wszystkie kolory życia z kotami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 02, 2011 20:24 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Temat pierwszoplanowy powrócił. :lol:
O kupach nigdy za wiele. :wink:

Skupię się jednak na drugoplanowym. :wink:
Vanish do dywanów! :evil:
I ja wypróbowałam kilka lat temu.
Uległam debilnie sile reklamy.
Najlepsze, że był okres przedświąteczny, bardzo zaawansowany okres przedświąteczny, czyli jutro/ pojutrze wigilia. :roll:
Wysprzątałam całe mieszkanie, do wyprania został mi dywan.
Dywan, choinka i święta. :wink:
Postępowałam zgodnie z instrukcją, wcierałam proszek i zostawiałam na wskazaną ilość minut - raz, drugi raz, któryś raz. :roll: Noc mnie prawie zastała na wyczekiwaniu, aż dywan się pod proszkiem wyczyści, bo co sprawdzałam to nadal był brudny. No i brudny pozostał. :evil:
Resztę nocy spędziłam dotleniając się mroźnym powietrzem, bo proszek śmierdzi jak każde g...!
Mieszkanie sprzątałam od nowa i od podstaw. O tym jak ten proszek się roznosi po mieszkaniu i jak pyli w reklamie nie wspominają. :evil:
Jakbym gładź gipsową kładła.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt gru 02, 2011 20:34 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2011 14:58 przez elag., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Pt gru 02, 2011 21:19 Re: wszystkie kolory życia z kotami

dała się dzisiaj znowu ukochać troszeczkę Obrazek
oczywiście w pierwszym odruchu chciała nawiać, ale udało mi się jej dotknąć koniuszkami palców Obrazek
i ona się zatrzymała i tak jak na filmie cofnęła się, położyła, rozluźniła i pozwoliła się głasiać Obrazek

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt gru 02, 2011 21:21 Re: wszystkie kolory życia z kotami

:ryk: Aśćka z tą łaską poszalałaś. :lol:
Doświadczenie z proszkiem mocno zapadające w pamięć. :evil:
Ha! A teraz minie naszła myśl złośliwa, że szkoda iż ostrzegłyśmy koleżanki przed tym proszkiem, bo już nie podzielą się z nami własnymi doświadczeniami. :twisted: A mogło być ciekawie! :twisted: :lol:
Obrazek

selene00

Post » Pt gru 02, 2011 21:22 Re: wszystkie kolory życia z kotami

ja kiedys przy pawiu psa odkryłam, że najlepszym środkiem piorącym dywan jest kawałek firanki i nawet zwykłe mydło
nawet nie pamiętalam, że tamten dywan był taki jasny
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt gru 02, 2011 21:32 Re: wszystkie kolory życia z kotami

dinzoo pisze:
vailet pisze:a Dr.Słodki to stwierdził że to męczenie i trzeba dać narkozę by pobrać.

to chyba nie jest dobry pomysłObrazek
przecież nawet dzikim kotom robi się badania, kota nakrywa się koce żeby się dał ukłuć a nie trzyma w tyle osóbObrazekwcale się nie dziwię, że ona się tak drze

Dlatego to odkładam :( bo nie chcę narkozy.Bejbi w dwie osoby nie da sobie pobrać.Schrzanili morfologię przez zbyt długie kłucie :evil: i Bejbi jest pamiętliwa boi się weta że będą jej to robić.Wtedy zaraz na obolałe łapki na drugi dzień kłuli :cry: Ona gryzie i bardzo drapie.Krzyczy przy tym bez przerwy aż ochrypnie.Słodki najsprawniej jej pobrał,ale go Bejbi zestresowała tymi wrzaskami że tak powiedział.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt gru 02, 2011 21:34 Re: wszystkie kolory życia z kotami

dinzoo pisze:dała się dzisiaj znowu ukochać troszeczkę Obrazek
oczywiście w pierwszym odruchu chciała nawiać, ale udało mi się jej dotknąć koniuszkami palców Obrazek
i ona się zatrzymała i tak jak na filmie cofnęła się, położyła, rozluźniła i pozwoliła się głasiać Obrazek

To fajne uczucie nie? :P jak kot który jest nieprzystępny da się pogłaskać :kotek: :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 02, 2011 21:40 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Coco też się wczoraj darła, gryzła i drapała ale pobrali jej i jak tylko wróciła do mnie to się uspokoiła ale ciśnienie jej tak skoczyło, że nosek miała taaaaaki czerwony, a zawsze ma różowy i uszy były czerwone, u niej to eodać bo ona jest taka trochę albinoska Obrazek
vailet pisze:To fajne uczucie nie? jak kot który jest nieprzystępny da się pogłaskać

baaaardzo Obrazek
wczoraj mnie koleżanka pocieszyła
ona ma trzynastoletnią persiczkę, która była bita przez poprzednich właścicieli a do niej trafiła mając 5 lat 8O
nie pozwalała się dotykać, siedziała pod meblami, wychodziła tylko w nocy....oswajanie trwało ok 2 lat Obrazek ale teraz może powiedzieć, że ma miziastego kota

dinzoo

Post » Pt gru 02, 2011 21:43 Re: wszystkie kolory życia z kotami

8)
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2011 14:58 przez elag., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

elag.

Od: Pt wrz 16, 2011 19:27

Post » Pt gru 02, 2011 21:45 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Dlatego ja nie piorę dywanów tylko zamawiam sobie panią z karcherem od tego :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pt gru 02, 2011 21:46 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Lilianna J-wie pisze:Dlatego ja nie piorę dywanów tylko zamawiam sobie panią z karcherem od tego :mrgreen:

ja po wielkanocy dalam dywan do czyszczenia zeby oddali suchy bojak piora w domu to potem mozna zadeptac ale nie pwoiem zeby jakis cudnie czysty był
bardziej mysle o zlikwidowaniu go i kupieniu malego chodnika
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt gru 02, 2011 21:49 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Też dobry pomysł :ok:

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Pt gru 02, 2011 21:51 Re: wszystkie kolory życia z kotami

Moje hm... :roll: pizdryczki trudno określić mianem dywanów.
A w tym roku wezmę ryżową szczotę na kiju i je przepiorę jakimś szamponem. Nic już im nie zaszkodzi.
Plamy po kocich wymiocinach są bardzo trudne do usunięcia. Mnie jak dotąd nie schodzą.
Obrazek

selene00

Post » Pt gru 02, 2011 21:52 Re: wszystkie kolory życia z kotami

dinzo Coco jest biała i Bejbi też ma dużo białego.Obie mają różowe noski i u weta to jak czerwień wygląda ze stresu 8O a mi serce pęka jak słucham tych wrzasków :cry: Bejbi od maluszka była badana i pobierali krew.Nie może zapomnieć :(
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 02, 2011 21:57 Re: wszystkie kolory życia z kotami

o Coco to nie wiem do końca jakie było jej dzieciństwo bo zaadoptowałam ją z miau jak miała 9 m-cy, ale w dt to nawet pazurków sobie podobno nie dawała obciąć, u mnie trochę się rzuca ale daję radę i leki jej podaję sama też i co najdziwniejsze ona gryzie jak ją głaszczę, ale podczas ablucji wszelakich NIE
Obrazek

dinzoo

[poprzednia][następna]