Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 01, 2011 12:17 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:Ja nie marudzę :mrgreen: bo chciałam od razu.Dentystka powiedziała że chirurgia szczękowa nie robi takich rzeczy 8O 8O.U nas jest taka poradnia gdzie tylko takimi rzeczami się zajmują.
Nie plombują,a wyrywają,tną nawet w narkozie zęby,ale wszędzie gdzie nie zapytałam to za darmochę w tym roku nigdzie mnie nie przyjmą 8O 8O tylko z tym skierowaniem w tej specjalistycznej poradni.

OMG to gdzie ty mieszkasz?
TŻ wyrywał ósemkę u chirurga szczękowego.
Nie ma terminów, idziesz i rwą.

To czym wg. cudownej dentystki zajmuje się chirurg szczękowy?

Wiesz że moje miasto to dno ze strony lekarskiej i weterynaryjnej,oprócz tego jednego weta.
Dentystka powiedziała że na chirurgii szczękowej to połamane szczęki drutują,a nie bawią się w takie rzeczy.Ja osobiście ją prosiłam właśnie by mnie tam skierowała.Trzeba mieć skierowanie
a dzień wcześniej byłam u lekarza z tym bo myślałam by dał antybiotyk,a on mnie zbył i kazał szałwią płukać i iść do dentysty.Pisałam że to konował wcześniej.Młody,a już olewa.

Dobry lekarz.
Dentysta jest od zębów.
Poszłaś rozumiem do lekarza z żądaniem przepisania antybiotyku?
To kto cię leczy, ty czy lekarze?

I nadal uważam, że całość odbija się na Bejbi.

A propos Bejbi, kiedy sterylka?
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 12:25 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Się uwzięła na tę sterylkę 8O
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw gru 01, 2011 12:26 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:Się uwzięła na tę sterylkę 8O

Okej, to kiedy Bejbisia będzie miała ropomacicze?
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 12:28 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

O tak, już od razu.. :mrgreen: :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 01, 2011 12:35 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:
najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:Ja nie marudzę :mrgreen: bo chciałam od razu.Dentystka powiedziała że chirurgia szczękowa nie robi takich rzeczy 8O 8O.U nas jest taka poradnia gdzie tylko takimi rzeczami się zajmują.
Nie plombują,a wyrywają,tną nawet w narkozie zęby,ale wszędzie gdzie nie zapytałam to za darmochę w tym roku nigdzie mnie nie przyjmą 8O 8O tylko z tym skierowaniem w tej specjalistycznej poradni.

OMG to gdzie ty mieszkasz?
TŻ wyrywał ósemkę u chirurga szczękowego.
Nie ma terminów, idziesz i rwą.

To czym wg. cudownej dentystki zajmuje się chirurg szczękowy?

Wiesz że moje miasto to dno ze strony lekarskiej i weterynaryjnej,oprócz tego jednego weta.
Dentystka powiedziała że na chirurgii szczękowej to połamane szczęki drutują,a nie bawią się w takie rzeczy.Ja osobiście ją prosiłam właśnie by mnie tam skierowała.Trzeba mieć skierowanie
a dzień wcześniej byłam u lekarza z tym bo myślałam by dał antybiotyk,a on mnie zbył i kazał szałwią płukać i iść do dentysty.Pisałam że to konował wcześniej.Młody,a już olewa.

Dobry lekarz.
Dentysta jest od zębów.
Poszłaś rozumiem do lekarza z żądaniem przepisania antybiotyku?
To kto cię leczy, ty czy lekarze?

I nadal uważam, że całość odbija się na Bejbi.

A propos Bejbi, kiedy sterylka?

Nie poszłam z żądaniem antybiotyku,tylko tak w myślach myślałam że zapisze.Mówię mu że teraz nie jest łatwo dostać się do dentysty i był problem bo mi wszędzie odmawiali.Wkońcu do jednej tyle nadzwoniłam i nagadałam że z łaski mnie przyjeła.
Co do Bejbi nie miałam karmy i się najadła dla kociąt Husse.Teraz boli ją brzuch i czasem jęknie
Czkawkę ma 8O teraz przed chwilką wstałam aż zobaczyć.Kupy okropne po tej karmie.Sam tłuszcz i zielonkawe.Nie znam przyczyny czy to wróciło czy od karmy :roll: Na nosie dalej to ma czyli jest osłabiona.Drapie uszy,a nic nie widać są czyste na oko.Nie wiem od czego mogą być zielonkawe kupy i co robić.Posiew był ok.i wszystko z kup :| Mało jadła,mniej niż normalnie ostatnio.Ta karma nie nadaje się dla kota z chorym żołądkiem i jelitami.Nie mogłam tu u nas tej na alergię pokarmową dostać,a z netu 400 gram z przesyłką się nie kalkuluje.Jutro niby ma być u weta.Nie zaczynaj znowu z tą sterylką bo osłabionej kotki nie dam ciąć.Czekam, może ta bakteria zniknie.Zastrzyki nic nie dały tylko kupy były ładne w tym czasie.Zajmij się Azorem bo coś z nim nie tak.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw gru 01, 2011 12:39 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Jak tłuszcz jest w kupie, to trzeba zbadać trzustkę.

