K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 01, 2011 14:56 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Ignacy Krasicki pisze:
Jafusia pisze:
edit_f pisze:to smutne, że trzy, jedne z najważniejszych osób w fundacji, jedynym rozwiązaniem problemów widzi odsunięcie do fundacji.. "jak ci się nie podoba to sobie idź".. naprawdę tak chcecie? żeby sobie ludzie poszli?

Z tego co zrozumiałam nikt nikogo nie chce odsuwać (może się mylę), ale Fundacja to nie zakład karny, jesteśmy i pracujemy dla niej z własnej nie przymuszonej woli. Jeśli komuś nie podoba się to jak ta konkretna fundacja pracuje i systematycznie co kilka dni robi "zadymę" na publicznym wątku zamiast przyjść na spotkanie albo napisać pw to chyba nie ma większego sensu zmuszać się do takiej współpracy.
Moja wypowiedź nie jest kierowana do jakiejś konkretnej osoby, żeby nie było niedomówień. Od jakiegoś czasu czytając wątek wiem duuuużo więcej o problemach wewnętrznych fundacji niż przychodząc na spotkania. Czy aby na pewno tak to powinno wyglądać?

Prawdziwa cnota krytyk się nie boi ...

Prawdziwy tchórz identyfikacji się boi.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw gru 01, 2011 15:05 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Galeria grudzień

I weekend

3 grudnia, sobota:

11:00-13:30 milu + paw + Kirył (?)

13:30 - 16:00 kosma_shiva + ? + ?

16:00 - 18:30 annakreft + mikela + Rita

4 grudnia, niedziela:

11:00-13:30

13:30 - 16:00 mikela+ Dominika + Mireda

16:00 - 18:30 gertaaa + annakreft + kot od Toszy (transport Tosza) (ostatnia zmiana zwozi cały bazar i liczy kasę)

Nadal brakuje dla Kosmy osoby do pary i kota oraz pierwszej zmiany w niedziele
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw gru 01, 2011 15:46 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:
Ignacy Krasicki pisze:
Jafusia pisze:
edit_f pisze:to smutne, że trzy, jedne z najważniejszych osób w fundacji, jedynym rozwiązaniem problemów widzi odsunięcie do fundacji.. "jak ci się nie podoba to sobie idź".. naprawdę tak chcecie? żeby sobie ludzie poszli?

Z tego co zrozumiałam nikt nikogo nie chce odsuwać (może się mylę), ale Fundacja to nie zakład karny, jesteśmy i pracujemy dla niej z własnej nie przymuszonej woli. Jeśli komuś nie podoba się to jak ta konkretna fundacja pracuje i systematycznie co kilka dni robi "zadymę" na publicznym wątku zamiast przyjść na spotkanie albo napisać pw to chyba nie ma większego sensu zmuszać się do takiej współpracy.
Moja wypowiedź nie jest kierowana do jakiejś konkretnej osoby, żeby nie było niedomówień. Od jakiegoś czasu czytając wątek wiem duuuużo więcej o problemach wewnętrznych fundacji niż przychodząc na spotkania. Czy aby na pewno tak to powinno wyglądać?

Prawdziwa cnota krytyk się nie boi ...

Ja ja lubie trolle....[/quote]

Ja też, ja też! Mam jednego Trola - do polubienia forever :-) :1luvu:

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw gru 01, 2011 18:32 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

mogę kosmie podrzucić plusię, jeśli jest zapotrzebowanie.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw gru 01, 2011 21:57 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Gumtree usunęło mi wszystkie odnowione ogłoszenia, Zosi też, nie wiemy z jakiego powodu... Jest napisane, że za naruszenie zasad, ale zasad jest kilka i nie wydaje mi się, żeby któraś została w tym przypadku naruszona.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw gru 01, 2011 21:59 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

_namida_ pisze:Gumtree usunęło mi wszystkie odnowione ogłoszenia, Zosi też, nie wiemy z jakiego powodu... Jest napisane, że za naruszenie zasad, ale zasad jest kilka i nie wydaje mi się, żeby któraś została w tym przypadku naruszona.

