DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 22:13 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

asia2 pisze:czyli to oznacza , że możemy podjechać pod bramę i nam otworzą ,wejdziemy i zostaną przekazane nam zwierzęta do adopcji? Koty rownież? Czy są limity ilości zwierząt na osobę?

Obawiam się, że używanie słowa na "a" może być potraktowane jako dowód złych intencji.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt gru 02, 2011 22:15 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

katarzyna1207 pisze:
NL. pisze:Chętni,z dobrymi intencjami wejdą z pewnością

No to się głupio zapytam... a w jaki sposób będą weryfikowane te "dobre" intencje ...

Nie zostali wpuszczeni reporterzy Uwagi i organizacja Viva właśnie z powodu nieczystych intencji,ale to juz wyjaśniałam wcześniej.Reszta zainteresowanych niech nie kieruje sie tym ,co zobaczyli w programie,ale przyjedzie i przekona sie na własne oczy.

NL.

Od: Pt gru 02, 2011 20:27

Post » Pt gru 02, 2011 22:23 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

NL. pisze:Nie zostali wpuszczeni reporterzy Uwagi i organizacja Viva właśnie z powodu nieczystych intencji,ale to juz wyjaśniałam wcześniej.

Intencje, jak rozumiem, są wyłapywane specjalnym radarem. Skąd Państwo wiedzą, jakie są intencje przybyłych? Jeśli przyjadę do Korabiewic, w jaki sposób zostanę zweryfikowana?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 02, 2011 22:28 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

NL. pisze:Nie zostali wpuszczeni reporterzy Uwagi i organizacja Viva właśnie z powodu nieczystych intencji,ale to juz wyjaśniałam wcześniej.

Nie, nic nie zostało wyjaśnione.
Na czym polegały "nieczyste intencje"?

Na jakiej podstawie uważa Pani, że:
- psy, którym oferowano domy, trafiłyby w gorsze warunki niż w Korabiewicach,
- weterynarz, który się zgłosił jako wolontariusz, zaszkodziłby zwierzętom,
- wolontariusze VIVY nie udzieliliby pomocy w chipowaniu, uporządkowaniu terenu, ociepleniu bud i innych koniecznych pracach?

W jaki sposób zachowanie obecnych zarządców Korabiewic, pokazane na cały kraj w reportażu z "Uwagi", pomogło zwierzętom w Korabiewicach? Serio się pytam, bo nie pojmuję, jak celowe, umyślne i świadome robienie sobie samodzielnie czarnego PR w telewizji ogólnokrajowej, jak też uporczywe kontynuowanie go w necie, może pomóc zwierzętom?

myamya

Post » Pt gru 02, 2011 22:54 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Złe intencje mają Ci którzy chcą zagarnąć tą bezcenną ziemie, więc jak będzie komuś wystawała łopata z plecaka to nie zostanie wpuszczony, lepiej też się nie schylać bo można być posądzonym o chęć zagarnięcia ziemi garścią i wyniesienia podstępnie w kieszeni.

NL może podpisz się imieniem i nazwiskiem skoro masz odwage wysnuwać oskarżenia wobec Vivy? Czy brak odwagi? Albo może dowodów?
Nieczyste intencje, ja nie mogę, no pewnie że nieczyste w końcu chcieli sprzątać kupy. Może objaśnisz co w takim razie według Ciebie chcieli zrobić nieczystego?

Tajfun

Od: Pon lis 30, 2009 13:56

Post » Pt gru 02, 2011 23:04 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Tajfun pisze:Złe intencje mają Ci którzy chcą zagarnąć tą bezcenną ziemie, więc jak będzie komuś wystawała łopata z plecaka to nie zostanie wpuszczony, lepiej też się nie schylać bo można być posądzonym o chęć zagarnięcia ziemi garścią i wyniesienia podstępnie w kieszeni.

No właśnie tego punktu rozumowania kompletnie nie potrafię rozkminić. W jaki niby sposób VIVA miałaby obecnemu właścicielowi (osobie prywatnej, jak wynika z doniesień) "zabrać" ziemię? Tzn. jaki niby miałby być mechanizm prawny takiego "zaboru"?

