Szczęśliwa jedenastka tymczasy GŁUCHY CHIHUAHUA SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 22:10 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Nie wiem jak jest teraz, czy na komisji wpisują też oznaczenie grupy , czy tylko taki zapisek jak dorcia napisała.
Chyba jak nie dotyczy narządu ruchu to może dlatego brak adnotacji o opiece drugiej osoby.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lis 30, 2011 8:47 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Ja myśle, że tak szybko nikt nie kupi ruiny za mln zł, bo przecież są koszty rozbiórki, a czy to jest taka atrakcyjna lokalizacja, nie powiedziałabym, ale to jest tylko moja osobista opinia. Z tego co doczytałam to Dorcia ustawia się w kolejce po komunalne w najbliższych dniach.
A z drugiej strony Dorcia tak w bezczynności nie może egzystować, nie robiąc nic żeby sobie życie ułatwić. Bo tak będzie czekała latami a np. okaże się, że tego nikt nie kupi latami.
Ja wiem, że kredyt to trudna sprawa, ale może warto z tym fachowcem od tego ogrzewania porozmawiać, zorientować się co i jak, jakie będę koszty - możę da jakiś upust. A mimo wszystko zapisać się na to komunalne.
Dorciu zaszczepiłam koleżance pomysł na to żeby wzięła od Ciebie te dwa kociaki, które są u Ciebie już długo :D tylko napisz ile takie kociaki mogą być same w domu, koleżanka mieszka sama, ale pracuje więc jak byłaby w pracy to kociaki byłyby same w domu, ale 2 sztuki :wink: to myślę, że nie byłoby im smutno. Napisz coś o tych kociakach i może jakieś zdjątka. Koleżanka jest bardzo odpowiedzialna i już te kociaki pokochała :D tylko mówi, że musi zrobic malowanie mieszkania zanim ewentualnie kociaki trafiłyby do niej.
Dorciu jak Twoje wyniki?
Miłego dnia

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Śro lis 30, 2011 16:09 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

kochani ,w końcu mam chwilę dla siebie .

wyników jeszcze nie ma ,może będą jutro ,do weta tz. do lekarza się nie dostałam ,brakło numerków :?

Tytuś znów na antybiotyku :cry: biedny ten mój smark :cry:

kaja888 ,boje się cieszyć (chociaż za Luśką bym wyła :oops: :oops: :oops: )to dziwne kociątko ,ale takie bez problemowe,ot przytulić się w nocy ,a w ciągu dnia widzi mnie wtedy kiedy saszetkę niosę i galaretkę lub sosik wylizuje :wink:

ktoś wpłacił na moje konto 150 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: i nie wiem komu mam podziękować :oops:
pieniążki przeznaczę na czyszczenie ząbków u Bajki.
lub dołożę do sterylizacji Lusi. :kotek:

o centralnym nadal myślę :oops: czekam na tel. od fachowca ,bo może nie mam co myśleć :twisted:

mimo wszystko

22 grudni tracę pracę na Frontexie :conf: :crying:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lis 30, 2011 16:30 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Z ogrzewaniem ostrożnie ale konsekwentnie. najważniejsze są koszty i to nie tylko montażu ale i eksploatacji. To jest trudne. Dużo zależy od samego mieszkania. Jeśłi jest niedocieplone straty będą bardzo duże. Nad samym rozwiązaniem trzeba pomyśleć. Dorciu, daj znać co powie fachowiec. Zapodam temat moim ińżynierom. Na PW opisz mi samo mieszkanie - z czego są ściany, kondygnacja, ilość ścian zewnętrrznych, okna - ile i jakie. Im więcej szczegółow tym lepiej. Albo poproś syna niech zrobi taką pseudoinwentaryzację.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro lis 30, 2011 16:54 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Jek ,okna 3 ,dwa duże trzyskrzydłowe ,w kuchni mniejsze dwuskrzydłowe ,ściany..hmm to dom przedwojenny .
Iza jest inżynierem budowlanym ,wstępne rozeznanie zrobiła,ale co dwie głowy to nie jedna . :roll:
acha okna wymieniane 2005r.ale przez ADM.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lis 30, 2011 16:59 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Daj mi namiary na Izę. Pogadamy. Moi inżynierowie siedzą w temacie ogrzewania od strony tych co ponoszą koszty :twisted:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro lis 30, 2011 17:05 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

ok. :wink:

lecę teraz do pracy i już nie marudzę ,cieszę się że ją mam :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lis 30, 2011 18:42 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lis 30, 2011 21:03 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

meggi 2 pisze:Nie wiem jak jest teraz, czy na komisji wpisują też oznaczenie grupy , czy tylko taki zapisek jak dorcia napisała.
Chyba jak nie dotyczy narządu ruchu to może dlatego brak adnotacji o opiece drugiej osoby.