Moze wpisałyście mail? Bo teraz podobno już nie wolno. Wojtek gdzieś o tym na forum pisał.
Edit: to był aburacze, nie Wojtek.
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 22:21 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Post » Czw gru 01, 2011 22:01 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:
_namida_ pisze:Gumtree usunęło mi wszystkie odnowione ogłoszenia, Zosi też, nie wiemy z jakiego powodu... Jest napisane, że za naruszenie zasad, ale zasad jest kilka i nie wydaje mi się, żeby któraś została w tym przypadku naruszona.

Moze wpisałyście mail? Bo teraz podobno już nie wolno. Wojtek gdzieś o tym na forum pisał.

W treści ogłoszenia nie wolno? No wpisałyśmy...

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw gru 01, 2011 22:20 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Przepraszam, to był aburacze:
aburacze pisze:Dobry wieczór!

Dla zainteresowanych: Gumtree wprowadziło zakaz umieszczania adresów e-mail w treści ogłoszeń. Żeby było ciekawiej, zamiast normalnie podświetlić pole i uprzejmie poinformować, pozwala na dodanie takiego ogłoszenia a po kilku sekundach go kasuje i przysyła "pogróżki" następującej treści:

Drogi użytkowniku Gumtree,
Właśnie usunęliśmy jedno z Twoich ogłoszeń Gumtree z powodu naruszenia jednej lub kilku zasad zamieszczania ogłoszeń.

Zasady zamieszczania [ProductName] zabraniają:

* zamieszczania ogłoszeń spoza swojej okolicy
* zamieszczania ogłoszeń w zbyt wielu różnych kategoriach
* zamieszczania zabronionych lub nielegalnych treści

itp. co właściwie niczego nie wyjaśnia. Ponieważ w końcu doszedłem w czym rzecz, podaję tutaj, może się komuś przyda...

W tym przypadku "zabronione lub nielegalne treści" to właśnie adresy e-mail. Ta nowa polityka opisana jest tu:
https://help.kijiji.net/pl/knowledgebas ... rticle=177

Pozdrawiam!

Adam
Obrazek

miszelina

Post » Czw gru 01, 2011 22:46 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:Przepraszam, to był aburacze:
aburacze pisze:Dobry wieczór!

Dla zainteresowanych: Gumtree wprowadziło zakaz umieszczania adresów e-mail w treści ogłoszeń. Żeby było ciekawiej, zamiast normalnie podświetlić pole i uprzejmie poinformować, pozwala na dodanie takiego ogłoszenia a po kilku sekundach go kasuje i przysyła "pogróżki" następującej treści:

Drogi użytkowniku Gumtree,
Właśnie usunęliśmy jedno z Twoich ogłoszeń Gumtree z powodu naruszenia jednej lub kilku zasad zamieszczania ogłoszeń.

Zasady zamieszczania [ProductName] zabraniają:

* zamieszczania ogłoszeń spoza swojej okolicy
* zamieszczania ogłoszeń w zbyt wielu różnych kategoriach
* zamieszczania zabronionych lub nielegalnych treści

itp. co właściwie niczego nie wyjaśnia. Ponieważ w końcu doszedłem w czym rzecz, podaję tutaj, może się komuś przyda...

W tym przypadku "zabronione lub nielegalne treści" to właśnie adresy e-mail. Ta nowa polityka opisana jest tu:
https://help.kijiji.net/pl/knowledgebas ... rticle=177

Pozdrawiam!

Adam

Aha, to już rozumiem....
Też mi wywalało ogloszenia ale nie miałam czasu zastanawiać się dlaczego i odłożyłam to na później....
Dzięki za wyjaśnienie.
Coraz gorzej z tym jest - na Tablica.pl też już nie można dawać w treści. Porażka.

----

I jeszcze coś... piszecie o pracy dla fundacji - ale przecież fundacja to my. Fundacja to nie jest pracodawca.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw gru 01, 2011 23:17 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

dziewczyny, które zadały mi pytania dotyczące funkcjonowania fundacji uprzedzam, że nie doczekają się tutaj odpowiedzi ale nie z powodu jakiegoś mojego widzimisie tylko jestem konsekwentna co do rozmów w tym temacie na wątku.
Jako, że było kilka głosów o zorganizowanie jednak spotkania to jeżeli ktoś się waha co zrobić dalej w związku ze współpracą i ma ochotę na rozmowę albo chce coś powyjaśniać to zapraszam w przyszły czwartek bliżej wieczora. Miejsce wymyślimy wiedząc ile osób chce przyjść.

