MEGUŚ i reszta ferajny ;) Po 2,3,5 latach...foto-ost. str.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 13:35 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

I oby nie zapeszyć to oba domki wyglądają na naprawdę odpowiedzialne. Są poinformowane, że w razie gdyby coś to mają się najpierw kontaktować ze mną. Obie osoby ewidentnie ułożone, zdecydowane i świadome :) Mam dobre przeczucia co do tych osób, bo gdybym miała choć cień wątpliwości kociaki zostały by jeszcze u mnie, tym bardziej, że już je pokochałam :1luvu:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon sie 01, 2011 13:37 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

no do takich kociaków człowiek szybko się przywiązuje :)
niech im będzie dobrze w nowych domkach
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon sie 01, 2011 14:35 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Nowa Pancia Bazylka napisała właśnie, że kociak śpi grzecznie obok niej, ładnie skorzystał z kuwetki i jest kochany. A to naprawdę wyjątkowy kociak, potrzebujący multum uwagi mimo innych zwierząt. Chodził za mną jak piesek.
Cieszy mnie bardzo to, że obie nowe Pancie są ze mną w stałym kontakcie i zdają relacje. Serce się raduje jak człowiek wie, że zwierzak poszedł w dobre ręce. A u mnie wystarczyła by wątpliwość tak drobna jak ziarnko piasku, by kociaka nie oddać, bo ufam swojej intuicji. Trochę mi smutno, bo nikt nie biega po domku, ale będą następne ;)

niki2117

Post » Wto sie 02, 2011 6:22 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Niki no to kolejne bierz kociaki i szukaj domków bo świetnie Ci to idzie :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob sie 13, 2011 20:48 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

A oto przedstawiam Daisy, moją nową tymczaskę. Świezuteńki nabytek.
Koteczką próbowano zabić...dosłownie :evil: Obecny konkubent koleżanki pracuje w jakiejś firmie dorywczo. Tam są jakieś magazyny, jeżdżą wózkami widłowymi. Kocinka weszła na magazyn, gdzie ją dorwali i próbowali rozpłaszczyć paletą albo paleciakiem - nie byłam we stanie słuchać dlatego nie jestem pewna czym. Oczywiście nie był to przypadek, a celowe działanie i chęć zabicia od tak kota :evil: :cry: Podobno zanim położyli ją na paleciak trochę ją wymęczyli, podrzucali i nie chcę myśleć co jeszcze. Ona taka maciupka, zagłodzona, bez sił :( Znajomy nie czekając chwili wziął ją. Nie wiem co się stało z matką i rodzeństwem - jeśli było. Więcej się dowiem we wtorek, po święcie. Chcieliby zatrzymać małą, ale znam ich sytuacje (koleżankę znam 13 lat) i nie są wstanie się nią zająć i nie maja żadnej wiedzy na ten temat. Mają pieska z rakiem, świnkę morską i co najgorsze 4 miesięczna córeczka koleżanki ma poważną wadę serca, wodonercze i w ostatnich dniach znaleźli u niej pałeczki Ecoli :( Najlepszym co mogłam zrobić było zabranie kici.

Mała jest zarobaczona na maksa. Tak brudnych uszu nie widziałam jak długo żyję. Ogólnie cała jest brudna. Brzuchol jak balon, objedzony i życie wewnętrzne. Już odrobaczona. Niewielki dzikusek jeszcze jest więc trzeba popracować, ale na rękach już mruczy jak traktorek. Syczy na wszystko co się rusza ;) No i z kuwetką się chyba nie lubi, bo trzeba ją nauczyć dopiero. FB i allegro oczywiście jej zrobię, ale to za kilka dni. Najpierw muszę ją troszkę doprowadzić do porządku. Na maxa ma ok.7 tygodni. Waży całe 580 gram-malusieńko trochę. Kruszynka jakich mało.
A o to fotki panienki :)

Watek małej na kociarni - tak dla zasady ;) viewtopic.php?uid=37573&f=13&t=131671&start=0