Poza tym, czy ktoś z osób bardziej zorientowanych mógłby mi wyjaśnić, kto właściwie jest właścicielem zwierząt w Korabiewicach?

myamya

Post » Pt gru 02, 2011 23:17 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

no właśnie Ci co oskarżają Vive o chęć zagarnięcia ziemi nie tłumaczą na jakiej zasadzie miałaby to zrobić, przecież nikt nie odbierze prywatnej ziemi właścicielowi i nie odda fundacji nawet jak właściciel będzie tam prowadził psią smalcownie, ale przecież to nie ważne, najważniejsze jest żeby odwracać kota ogonem i rzucać hasła "chodzi im o ziemie, o pieniądze, dlatego dręczą biedną staruszkę". Dla kogoś niewtajemniczonego to pewnie jest argument, bo ilu jest takich którzy poświęcą tyle czasu, energii, zdrowia dla uratowania zapchlonych, chorych kundli i kotów. Niewielu więc pewnie chodzi o coś innego. Wszystko po to żeby odwrócić uwagę od tego co tam się dzieje.

Tajfun

Od: Pon lis 30, 2009 13:56

Post » Pt gru 02, 2011 23:24 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

NL. pisze:(...)Druga jest taka,że nowe kierownictwo jest tam od niespełna 2 tygodni.Są tam po to,by poprawić istniejącą sytuację.Proszę dać im czas i nie wierzyć fałszywym przekazom.

Czas.... widzisz problem w tym, że zwierzęta nie mają czasu. My wszyscy obawiamy się jednego- niedługo wylecą jak pozostali, wtedy będzie środek zimy i nie będzie już można prawie nic zrobić. Od lat kolejne "kierownictwa" i "wolontariaty" kończą się tak samo...
Ja mogę się założyć o 10 sterylek dla psów z Korabiewic, ze "kierownicy" będą tam jeszcze maks 2 tygodnie, chętny? Tylko kto w środku grudnia będzie w stanie pomóc tym zwierzętom? Do mrozów trzeba schronisko porządnie przygotować, jak spadnie śnieg to już niewiele da się zrobić. Dlatego ludzie się niepokoją- osoby niedoświadczone, nie znające terenu, układów i zwierząt są w Korabiewicach skazane na porażkę. Piszę to jako osoba, która zna to miejsce od każdej strony- z każdym dniem, każdą nową informacją co raz bardziej przerażona pewnością siebie i brakiem wyobraźni zarządców. Nigdy w wieloletniej historii dramatu tych zwierząt nie było takiej szansy jak ostatnio...już jej nie ma, bo...czas.

agata-air

Od: Sob mar 18, 2006 22:41

Post » Sob gru 03, 2011 11:27 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Tajfun pisze:Złe intencje mają Ci którzy chcą zagarnąć tą bezcenną ziemie, więc jak będzie komuś wystawała łopata z plecaka to nie zostanie wpuszczony, lepiej też się nie schylać bo można być posądzonym o chęć zagarnięcia ziemi garścią i wyniesienia podstępnie w kieszeni.

NL może podpisz się imieniem i nazwiskiem skoro masz odwage wysnuwać oskarżenia wobec Vivy? Czy brak odwagi? Albo może dowodów?
Nieczyste intencje, ja nie mogę, no pewnie że nieczyste w końcu chcieli sprzątać kupy. Może objaśnisz co w takim razie według Ciebie chcieli zrobić nieczystego?

Ja również przyłączam się do prośby Tajfun. Anonimowo, w necie można wypisywać dowolne kocopoły. A ja w wypowiedzi NL po prostu nie wierzę. I wiedzy o Korabiewicach nie czerpię z TVN.
Dla porządku - nazywam się Zofia Domaniewska. Zeszłej zimy wzięłam na DT miot kociąt z nieogrzewanej korabiewickiej kociarni. Jedno z nich nie przeżyło. Dwa pozostałe długo i ciężko chorowały. Znam też historie innych zwierząt z tego "raju". Co do kompetencji kierownictwa - o ich poziomie świadczą wypowiedzi tych panów. A przede wszystkim to, co się teraz w Korabiewicach dzieje. Nawiasem mówiąc, czy przystąpiono już do chipowania zwierząt??? BEZ EWIDENCJI WSZELKIE DALSZE DZIAŁANIA NIE MAJĄ NAJMNIEJSZEGO SENSU.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob gru 03, 2011 13:42 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

