Ośrodek KOTERIA. Jesteśmy na wystawie kotów na Bielanach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 1:42 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

Obrazek

:D :twisted:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lis 03, 2011 14:22 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

VVu pisze:Tą sprawą zajęły się wspólnie 3 fundacje: Azylu KOCI ŚWIAT, Bezpieczna Przystań i ARGOS (prowadząca Koterię).

Tu jest link do wydarzenia na Facebooku (przepraszam, wiem, że nie wszyscy mają konta, ale sprawa MEGAPILNA...):
http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 2399155897

Trafiłam na wydarzenie po znalezieniu tej informacji a dziś dostałam ją ponownie na służbowego maila :twisted: W dalszym ciągu tam zostało 18 kotów :(

Dynia jest świetna! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 03, 2011 15:01 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

kussad pisze:
VVu pisze:Tą sprawą zajęły się wspólnie 3 fundacje: Azylu KOCI ŚWIAT, Bezpieczna Przystań i ARGOS (prowadząca Koterię).

Tu jest link do wydarzenia na Facebooku (przepraszam, wiem, że nie wszyscy mają konta, ale sprawa MEGAPILNA...):

Trafiłam na wydarzenie po znalezieniu tej informacji a dziś dostałam ją ponownie na służbowego maila :twisted: W dalszym ciągu tam zostało 18 kotów :(

:D Dziękujemy.

ARGOS przyjął część kotów na zabiegi do Koterii, promujemy też całą akcję na swoich stronach. Ale największe obciążenie spada na Bezpieczną Przystań i Fundację Azylu KOCI ŚWIAT. Oni bardzo potrzebują pomocy - finansowej, rzeczowej, pomocy w szukaniu kotom domów, choćby tymczasowych. Nie uda się w nieskończoność odsuwać eksmisji, coraz mniej czasu jest... :(
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 04, 2011 11:02 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

Chwila relaksu:
Obrazek
:ryk:
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 04, 2011 13:20 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

VVu pisze:
kussad pisze:

:D Dziękujemy.

ARGOS przyjął część kotów na zabiegi do Koterii, promujemy też całą akcję na swoich stronach. Ale największe obciążenie spada na Bezpieczną Przystań i Fundację Azylu KOCI ŚWIAT. Oni bardzo potrzebują pomocy - finansowej, rzeczowej, pomocy w szukaniu kotom domów, choćby tymczasowych. Nie uda się w nieskończoność odsuwać eksmisji, coraz mniej czasu jest... :(

Kto jest administratorem wydarzenia na FB - za niecałe 2 godziny wydarzenie przestanie być aktywne! Koniecznie je przedłużcie!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 04, 2011 13:54 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

kussad pisze:Kto jest administratorem wydarzenia na FB - za niecałe 2 godziny wydarzenie przestanie być aktywne! Koniecznie je przedłużcie!

Serdecznie Ci dziękuję! Adminem wydarzenia jest Koci Świat - już im się wpisaliśmy na stronie oraz napisałem do Kasi Strzeleckiej. Mam nadzieję, że przeczytają szybko.
Jeszcze raz dziękuję!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 04, 2011 14:49 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

Nie zdążyli - za 12 minut kończy się aktywność wydarzenia i nie wiem jak później co będzie działało :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 04, 2011 14:57 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

kussad pisze:Nie zdążyli - za 12 minut kończy się aktywność wydarzenia i nie wiem jak później co będzie działało :(

Chyba wydarzenie będzie zakwalifikowane jako "minione" - nie będzie się wśród aktualnych wydarzeń wyświetlać (ale dostęp do minionych jest, przez zakładkę "wydarzenia").
Ale chyba jeśli, nawet po terminie, zmienią termin, to może znów się stanie aktualnym. Mam nadzieję... :(
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 04, 2011 15:09 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

Na dogo mi odpowiedzieli, że część opcji przestaje wtedy działać i np. już nie mogą zmienić tytułu, nie wiem jak jest z pozostałymi opcjami czy wogóle działa edycja. Wszystkie wydarzenia, których jestem administratorem tworzyłam niedawno i są jeszcze aktywne.... :wink:

Chyba jeszcze zdążyli :ok:
26 października o 12:00 - 31 stycznia 2012 o 15:00 Domy tymczasowe dla kotow zamiast eksmisji na Paluch. na CITO.