Czy Bejbi miała zrobione porządne badanie krwi?
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 12:40 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:O tak, już od razu.. :mrgreen: :ok:

Lilianna Bejbi ma dziś urodziny :P :P :P :!: Skończyła rok.Raczej w tym wieku nie grozi jeszcze ropomacicze.To jakaś obsesja :mrgreen: nie?Bez przesady bo kilka przypadków na miau było to teraz mam Bejbi wmawiać ropomacicze :lol: :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 12:42 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:Jak tłuszcz jest w kupie, to trzeba zbadać trzustkę.

Jest tłuszcz bo jelitowcowi nie daje się karmy dla kociąt.Dostanie swoją to niebędzie,a jeśli będzie dalej to zrobimy badania amylazę i morfologię z rozmazem.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 12:44 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:

Jest tłuszcz bo jelitowcowi nie daje się karmy dla kociąt.Dostanie swoją to niebędzie,a jeśli będzie dalej to zrobimy badania amylazę i morfologię z rozmazem.

Zrób jej tę biochemię już.

Skąd pomysł, że Bejbi jest "jelitowcem"
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 12:53 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:

Zrób jej tę biochemię już.

Skąd pomysł, że Bejbi jest "jelitowcem"

Wet tak twierdzi ile mam mówić,ciągle jakaś krew :evil: chyba chcesz mnie wkurzyć.Megacolon i po lambliach drugie zapalenie jelit z gorączką 40 stopni.Ślepa jesteś czy chcesz się kłócić?
Zresztą nie będę się tłumaczyć.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw gru 01, 2011 13:24 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Prawidłowo :ok:

To jakaś obsesja :mrgreen: nie?Bez przesady bo kilka przypadków na miau było to teraz mam Bejbi wmawiać ropomacicze :lol: :?:

Absolutnie nie. Mam kotkę, która zaraz skończy 6 lat i nadal nie ma sterylki, poza tym jeszcze się nie spotkałam z ropomaciczem u żadnego z kotów, które sterylizowałam przez ostatnie kilka lat czy to kot domowy czy nie

A od kiedy trzustka ma coś wspólnego z tłuszczem? 8O

.Nie zaczynaj znowu z tą sterylką bo osłabionej kotki nie dam ciąć.

Prawidłowa postawa, pochwalam :ok:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 01, 2011 13:26 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:

Prawidłowo :ok:

To jakaś obsesja :mrgreen: nie?Bez przesady bo kilka przypadków na miau było to teraz mam Bejbi wmawiać ropomacicze :lol: :?:

Absolutnie nie. Mam kotkę, która zaraz skończy 6 lat i nadal nie ma sterylki, poza tym jeszcze się nie spotkałam z ropomaciczem u żadnego z kotów, które sterylizowałam przez ostatnie kilka lat czy to kot domowy czy nie

A od kiedy trzustka ma coś wspólnego z tłuszczem? 8O

.Nie zaczynaj znowu z tą sterylką bo osłabionej kotki nie dam ciąć.

Prawidłowa postawa, pochwalam :ok:

Podstawowym objawem problemów z trzustką jest tłusta kupka, czyli nie trawienie tłuszczy.
No ale skąd ty o tym możesz wiedzieć, jak wg. ciebie kotów nie wolno karmić białkiem...
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 13:29 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

No popatrz.. A ja sądziłam,że od tłuszczy jest wątroba, a trzustka od cukrów :mrgreen: :ok:
Następnym razem może się doucz zanim coś komuś napiszesz, bo trafisz kiedyś na takiego, co sobie Twoje słowa weżmie do serca i tylko krzywdę kotu zrobi
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 01, 2011 13:31 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:No popatrz.. A ja sądziłam,że od tłuszczy jest wątroba, a trzustka od cukrów :mrgreen: :ok:
Następnym razem może się doucz zanim coś komuś napiszesz, bo trafisz kiedyś na takiego, co sobie Twoje słowa weżmie do serca i tylko krzywdę kotu zrobi

:lol:
najszczesliwsza

Post » Czw gru 01, 2011 13:33 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Lilianna J-wie pisze:No popatrz.. A ja sądziłam,że od tłuszczy jest wątroba, a trzustka od cukrów :mrgreen: :ok:

O lipazie trzustkowej słyszałaś kiedyś...?

Edit:I o zewnątrzwydzielniczej niewydolności trzustki?
Ostatnio edytowano Czw gru 01, 2011 13:35 przez myamya, łącznie edytowano 1 raz

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

[poprzednia][następna]