To Emir taki mądry?To ja chciałbym zapytać:

jeżeli sytuacji w Korabiewicach winny jest Czarek i Viva,jeżeli winny jest Grzegorz Bielawski i jego ekipa no to chciałbym wiedzieć ja chłopina prosta-gdzie był Emir i jego świta,ze nie przeciwdziałał wyrachowanym działaniom tych dwóch organizacji?Czemu sam tam nie polazł-skoro wie wszystko lepiej dlaczego ich tam nie ma?
Żyję w Polsce wystarczająco długo aby wiedzieć,że napluć można na każdego i na wszystko,ale VIVA chce zagarnąć ziemię?Skoro taki zarzut jest stawiany publicznie w potężnym świecie internetu to proszę o dowody co na chęć zagarnięcia ziemi przez w/w fundację wskazuje,co zostało zrobione przez nich by ziemię przejąć.
Jestem podatnikiem tego kraju,płaciłem swoj 1procent mam prawo wiedzieć co oni zrobili złego.
Prokuratura o chęci przywłaszczenia powiadomiona?
Czekam na dowody.
Waldemar
Elżbieta

Post » Sob gru 03, 2011 13:50 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Elżbieta pisze:To Emir taki mądry?To ja chciałbym zapytać:

jeżeli sytuacji w Korabiewicach winny jest Czarek i Viva,jeżeli winny jest Grzegorz Bielawski i jego ekipa no to chciałbym wiedzieć ja chłopina prosta-gdzie był Emir i jego świta,ze nie przeciwdziałał wyrachowanym działaniom tych dwóch organizacji?Czemu sam tam nie polazł-skoro wie wszystko lepiej dlaczego ich tam nie ma?
Żyję w Polsce wystarczająco długo aby wiedzieć,że napluć można na każdego i na wszystko,ale VIVA chce zagarnąć ziemię?Skoro taki zarzut jest stawiany publicznie w potężnym świecie internetu to proszę o dowody co na chęć zagarnięcia ziemi przez w/w fundację wskazuje,co zostało zrobione przez nich by ziemię przejąć.
Jestem podatnikiem tego kraju,płaciłem swoj 1procent mam prawo wiedzieć co oni zrobili złego.
Czekam na dowody.
Waldemar

A mnie jest zwyczajnie i po ludzku przykro, że Krystyna i ludzie których znam i szanuję (szanowałam?) publicznie bronią znanej zbieraczki, Magdy S. Oczywiście, jako staremu człowiekowi należy jej się szacunek przynależny IMO każdej ludzkiej istocie (także mordercom, pedofilom i totalitarnym dyktatorom). Jednak zwierząt w jej "przytulisku" - chorych, glodnych, umierajacych nie interesuja jej intencje. Ja widze skutki dzialanosci tej osoby i jej pomagierow. Wy nie, emirowcy? Szkoda :|
I jeszcze, JAKIM NIBY CUDEM VIVA CZY KTOKOLWIEK INNY MIALBY PRZEJAC ZIEMIE NALEZACA DO P. MARKA SULAWKO???? Moze mi to ktos wreszcie wyjasni jak piecioletniemu dziecku, bo ja nie widze takiej mozliwosci?
A teraz personalnie do Krystyny: Nie przypuszczalam, ze zobacze Cie w jednym szeregu z p. Krawczykiewicz z TOZ. Widac mozna w zyciu bardzo sie mylic co do ludzi...
Przepraszam za brak polskich znakow, klawiatura sie wsciekla
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob gru 03, 2011 14:00 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Zofia&Sasza pisze:

Czekam na dowody.
Waldemar

A mnie jest zwyczajnie i po ludzku przykro, że Krystyna i ludzie których znam i szanuję (szanowałam?) publicznie bronią znanej zbieraczki, Magdy S. Oczywiście, jako staremu człowiekowi należy jej się szacunek przynależny IMO każdej ludzkiej istocie (także mordercom, pedofilom i totalitarnym dyktatorom). Jednak zwierząt w jej "przytulisku" - chorych, glodnych, umierajacych nie interesuja jej intencje. Ja widze skutki dzialanosci tej osoby i jej pomagierow. Wy nie, emirowcy? Szkoda :|
I jeszcze, JAKIM NIBY CUDEM VIVA CZY KTOKOLWIEK INNY MIALBY PRZEJAC ZIEMIE NALEZACA DO P. MARKA SULAWKO???? Moze mi to ktos wreszcie wyjasni jak piecioletniemu dziecku, bo ja nie widze takiej mozliwosci?
A teraz personalnie do Krystyny: Nie przypuszczalam, ze zobacze Cie w jednym szeregu z p. Krawczykiewicz z TOZ. Widac mozna w zyciu bardzo sie mylic co do ludzi...