Obrazek

Obrazek

niki2117

Post » Nie sie 14, 2011 14:51 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Biedulka, malueńka, dobrze, że do Ciebie trafiła :ok:
Ślicznotka :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Nie sie 14, 2011 22:50 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Najważniejsze że jest już bezpieczna u Ciebie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto sie 16, 2011 23:29 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Jest bezpieczna to fakt, ale niestety mamy problem ;) Młoda czasem leci do kuwety, a czasem nie. Siurki zawsze do kuwet, kupale najczęściej nie. Czasem zrobi na jakąś kartkę która spadła, czasem na legowisko psa, czasem gdzieś indziej, a czasem leci do kuwety jakby się paliło. Zanoszę ją i jej urobek do kuwety, ale widzę, że ona wie do czego służy kuweta, a jednak ma chętkę i zrobi gdzie jej się w danym momencie podoba :? Ech co z nią począć, przecież nim ją wyadoptuję musi korzystać z kuwetki chociaż w 99,9% a nie w 50%. Dobra wiadomość to taka, że przybrała prawie 80 gram w 2 dni co mnie bardzo cieszy, no i biega za mną jak piesek, ciągle pcha się na kolana i non stop zaczepia, ale zakupkała mi już pół mieszkania ech... ;) Bogu dzięki za gumolity i panele :lol:

niki2117

Post » Czw sie 25, 2011 23:33 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Jakie śliczne maleństwo! :love: :1luvu: Dobrze, że już jej nie zagrażają żadne człekokształtne prymitywy :evil:
Jak tam sprawy kuwetkowe? Daisy zrobiła jakieś postępy? Może nauczy się od Zuzi i Megi - o ile dziewczynki przebywają w tym samym pokoju.
Trzymam kciuki za malutką i za czyste podłogi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt sie 26, 2011 7:20 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: no i znów zachwyt
śliczna kruszynka :1luvu:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt sie 26, 2011 13:36 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Zapraszam na jej wątek gdzie są jej nowe zdjęcia. Problemy kuwetkowe opanowane, w 100% cudo :1luvu: Miłości daje za wszystkie moje koty...ciągle na kolanach, wiecznie przytulona, całuje non stop - ja jestem zakochana w niej :1luvu:
Zuza się z nią gania, Megunia zazdrosna wiecznie syczy, Sonia ją pokochała i razem się ganiają ;)

niki2117

Post » Sob gru 03, 2011 1:57 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Wczoraj, a dokładniej 3 godziny temu minął roczek jak Megunia jest ze mną. To zupełnie nowy, szczęśliwy kot choć miewa jeszcze odruchy strachu przy szybkich gestach. Pierwszy roczek mojej kotuni....nawet nie wiecie jak się cieszę :ok: Jestem w szoku jak ten czas zleciał... I dziękuję ponownie wszystkim którzy mi pomogli, by Megunia mogła dalej cieszyć życiem i nie skończyła żywota za TM...
Wszystkiego najlepszego Meguniu :1luvu:

Cała 4 miewa się (odpukać) mega dobrze. 3 kocichy ( a na dwie się zarzekałam ;) ) i moja sunieczka kochana. Najmłodsze moje szaleje za sunią, a sunia za nią bardziej niż kiedyś za Zuzą . Mała kichnie, a suncia leci, podnosi pysiola małej, przewraca brzusiem do góry . Popiskuje, umyje hi hi... Tyle radości na raz. Pozdrawiamy niemałą gromadką :1luvu:

niki2117

Post » Sob gru 03, 2011 23:36 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Już rok 8O Ależ ten czas leci...
Wszystkiego najlepszego, dziewczyny :piwa: :torte: :balony: I dużo, dużo szczęścia :1luvu:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto gru 06, 2011 8:52 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

A pamiętam jak zaczynałam czytać Twój wątek, jak się martwiłam o kicię. Fajnie, że wyszłyście na prostą :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob gru 31, 2011 10:03 Re: MEGUŚ- odpukać apetyt jest,czuje się dobrze,miziaq 1 klasa;)

Obrazek

Szczęśliwego Nowego Roku 2012
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]