Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
VVu pisze:Tą sprawą zajęły się wspólnie 3 fundacje: Azylu KOCI ŚWIAT, Bezpieczna Przystań i ARGOS (prowadząca Koterię).
Tu jest link do wydarzenia na Facebooku (przepraszam, wiem, że nie wszyscy mają konta, ale sprawa MEGAPILNA...):
http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 2399155897
kussad pisze:VVu pisze:Tą sprawą zajęły się wspólnie 3 fundacje: Azylu KOCI ŚWIAT, Bezpieczna Przystań i ARGOS (prowadząca Koterię).
Tu jest link do wydarzenia na Facebooku (przepraszam, wiem, że nie wszyscy mają konta, ale sprawa MEGAPILNA...):
Trafiłam na wydarzenie po znalezieniu tej informacji a dziś dostałam ją ponownie na służbowego mailaW dalszym ciągu tam zostało 18 kotów
![]()
Dynia jest świetna!
VVu pisze:kussad pisze:VVu pisze:Tą sprawą zajęły się wspólnie 3 fundacje: Azylu KOCI ŚWIAT, Bezpieczna Przystań i ARGOS (prowadząca Koterię).
Trafiłam na wydarzenie po znalezieniu tej informacji a dziś dostałam ją ponownie na służbowego mailaW dalszym ciągu tam zostało 18 kotów
![]()
Dynia jest świetna!Dziękujemy.
ARGOS przyjął część kotów na zabiegi do Koterii, promujemy też całą akcję na swoich stronach. Ale największe obciążenie spada na Bezpieczną Przystań i Fundację Azylu KOCI ŚWIAT. Oni bardzo potrzebują pomocy - finansowej, rzeczowej, pomocy w szukaniu kotom domów, choćby tymczasowych. Nie uda się w nieskończoność odsuwać eksmisji, coraz mniej czasu jest...
kussad pisze:Kto jest administratorem wydarzenia na FB - za niecałe 2 godziny wydarzenie przestanie być aktywne! Koniecznie je przedłużcie!
kussad pisze:Nie zdążyli - za 12 minut kończy się aktywność wydarzenia i nie wiem jak później co będzie działało
kussad pisze:Na dogo mi odpowiedzieli, że część opcji przestaje wtedy działać i np. już nie mogą zmienić tytułu, nie wiem jak jest z pozostałymi opcjami czy wogóle działa edycja. Wszystkie wydarzenia, których jestem administratorem tworzyłam niedawno i są jeszcze aktywne....
Chyba jeszcze zdążyli![]()
26 października o 12:00 - 31 stycznia 2012 o 15:00 Domy tymczasowe dla kotow zamiast eksmisji na Paluch. na CITO.
Po moim komentarzu dopisały się jeszcze 4 osoby więc wydarzenie widać wśród najnowszych wydarzeń
Mimisia pisze:Bardzo pilnie poszukujemy domu lub tymczasu dla Gieni, kotce, o której już kiedyś pisałam na MIAU.
To jest zdjęcie z 2007 roku, które skopiowałam z innego wątku, który założyłam 20 listopada 2007 innym kotkom z tego osiedla. Ta kotka cały czas tam mieszkała w budce, dostawała prowerę, ale ostatnio wyglądała dużo gorzej niż na tym zdjęciu, trudno ją było poznać...
W tej chwili Gienia może mieć już nawet 7-8 lat. Wystarczająco długo była na wolności. Kolejna zima może być jej ostatnią, kotka powinna w końcu znaleźć swój dom.
Kalinuwka zabrała ją w końcu na sterylizację do Koterii, gdzie została wyleczona i wysterylizowana. Kicia, która na wolności wydawała się zdziczała, w klatce i wśród życzliwych ludzi pokazała swoje nowe, miziaste oblicze. Teraz szkoda ją wypuścić na dwór, skoro już zaufała człowiekowi i zobaczyła, jak może być fajnie w domu.
Niestety, nie mamy dla niej tymczasu. Zważywszy na wiek kotki i jej "zwykły" wygląd, może to być długi tymczas...
Gdyby ktoś mógł jej pomóc... Kicia może zostać w Koterii do soboty, i tak już za długo tam siedzi i blokuje miejsce innym kotom w potrzebie.
dune pisze:suuuper
więcej takich materiałów by sie przydało
zeby troche zmienic swiadomość społeczną
Użytkownicy przeglądający ten dział: Savilala i 63 gości