Dorota ma rentę i orzeczenie z ZUS. Do starania się o dofinansowanie z PEFRONu musiałaby mieć Orzeczenie o stopniu niepełnosprawności wydane przez Zespół do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności, czyli składa się dokumenty, staje przed komisją i wydają.
Wiadomo, że dużo zależy na jakiego orzecznika się trafi.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw gru 01, 2011 16:44 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

na pewno już na żadną komisję nie będę stawała :oops: dość lekarzy ,chorób ,wszystkiego.

dostałam lek na ciśnienie ,mam 2 tyg. brać ,mierzyć ciśnienie ,zapisywać i za dwa tyg. kolejna wizyta.
wyniki mam podobno niezłe ,ale musi je porównać itp zbilansować :roll: i określić.

wszystko w domu śpi ,gdzie nie spojrzę coś ,chyba mi się dwoi w oczach :lol: nie można na chwilę zejść z fotela bo już zajęty :twisted:

wczoraj zszedł Gadziny motylek ,kurcze ,no to tylko albo aż motyl :roll: było tak strasznie przykro ..
leży sobie teraz na listkach fiołka ,.

jutro Lusia będzie miała sterylkę bardzo proszę o kciuki i ciepłe myśli dla tej popierdółki .
wetka pobierze też mocz na posiew.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw gru 01, 2011 19:58 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Za Lusiaczka :ok:

A Mruniak to wchodzi do lodówki 8O :evil:
Wystarczy, że ją tylko otworzę a ta już jest, staje na tylne łapki, wyciąąąga szyjkę i dawaj się pchać tam gdzie najmięsniej pachnie :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw gru 01, 2011 22:48 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

dzięki Limku :kotek:
strasznie się denerwuje ,ale Lusia miała już 2 rujkę nie ma na co czekać :?
przy okazji zobaczymy jak wyjdzie posiew.

dziś miałam ciśnienie 180 na 120..najgorsze że wcale tego nie odczuwam :roll: dostałam leki ale boje się wziąść :oops: przeczytałam tą cholerną ulotkę :oops:

nic to ,damy radę :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt gru 02, 2011 6:42 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Dorotko-koniecznie leki weż-bo sprawa jest poważna. :?
Czy dostałaś cos na odwodnienie?
Serniczek

Post » Pt gru 02, 2011 8:57 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

Dorciu ja leki biore juz kilka lat.
ulotek nie czytam bo umarłabym od samego czytania :roll:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt gru 02, 2011 9:54 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż :( Malwa i Lusia do adopcji

dorcia44 pisze:na pewno już na żadną komisję nie będę stawała :oops: dość lekarzy ,chorób ,wszystkiego.

Dorota - Ty mnie nie denerwuj :twisted: . Proszę - to są pieniądze, które się Tobie należą i są do zdobycia. Dlaczego nie chcesz wykorzystać szansy? Wiem, że masz dosyć lekarzy itp. rzeczy, ale czemu nie sięgnąć tam, dokąd można? A trudno - zęby zagryźć i iść.

dorcia44 pisze:dostałam lek na ciśnienie ,mam 2 tyg. brać ,mierzyć ciśnienie ,zapisywać i za dwa tyg. kolejna wizyta.
Tylko nie zapomnij brać.... :mrgreen:

dorcia44 pisze:wyniki mam podobno niezłe ,ale musi je porównać itp zbilansować :roll: i określić.

Bardzo się cieszę! :piwa:

dorcia44 pisze:jutro Lusia będzie miała sterylkę bardzo proszę o kciuki i ciepłe myśli dla tej popierdółki .
wetka pobierze też mocz na posiew.

:ok: :ok: :ok:

Przepraszam, że tak wpadłam i "pozamiatałam", ale czasu w tygodniu mam tak bardzo mało :( . Oby do weekendu, który mam też zresztą powalony :( :evil: )
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]