KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 19:57 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Fajnie,że Frania zdrowa.

Błagam o zajrzenie do Pingwinka ze starym złamaniem..:(

Kot jest na lecznicy,miał zrobione rtg.Weterynarz złapał sie za głowe,kiedy zobaczył zdjęcie.Łapa zlamana w 2 miejscach, nie wiem czy dobrze pisze-2 kości przedramienne, 1 zrośnięta,druga nie.Ta jedna napierała na drugą i powodowała ogromny ból.Weterynarz powiedział,że nie spotkał jeszcze taki8ego kota,który z taką godnością znosił przeraźliwy ból.Musi mieć operacje,a to wiąże sie z kosztami...Już dzisiaj były koszty za rtg,wizyte,szpitalik.

Nie można go zostawić w takim stanie.Bardzo potrzebne wsparcie i tymczas po operacji.Nie da sobie rady w schronie.

Zajrzyjcie chociaż...

Druga sprpawa,to młoda szylkretka, jest w kiepskim stanie z powodu kk:(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt lis 18, 2011 13:20 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Na prośbę Justyny założyłam wątek szylkretce : viewtopic.php?f=1&t=135852
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lis 19, 2011 15:46 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Podnoszę rudzkie biedaki...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lis 19, 2011 18:05 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

To nie kot,ale psiak z depresją w schronisku.Obiecałam staruszce,że znajde mu dom przed jej śmiercią.Zaglądnijcie prosze.

viewtopic.php?f=21&t=135900&p=8222714#p8222714

justyna8585

Post » Nie lis 20, 2011 17:29 Re: Koty z Rudy Śl.,// różne koty szukają pomocy

viewtopic.php?f=1&t=135938&p=8226248#p8226248

Wątek kotki,którą ludzie wciskali przed drzwi mojemu ojcu.

Zapomniałam napisać.Pani spod szkoły zgarnęła kota, w którego młodzież rzuciła petardą.Przeżył.Na razie może u niej zostać na tymczasie.

justyna8585

Post » Wto lis 22, 2011 9:03 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

nie rozumiem, co się dzieje z człowieczeństwem ludzi, czy to już tylko puste słowo? :(
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 22, 2011 22:16 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

justyna8585 pisze:Dostałam taką wiadomość

Witam,
Moi eksmitowani sąsiedzi porzucili swojego kotka, a właściwie kotkę. Ma ok 2 lat, jest cała czarna, ma piękne duże zielone oczy. Nazywa się Zuzia i plącze się biedaczka po ulicy na której mieszkamy tj. ul. Osiedlowa na na Wirku w Rudzie Śląskiej. Sami nie możemy jej przygarnąć, ponieważ nasz kot nie akceptuje towarzystwa. Nikt ze znajomych, ani rodziny tez jej nie weźmie. Szukamy dla niej domu, lub domu tymczasowego. Może Pani może nam w tym pomóc, ponieważ wyczerpują się nam możliwości, a na dworze robi się coraz zimniej... Poza tym na naszej ulicy jeden kotek już zginął śmiercią tragiczną <dzieci go zatłukły>, nie chcemy żeby Zuzię spotkało to samo. Pozdrawiamy
P.S. Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek wskazówkę

Czy wiadomo, co stało się z kotką? Jakiś miesiąc temu zgrabna zielonooka czarnulka przyplątała się pod mój blok (mieszkam na sąsiednim osiedlu w Rudzie Śląskiej Wirek). Weterynarz ocenił jej wiek na ok. 8 m-cy, chociaż możliwe, że swoją drobną budowę zawdzięczała nie wiekowi, ale wygłodzeniu :/ Zwłaszcza, że "odkarmiona" wydaje się wyraźnie większa. Na pewno była wcześniej w domu: korzysta z kuwety, wody nie tknie i pije tylko mleko (na dworze tego raczej na stałe nie dostawała), jest grzeczna, ufna, uwielbia towarzystwo człowieka i jest panną maskotką-pieszczotką. Jeśli to ta sama kotka, to wzięłam ją do domu (ul. Paderewskiego) :)

Arwena28

Od: Wto lis 22, 2011 20:33

Post » Śro lis 23, 2011 7:48 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

tylko kto rozpozna kotkę? ci ludzie przestali odpisywać

mam nadzieję, że to ona :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lis 23, 2011 10:20 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Arwena28 pisze:
justyna8585 pisze:Dostałam taką wiadomość

Witam,
Moi eksmitowani sąsiedzi porzucili swojego kotka, a właściwie kotkę. Ma ok 2 lat, jest cała czarna, ma piękne duże zielone oczy. Nazywa się Zuzia i plącze się biedaczka po ulicy na której mieszkamy tj. ul. Osiedlowa na na Wirku w Rudzie Śląskiej. Sami nie możemy jej przygarnąć, ponieważ nasz kot nie akceptuje towarzystwa. Nikt ze znajomych, ani rodziny tez jej nie weźmie. Szukamy dla niej domu, lub domu tymczasowego. Może Pani może nam w tym pomóc, ponieważ wyczerpują się nam możliwości, a na dworze robi się coraz zimniej... Poza tym na naszej ulicy jeden kotek już zginął śmiercią tragiczną <dzieci go zatłukły>, nie chcemy żeby Zuzię spotkało to samo. Pozdrawiamy
P.S. Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek wskazówkę