Co do sprzątania to może udałoby się jutro czy w sobotę, bo we wtorek jak koty mają mieć gości to musi błyszczeć aby im nie było wstyd.

Czy jest ktoś kto może towarzyszyć Kosmie w sobotę i dwie osoby + kot na poranną zmianę w niedzielę? Może się okazać, że w grudniu tylko jeden weekend będzie można kwestować, w któryś ma się pojawić pani z RC a tak generalnie większość świetnie wie jak jest z dotrzymaniem wcześniejszych ustaleń w tym miejscu ...

Na pocieszenie - na 11.12 (niedziela) zaprosiła nas Karolina z KKF na pokaz kotów w Solvayu, jeżeli udałoby się nam dobrze rozreklamować ten pokaz to może udałoby się nam coś sensownego uzbierać, 18.12 (też niedziela) w najgorszym razie odbędzie się tylko Kocivent w CS. Nie wygląda to różowo ale w tle cały czas jest organizowane i załatwiane sporo rzeczy więc powinno coś wypalić.

Skończyła się sucha karma dla dorosłych, oby Mikołaj był hojny .....
W Zoo-Dragonie ładnie się zbiera, bo jest sporo ponad 600 zł w tym jednak dla kotów mniejszość, bo 180, ale liczymy, że to nie ostatnie słowo fanów naszych kotów :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt gru 02, 2011 0:00 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

czy może ktoś czasem podnieść bazarek z kalendarzami viewtopic.php?f=20&t=135284&p=8273453#p8273453 ?

Tweety

Post » Pt gru 02, 2011 7:51 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Co do kwestii organizacyjnej nt sprzątania na Kocimskiej - jeśli chodzi o dzisiaj, to ja mam dziś wieczorem swój dyżur i będę jakoś przed 20. Mogę się dołączyć do ewentualnej ekipy jeśli o tej porze jeszcze będzie lub dać kotom jeść i wygłaskać jeśli ewentualne sprzątanie skończy się wcześniej.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt gru 02, 2011 9:38 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

milu pisze:Co do kwestii organizacyjnej nt sprzątania na Kocimskiej - jeśli chodzi o dzisiaj, to ja mam dziś wieczorem swój dyżur i będę jakoś przed 20. Mogę się dołączyć do ewentualnej ekipy jeśli o tej porze jeszcze będzie lub dać kotom jeść i wygłaskać jeśli ewentualne sprzątanie skończy się wcześniej.

jest szansa na jakąś ekipę?

czy ktoś coś widział/słyszał/czytał na temat ogłoszeń, głównie na allegro, po Nowym Roku? Ma być zakaz sprzedaży zwierząt ale czy dla wszystkich, czy wszystkich czy do jakiejś kwoty itp. Bo ustawa ustawą ale właściciel może dla bhp i świętego spokoju wprowadzić większe obostrzenia

Tweety

Post » Pt gru 02, 2011 9:48 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:Galeria grudzień

I weekend

3 grudnia, sobota:

11:00-13:30 milu + paw + Kirył (?)

13:30 - 16:00 kosma_shiva + ? + ?

16:00 - 18:30 annakreft + mikela + Rita

4 grudnia, niedziela:

11:00-13:30

13:30 - 16:00 mikela+ Dominika + Mireda

16:00 - 18:30 gertaaa + annakreft + kot od Toszy (transport Tosza) (ostatnia zmiana zwozi cały bazar i liczy kasę)

Nadal brakuje dla Kosmy osoby do pary i kota oraz pierwszej zmiany w niedziele

jak już pisałam wcześniej ja mogę być od 14:30, więc jak dla Kosmy nie będzie pary to może milu albo paw mogłyby poczekać godzinkę na mnie i wtedy byłoby pokrycie jeśli nikt inny się nie zgłosi ?
Druga sprawa - byłam wczoraj w kociarni i niestety Ritka też troszkę furczy :(

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Pt gru 02, 2011 9:51 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

ja będę po 19 i mogę być częścią ekipy sprzątającej

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

[poprzednia][następna]