Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki... [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 23:55 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz ukochany Fyś

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 01, 2011 23:56 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz ukochany Fyś

ɐʍoısʎɟ ɔouɐɹqop :kotek:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt gru 02, 2011 8:11 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz ukochany Fyś

Szprotka ma wątek 8O się zapisuję
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 02, 2011 9:40 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś

A no ma, bo przecież nie mogę się bez przerwy pałętać po zaprzyjaźnionych wątkach z fotkami :)

gosiaa

Post » Pt gru 02, 2011 18:37 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś

Czytający może się zastanawiać, jak to możliwe, dom forumowy a w domu tylko jeden kot :roll:
A tak to jest, z dwóch względów.

Po pierwsze, gdyby pojawiła się drugi kot, nie było by już mowy o tymczasach, a tak, raz na jakiś czas możemy pomóc jakiemuś maluchowi.

Drugi powód jest taki, że Fyś jeździ z nami wszędzie. Każdy wyjazd weekendowy do rodziców, na działkę, do rodzinki, znajomych, zawsze z kotem. Jest do tego przyzwyczajona, kompletnie bezstresowo znosi podróż i pobyt w nowym miejscu, jest wręcz zachwycona, tyle miejsc do zwiedzania, do oglądania, a już jak jedziemy do kogoś, kto mieszka w domku i można się przemieszczać po dużej powierzchni i między piętrami, to raj na całego :)

Warunek jest jeden, musi być któreś z nas.

Jak zostawała sama, nawet u znajomych, w miejscu które dobrze zna, jak zostawała sama u nas w domu i wprowadzał się znajomy którego bardzo dobrze zna, było kiepsko. Leżała w jednym miejscu, nie chciała jeść, czekała na nasz powrót :(
Tak więc teraz jeździ z nami wszędzie.

W tym roku była z nami nad morzem.
Co prawda wieczorną wycieczką na plażę nie była zachwycona, ale już spacery po lesie za wydmą i odpoczynek przed domem były super :)

Odpoczynek przed kwaterą :)

Obrazek

Obrazek

Wieczorny spacer po plaży :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu już postój w drodze powrotnej na siku i rozprostowanie nóg :)

Obrazek

Jak jest w miarę ciepło wychodzi z nami na spacery. Siadamy sobie na ławce i obserwujemy okolice :) Można tez iść do parku, ale to już więcej kombinowania, bo trzeba iść w takie miejsce, gdzie nie ma psów i można spokojnie pospacerować w puszorku i na smyczce.

Tak więc kot jest jeden, kot podróżnik :)

gosiaa

Post » Pt gru 02, 2011 19:07 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

dzięki gosiaa że podesłałaś mi link do wątku Szproni, bo gdzieś mi umknęło info o jej wątku.
Szprotka jak widać jest kotką niezwykłą :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 02, 2011 19:11 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

to tak jak Książę Czarna Małpa :) też z nami jeździł w każdy wiosenno-letnio-jesienny weekend, na ranczo, do znajomych na działkę, nawet na imprezy plenerowe ze spaniem w namiotach. Potem, jak przyszedł Klemcio, przez moment było nieciekawie, bo Klemens bał się panicznie wszelkich zmian. Przyzwyczaił się po jakimś roku, że jedzie i że wraca... ale już większa ilość kotów ograniczyła nam weekendowe wyjazdy - za dużo zachodu :( a na urlopie poza ranczem nie byliśmy od... zaraz... 2005 roku chyba :oops: gdzie nas przyjmą z całym inwentarzem?...? a tak mi się marzy morze, chociaż kilka dni...

Georg-inia

Post » Pt gru 02, 2011 19:13 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś

gosiaa pisze:Czytający może się zastanawiać, jak to możliwe, dom forumowy a w domu tylko jeden kot :roll:

No dosłownie to pomyslałam jak zobaczyłam pierwszy post :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt gru 02, 2011 19:19 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

Inga, jest teraz mnóstwo miejsc gdzie nie robią problemu z przyjazdu ze zwierzakami, ale wiadomo, 3+1 to już większa logistyka :wink:
Teraz to macie wypasik, otwieracie drzwi i jesteście w plenerze :wink:
Ale to jednak nie to samo.
Ale dobrze, że przynajmniej Inga wie o co chodzi, jak się przyjęło taki model, podróżowanie z kotem, to lepiej nie zmieniać liczebności stada, a też nie każdy kot coś takiego zaakceptuje i polubi :)

gosiaa

Post » Pt gru 02, 2011 19:52 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

gosiaa pisze:Inga, jest teraz mnóstwo miejsc gdzie nie robią problemu z przyjazdu ze zwierzakami, ale wiadomo, 3+1 to już większa logistyka :wink:

proszę Cię... w te wakacje, zaraz przed moim urlopem, popsuło się duże auto TŻ-ta. Naprawiał przez tydzień i dupa. W końcu pojechaliśmy jednym - moim pierdolotem: nas dwójka (nie najmniejszych :oops:), jakieś bambetle, trzy koty, pies i telewizor 32 cale. Dobrze, że to tylko około 50 km, bo to jakaś masakra była :roll:

Georg-inia

Post » Pt gru 02, 2011 19:56 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

Witanko :mrgreen:
Gosiu!!! Nareszcie!! :ok:
Swoją drogą to bardzo mi ulżyło, bo od dawna nachodzą mnie myśli, że Ty masz swój domowy wątek, a ja do niego nie trafiłam i nie złożyłam rewizyty. :mrgreen:
Dawaj fotuchy!!
Masz jakieś jak Szprotka była mała?
11 lat - mogły Ci się nie uchować, ale może masz. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt gru 02, 2011 20:01 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

Niestety, nie mamy żadnej fotki małej Szprotki :(

gosiaa

Post » Pt gru 02, 2011 20:05 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

Zawsze możesz popatrzeć na małe czarne i popracować wyobraźnią. :mrgreen:
Nie zniechęcaj się i dawaj inne foty. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt gru 02, 2011 20:05 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

Georg-inia pisze:
gosiaa pisze:Inga, jest teraz mnóstwo miejsc gdzie nie robią problemu z przyjazdu ze zwierzakami, ale wiadomo, 3+1 to już większa logistyka :wink:

proszę Cię... w te wakacje, zaraz przed moim urlopem, popsuło się duże auto TŻ-ta. Naprawiał przez tydzień i dupa. W końcu pojechaliśmy jednym - moim pierdolotem: nas dwójka (nie najmniejszych :oops:), jakieś bambetle, trzy koty, pies i telewizor 32 cale. Dobrze, że to tylko około 50 km, bo to jakaś masakra była :roll:

Inga, jak byś zobaczyła nas jadących nad morze :oops:
Jak zrobiliśmy małe zakupy w markecie w Wejherowie to już je na głowie trzymałam :) bagażnik mały, a całe tylne siedzenie zajęte, transporter, kuweta, kocyk, miseczka z jedzeniem :oops:
W zeszłym roku jechaliśmy z rowerami, tym razem musieliśmy bez.

gosiaa

Post » Pt gru 02, 2011 20:07 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli nasz Fyś :)

selene00 pisze:Zawsze możesz popatrzeć na małe czarne i popracować wyobraźnią. :mrgreen:
Nie zniechęcaj się i dawaj inne foty. :wink:

Iwonka, wczoraj założyłam wątek, a zobacz ile już fotek :mrgreen:
Wiem, wiem, większość była już publikowana w zaprzyjaźnionych wątkach :oops:
Ale poszukam i powrzucam :)

gosiaa

[poprzednia][następna]