-------------------------------------------------------------------------
A mnie nie jest przykro-nasz tj.moje i małżonki uwielbienie Emira skończyło się w momencie tolerowania na swoim forum niebywałego chamstwa..Mniejsza z tym..Nie rozumiem tego-doczekaliśmy się czasów kiedy to wydawałoby się rozsądni ludzie popierają zbieractwo i to jest gorzkie..
Jakie bowiem trzeba mieć zasoby finansowe,aby wyżywić,wyleczyć,wysterlyizować,zabezpieczyć i psy i konie i niedżwiedzie i koty?Dobrze,że nie ma tam jeszcze słoni-chwała Bogu,bo kangur był..Nigdy nie pojmę po co był kupiony jak nie ma tam warunków dla torbaczy?No po co był?
Gorzkie to wszystko-niemniej uważam,że ludzie zgromadzeni na tym forum moją prawo poznać dowody świadczące o złej woli obu organizacji.Dlaczego?A dlatego,że np.zbliża się kolejny czas deklarowania przekazania 1 procenta podatku na organizacje.Każdy chce wiedzieć czy jego ciężko zarobione pieniądze trafią do uczciwych organizacji..
Waldek
Elżbieta

Post » Sob gru 03, 2011 14:24 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Elżbieta pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Czekam na dowody.
Waldemar

-------------------------------------------------------------------------
A mnie nie jest przykro-nasz tj.moje i małżonki uwielbienie Emira skończyło się w momencie tolerowania na swoim forum niebywałego chamstwa..Mniejsza z tym..Nie rozumiem tego-doczekaliśmy się czasów kiedy to wydawałoby się rozsądni ludzie popierają zbieractwo i to jest gorzkie..
Jakie bowiem trzeba mieć zasoby finansowe,aby wyżywić,wyleczyć,wysterlyizować,zabezpieczyć i psy i konie i niedżwiedzie i koty?Dobrze,że nie ma tam jeszcze słoni-chwała Bogu,bo kangur był..Nigdy nie pojmę po co był kupiony jak nie ma tam warunków dla torbaczy?No po co był?
Gorzkie to wszystko-niemniej uważam,że ludzie zgromadzeni na tym forum moją prawo poznać dowody świadczące o złej woli obu organizacji.Dlaczego?A dlatego,że np.zbliża się kolejny czas deklarowania przekazania 1 procenta podatku na organizacje.Każdy chce wiedzieć czy jego ciężko zarobione pieniądze trafią do uczciwych organizacji..
Waldek

To prawda :( Tyle ze to Viva powinna zwrocic sie do Emira z prosba o wyjasnienie. Nas najwyzej obsmaruja na zamknietym forum (co mi generalnie lotto ;) )
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob gru 03, 2011 14:54 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Kontakt z Emirem nauczył nas jednego-opinie i ew.obsmarowanie jest nam obojętne.
Co zrobi Viva to ich rzecz.Jako ludzie,którzy wierzą w ich działanie zostaliśmy tu uraczeni zarzutami pod adresem fundacji,którą cenię i poważam.By zmienić swoje poglądy uważam,że mamy prawo dowiedzieć się co zrobili odnośnie tej ziemi,że zarzuca im się takie brudy.I nie to,że bolą nas zarzuty tego Pana czy innego.Zarzuca im złe działanie ich odpowiednik,bo też organizacja.To boli-bo organizacje mają być razem nie kontra-to pytam o dowody..
Waldek
Elżbieta

Post » Sob gru 03, 2011 16:29 Re: KORABIEWICE - To jest jak czeski film :(

Czy ktoś by dziś w Korabiewicach i czy były adopcje/wpuszczanie wolontariuszy?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]