Czy wiadomo, co stało się z kotką? Jakiś miesiąc temu zgrabna zielonooka czarnulka przyplątała się pod mój blok (mieszkam na sąsiednim osiedlu w Rudzie Śląskiej Wirek). Weterynarz ocenił jej wiek na ok. 8 m-cy, chociaż możliwe, że swoją drobną budowę zawdzięczała nie wiekowi, ale wygłodzeniu :/ Zwłaszcza, że "odkarmiona" wydaje się wyraźnie większa. Na pewno była wcześniej w domu: korzysta z kuwety, wody nie tknie i pije tylko mleko (na dworze tego raczej na stałe nie dostawała), jest grzeczna, ufna, uwielbia towarzystwo człowieka i jest panną maskotką-pieszczotką. Jeśli to ta sama kotka, to wzięłam ją do domu (ul. Paderewskiego) :)

Super,że ją przygarnęłaś.Wątpie jednak,że to ona.Tamta miała być starsza.

justyna8585

Post » Śro lis 23, 2011 19:07 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Szylkrecia jest bezpieczna, będzie miała dt w Krakowie.
Na cito potrzebuje dt młodziutka tri, jest w bardzo ciężkim stanie :(
Obrazek

Liwia_

Post » Śro lis 23, 2011 19:27 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Potrzebny byłby dla niej tdt na 2-3 tygodnie. Ktoś dałby radę?

Liwia_

Post » Śro lis 23, 2011 19:33 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Ja niestety nie mogę :(
Wpadłam tylko na chwilę, by donieść, że Frania jest przesłodką złodziejką - wczoraj porwała kawałek zakalca i pożarła zanim zdążyłam jej odebrać. Zboczeniec :roll: . I w ciągu najbliższych 2-3 dni obfocimy, zaszczepimy i do ogłaszania będzie. Strasznie trudno się piszę jak sie ociera całą sobą o ręce i twarz :oops: :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lis 23, 2011 21:33 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Alienor pisze:Ja niestety nie mogę :(
Wpadłam tylko na chwilę, by donieść, że Frania jest przesłodką złodziejką - wczoraj porwała kawałek zakalca i pożarła zanim zdążyłam jej odebrać. Zboczeniec :roll: . I w ciągu najbliższych 2-3 dni obfocimy, zaszczepimy i do ogłaszania będzie. Strasznie trudno się piszę jak sie ociera całą sobą o ręce i twarz :oops: :1luvu:

Zrobie ogłoszenia w weekend.

justyna8585

Post » Pon lis 28, 2011 0:28 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

kaja555 pisze:tylko kto rozpozna kotkę? ci ludzie przestali odpisywać

Okazało się, że nie ona. Ale dzięki Patsi udało się ustalić, co to za kiciuś :) Kolejna zguba, zaginiona jakieś półtora - dwa miesiące temu w Rudzie Śląskiej (Bykowina). Chociaż kotkę (Psotkę :D) zidentyfikowałyśmy, zostanie u mnie (poprzedni właściciele szybko przerwali poszukiwania, a teraz są nieuchwytni i raczej niezainteresowani odzyskaniem czarnulki).

Arwena28

Od: Wto lis 22, 2011 20:33

Post » Sob gru 03, 2011 19:21 Re: Koty z Rudy Śl.,// Tri na cmentarzu

Arwena28 pisze:
kaja555 pisze:tylko kto rozpozna kotkę? ci ludzie przestali odpisywać

Okazało się, że nie ona. Ale dzięki Patsi udało się ustalić, co to za kiciuś :) Kolejna zguba, zaginiona jakieś półtora - dwa miesiące temu w Rudzie Śląskiej (Bykowina). Chociaż kotkę (Psotkę :D) zidentyfikowałyśmy, zostanie u mnie (poprzedni właściciele szybko przerwali poszukiwania, a teraz są nieuchwytni i raczej niezainteresowani odzyskaniem czarnulki).

Nie chciałabyś zostać domem tymczasowym dla kotów z Rudy?

Łapanie na sterylki kiepsko idzie.Przez to znowu załatwiłam sie i leże plackiem.Jak tylko klatka pojawia sie,to ludzie wychodzą i chcą ją wyrzucić.Musiałabym łapać po 23 00,a wtedy jest lodowato.To już mój 3 antyb. w ciągu niecałych 2 mies. i boje sie ryzykować.

Na razie złapała się 1 kotka,jest dzika,będzie wypuszczona po 5-7 dniach.Najgorsze jest to,że inne koty to widziały i klatkę omijają.

justyna8585

[poprzednia][następna]