Po moim komentarzu dopisały się jeszcze 4 osoby więc wydarzenie widać wśród najnowszych wydarzeń :ok:

Już wiem - przypomniałam sobie swoje jedno z najstarszych wydarzeń:

Sprawdziłam co się dzieje z wydarzeniem po zakończeniu terminu na przykładzie tego http://www.facebook.com/#!/events/creat ... 1384859430

Edycja jest częściowo nieaktywna: ermin:
25 sierpnia · 12:00 - 00:00
Co planujesz?Zagłosuj na GEOPARK KIELCE
Reszta działa.

czyli nie można zmienić terminu i tytułu...
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 15:39 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 04, 2011 15:37 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

kussad pisze:Na dogo mi odpowiedzieli, że część opcji przestaje wtedy działać i np. już nie mogą zmienić tytułu, nie wiem jak jest z pozostałymi opcjami czy wogóle działa edycja. Wszystkie wydarzenia, których jestem administratorem tworzyłam niedawno i są jeszcze aktywne.... :wink:

Chyba jeszcze zdążyli :ok:
26 października o 12:00 - 31 stycznia 2012 o 15:00 Domy tymczasowe dla kotow zamiast eksmisji na Paluch. na CITO.

Po moim komentarzu dopisały się jeszcze 4 osoby więc wydarzenie widać wśród najnowszych wydarzeń :ok:

Hura!! Dzięki Tobie! :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 18, 2011 0:25 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

Mimisia pisze:Bardzo pilnie poszukujemy domu lub tymczasu dla Gieni, kotce, o której już kiedyś pisałam na MIAU.
To jest zdjęcie z 2007 roku, które skopiowałam z innego wątku, który założyłam 20 listopada 2007 innym kotkom z tego osiedla. Ta kotka cały czas tam mieszkała w budce, dostawała prowerę, ale ostatnio wyglądała dużo gorzej niż na tym zdjęciu, trudno ją było poznać...

Obrazek

W tej chwili Gienia może mieć już nawet 7-8 lat. Wystarczająco długo była na wolności. Kolejna zima może być jej ostatnią, kotka powinna w końcu znaleźć swój dom.
Kalinuwka zabrała ją w końcu na sterylizację do Koterii, gdzie została wyleczona i wysterylizowana. Kicia, która na wolności wydawała się zdziczała, w klatce i wśród życzliwych ludzi pokazała swoje nowe, miziaste oblicze. Teraz szkoda ją wypuścić na dwór, skoro już zaufała człowiekowi i zobaczyła, jak może być fajnie w domu.
Niestety, nie mamy dla niej tymczasu. Zważywszy na wiek kotki i jej "zwykły" wygląd, może to być długi tymczas...

Gdyby ktoś mógł jej pomóc... Kicia może zostać w Koterii do soboty, i tak już za długo tam siedzi i blokuje miejsce innym kotom w potrzebie.

Cytat pochodzi z tego wątku: viewtopic.php?f=1&p=8215726#p8215726
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw gru 01, 2011 20:05 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Na wystawie

Kto chciałby zobaczyć Koterię od środka, łapanie kotów do kastracji, koteryjne wetki, naszą forumową mega-łapaczkę itp. - może obejrzeć film (od 15 minuty).

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... 11/5643313
Obrazek KRS 0000286138
KOTERIA na facebooku

*koteria*

Od: Wto lis 25, 2008 19:35

Post » Czw gru 01, 2011 20:47 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Zapraszamy na FILM

suuuper
więcej takich materiałów by sie przydało
zeby troche zmienic swiadomość społeczną
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt gru 02, 2011 1:15 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Zapraszamy na FILM

dune pisze:suuuper
więcej takich materiałów by sie przydało
zeby troche zmienic swiadomość społeczną

Masz rację - więcej, i żeby były częściej emitowane w telewizji.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt gru 02, 2011 11:10 Re: Ośrodek dla kotów miejskich KOTERIA. Zapraszamy na FILM

Emisja była w dzień powszedni, w godzinach pracy itp. - więc oglądalność raczej mała. Ale dobrze, że w ogóle była :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]