Klakier, Bajka i... zima za oknem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 03, 2011 9:32 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

jakie to proste, nie masz co zrobic z kotem, znudzil Ci sie, podrzuc go tym, co mają kota
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob gru 03, 2011 9:39 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

Tego się właśnie obawiam - że ktoś kocinę z premedytacją podrzucił :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob gru 03, 2011 9:42 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

Mam nadzieję, że nie mam racji, widząc wszędzie podrzucone koty. Bardzo bym nie chciała, żeby moja codzienna paranoja okazywała się rzeczywistością :?
Pewnie, że kot nie może zostać na stałe w pakamerze, jak zacznie miauczeć np. to ludzie się zainteresują. Ogłoszenia zrób koniecznie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 03, 2011 9:46 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

MalgWroclaw pisze:Ogłoszenia zrób koniecznie.

Na razie są ogłoszenia "znaleziono kota" - w nadziei, że jednak opiekun będzie szukał. Jeśli dziś nie stanie się cud i właściciel się nie odnajdzie, jutro pojadę z kociną na przegląd techniczny do wetki, niech oceni choć w przybliżeniu wiek i zobaczy, czy nie dzieje się nic niepokojącego, obfotografuję kotkę i wystartuję z ogłoszeniami adopcyjnymi.

Obleciałam dziś rano całe osiedle - nigdzie nie ma ogłoszeń, że komuś zginął kot.

No żesz !@#$%# :twisted:
Ostatnio edytowano Sob gru 03, 2011 9:48 przez Bazyliszkowa, łącznie edytowano 1 raz

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 03, 2011 9:47 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

Może się jednak zgubiło. Oby.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 03, 2011 10:43 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

Kotka ma czerwony odbyt. O czym to może świadczyć?

Pierwsze fotki naszego znaleziska.

Obrazek Obrazek Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 03, 2011 11:32 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce

Piękna niespodziankowa kotka. Może ma takich ludzi jak kotka która u nas na klatce się znalazła. Kotka wychodząca to jak jej nie ma nawet dłuższy czas to przecież normalne. Oni dopiero po dwóch dniach zadzwonili mimo, że pół godziny po znalezieniu koty były ogłoszenia na osiedlu. Mam nadzieję, że tak czy siak kotka trafi do kochających ludzi - czy swoich właścicieli czy do nowego domu.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob gru 03, 2011 12:53 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

Kotka świetnie wie, do czego służy kuweta - wzorowo umieściła w niej i kupę, i siuśki (na oko wszystko wygląda prawidłowo, robali nie widać).

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 03, 2011 13:52 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

O rany, ale cudo. Uwielbiam takie... Co nie zmienia faktu, że masz niewesoło. :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob gru 03, 2011 14:43 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

Masz ją czym odpchlić, zanim trafi do lekarza? Trochę jestem nerwowa na temat pcheł.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 03, 2011 15:37 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

Ten czerwony odbyt mocno mnie niepokoił i po uważniejszych oględzinach stwierdziłam, że to żaden odbyt, tylko rana (tak, wiem, jestem bardzo spostrzegawcza :oops: ). W związku z tym pojechałam z kotką do weta już dziś.
Kotka została poddana oględzinom i niezbędnym zabiegom. Jest oceniona na ok. 2 lata. Ma dwie rany przy nasadzie ogona i dostała lek przeciwbólowy oraz antybiotyk (czeka nas codzienna jazda na zastrzyk).
Dobra informacja jest taka, że koteczka jest wysterylizowana.

A więc mogę już pożegnać się z nadzieją, że kotka uciekła komuś z naszego bloku.
I co ja mam teraz z nią zrobić????????????

Kotka dostała na imię Maja.

Bazyliszkowa

Post » Sob gru 03, 2011 16:25 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

poczekaj, może naprawdę komuś zginęła... ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia. Ostatnio w jeden dzień ale na drugim końcu Wrocławia znaleźli się właściciele koteczki, którą moi rodzice znaleźli pod marketem.
Zadziałało gumtree.
A jest młoda i śliczna, znajdzie dom!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob gru 03, 2011 17:19 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

Piękna Kicia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Żeby szybko znalazła domek,albo właścicieli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CHociaż też mi się wydaje,że to planowane podrzucenie :(

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob gru 03, 2011 17:26 Re: Klakier, Bajka i... niespodzianka na wycieraczce (foto s.30)

dagmara-olga pisze:poczekaj, może naprawdę komuś zginęła... ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia. Ostatnio w jeden dzień ale na drugim końcu Wrocławia znaleźli się właściciele koteczki, którą moi rodzice znaleźli pod marketem.
Zadziałało gumtree.
A jest młoda i śliczna, znajdzie dom!

Na drugim końcu Wrocławia?
8O Zdradź, proszę, te końce i co kicia robiła pod marketem (którym).
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]