DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 03, 2011 10:51 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

A to nie są takie oczywiste rzeczy Sz. Kocie - ale wiem, nie chcę rozwijać dyskusji nt wczesnej sterylki i kastracji. Choć widziałam kilka kotów z hodowli po zabiegach w wieku 3miesięcy i uwierz, żałosny to był widok.
A czy chodzi o to żeby mieć z głowy?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob gru 03, 2011 10:59 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Mojej Plamusi zafundowano sterylkę w wieku 4 miesięcy.
Niestety, nieudaną - szew puścił, w brzuszku zrobiła się wielka gnijąca dziura.
Do dziś Plamka ma uraz do wizyt u weta :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 03, 2011 11:26 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Rozmawiamy o siedmiomiesięcznych kocurkach, nie 4 i nie 3. To jest różnica ok. 1,5 kilo, trzy razy więcej masy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob gru 03, 2011 11:34 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

7 miesięcy to jest normalna sterylka, nie wczesna.

Erin

Post » Sob gru 03, 2011 11:36 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Zapraszam na bazarek dla Misia ze schronu w Żyrardowie -

viewtopic.php?f=20&t=136494
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 12:32 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia11 pisze:A to nie są takie oczywiste rzeczy Sz. Kocie - ale wiem, nie chcę rozwijać dyskusji nt wczesnej sterylki i kastracji. Choć widziałam kilka kotów z hodowli po zabiegach w wieku 3miesięcy i uwierz, żałosny to był widok.

Ile te kotki mają?
Jak faktycznie mają 7 m-cy to spokojnie można je kastrować.
I nie jest to wczesna kastracja tylko normalna.
Jeden z wetów u mnie w mieście radzi czekać aż kot zacznie śmierdzieć (tzn siki w kuwecie), albo sikać na ścianę ( 8O ).
Niezłe kryteria, nie :mrgreen:

Ja młodziaki ciacham ok 5 m-cy, zwłaszcza kotki, aby przed pierwszą rujką zdążyć.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob gru 03, 2011 12:38 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia11 pisze:A to nie są takie oczywiste rzeczy Sz. Kocie - ale wiem, nie chcę rozwijać dyskusji nt wczesnej sterylki i kastracji. Choć widziałam kilka kotów z hodowli po zabiegach w wieku 3miesięcy i uwierz, żałosny to był widok.

Czy mogłabyś konkretniej? Bo ja widziałam wiele kotów po wczesnej kastracji i - nie wiem, co rozumiesz przez "żałosny widok" - wyglądały zupełnie normalnie. Co do ostatniego zdania - rozumiem, że nie popierasz wydawania z hodowli wykastrowanych kociąt? Jeśli tak, to czy mogłabyś to umotywować?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob gru 03, 2011 12:47 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Zofia&Sasza pisze:

Co do ostatniego zdania - rozumiem, że nie popierasz wydawania z hodowli wykastrowanych kociąt? Jeśli tak, to czy mogłabyś to umotywować?

Zofia&Sasza, nie szukaj w wypowiedziach tego czego w nich nie ma. Ani Marzenia11 ani nikt inny nigdzie nie napisał, że "nie popiera wydawania z hodowli wykastrowanych kociąt". Nie siej nieporozumień, nie nadinterpretowuj wypowiedzi.

Adam
aburacze

Post » Sob gru 03, 2011 12:55 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Zgadzam się z Adamem, przeginasz Z&S :roll:

Erin

Post » Sob gru 03, 2011 14:43 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Kocie,nie zależy mi na tym aby Coffiowe lub kogokolwiek "mieć z głowy"-mam ciągły i bezpłatny dostęp do sterylek bez żadnego wysiłku z mojej strony bo z odbiorem "na" i dostawą oraz opieką "po" :D Mimo urlopu weta wszystko idzie planowo-ten urlop nie wypadł nam przecież nagle.
Jako że wet dopiero się wdraża (oby nie miał "Syndromu Majorkańskiego" :mrgreen: ) to jest do Niego zaplanowana wcześniej lista oczekujących.
Dziś Simba i Charlie,w nast. kolejności potrzebujące dziewczyny, dopiero po nich Coffiowe a potem w miarę wyleczenia wszyscy "nowi"-najpierw "skórki" , potem "paluszki".

Kicie wrociły z badań :D
Kangoo-ma troszkę płynu w brzusiu-najpierw podejrzewamy znane nam zap.jelitek-leczymy i dalej diagnozujemy.
W sprawie oczka-leczymy i dajemy oczku wraz z kotem podrosnąć a potem okaże się co robimy dalej.

Śnieżka-płynu w brzusiu już nie ma,kamieni nie ma, troszkę piasku widoczne,jedziemy w pon na usg do dr.Neski jeszcze aby potwierdzić dzisiejsze USG.

Figa-oczko leczy się b. ładnie mimo pęknięcia 8O :ok: prawdopodobnie nie bedzie jej w ogóle potrzebny opatrunek z trzeciej powieki aby oczko mogło wrócić do zdrowia :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob gru 03, 2011 14:51 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

A jak się ma Ciumol?

smarti - dałam Jus87 która ma być u Ciebie jutro, beta-glukan dla Ciebie - pamietaj, aby od niej odebrać, bo dzisiaj znow nie dostałam przesyłki z dt smarti :D ja ciągle obstawiam, ze wypiła a jej gadanie że zapomniała to wymówka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 15:10 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

ale Ona też dostała więc tyle by nie dała rady wypić 8O :mrgreen:

juz ja Ją prześwietlę :evil: :ryk:
i dzięki za b-g :D

Ciumol jedzie w piątek na wizytę. Ogólnie je ładnie,leki przyjmuje bez problemu, ale niestety nie tyje :roll: ,gluta nie ma,oczko ładne,pije normalnie,kroplówki przyjmuje już nawet czasem podczas miziania siedząc na kolanach mojego TŻ-ta 8O ,
natomiast drapak obsikała cały do tego stopnia że inne koty go nie chcą :twisted:
ale też nigdy go za bardzo nie chciały-Coffiowe są raczej niskopienne :kotek: :kotek: :kotek: a Śnieżkę interesuje wyłącznie Zozi2 :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob gru 03, 2011 15:15 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

A mogłabyś zrobić jakieś nie-w-klatce fotki dla Coffiowych? Bo na razie mam jedynie klatkowe i takie są w ogloszeniach.... wiesz, czarne,barczyste koty za kratami... skojarzenie moze być tylko jedno :mrgreen: brakuje ciemnych okularów i peta w pyszczku :mrgreen:

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 15:16 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

smarti pisze:ale Ona też dostała więc tyle by nie dała rady wypić 8O :mrgreen:

juz ja Ją prześwietlę :evil: :ryk:

taka się wydaje być chudziutka, c'nie? :D

Marzenia11

Post » Sob gru 03, 2011 15:19 Re: DT Smarti 7- nowe kicie..

Marzenia11 pisze:A mogłabyś zrobić jakieś nie-w-klatce fotki dla Coffiowych? Bo na razie mam jedynie klatkowe i takie są w ogloszeniach.... wiesz, czarne,barczyste koty za kratami... skojarzenie moze być tylko jedno :mrgreen: brakuje ciemnych okularów i peta w pyszczku :mrgreen:

Szkoda że na forum nie ma przycisku "Like" jak na FB ;) W każdym razie też dołączam się do głosu. Jakby się pojawiły jakieś nowe zdjęcia, nie muszą być takie śliczne jak Burani, wystarczą bez krat w tle, to poproszę - pozmieniam w ogłoszeniach.

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]