PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 17:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Pewnie będą, ale muszę to niestety zrobić. :? Cizia po pierwsze potrzebuje indywidualnego żywienia, bo się przejada i choruje od tego, a po drugie, własnie doszłam do wniosku, że to jest kot dla innej rodziny niż nasza. My jeździmy z kotami pod namiot. Na tą chwilę mam do wyboru w wakacje; albo jadę z kotami, albo zostaję w domu. Cizia nie da rady emocjonalnie. Dla niej zmiana mebli w kuchni to mega stres, cały czas siedzi tam skulona, przerażona kiedy ją wyproszę z pokoju, a dzisiaj w nocy znowu wyła. Ja rozumiem, że ona się boi, ale... ja muszę rano wstać do pracy :cry: - jakikolwiek wyjazd i mieszkanie pod namiotem w wykonaniu Cizi odpadają - wykończy się z nerwów. Pewnie nowy dom też będzie stresem, ale przyzwyczai się i będzie dobrze. Będzie ciężko na początku, ale... w końcu było wiadomo, że to tymczas z opcją zostania - opcja nie wypaliła... :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lis 30, 2011 17:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

http://www.cda.pl/video/1057713/Przesra ... wnego-kota

i ukradzione z innego forum;
"Jemy sobie. Ja rosołek. Kot kiełbasę. Wrzuciłem mu do miseczki kawałek gotowanej kury z rosołu. Patrzę - je z apetytem. Zadzwonił telefon. Poszedłem odebrać. Wracam po chwili do zupy. Patrzę - w zupie kawałek kiełbasy... "
Potrafię to sobie zwizualizować... :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro lis 30, 2011 19:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Ciasto pyycha :D Zrobiłam wg przepisu, wylałam na tortownicę i się zorientowałam, że... ja mam dużą a ciasta jest ledwo na dnie :mrgreen: Więc na hurra dorobiłam drugą porcję, ale wyszło :ok:

Obiecany suflet:
Porcja na ~6 kokilek:
-5 jajek
-50 g masła
-100 g cukru
-300 g gorzkiej czekolady
-100 g białej czekolady.

Porcja na ~3 kokilki:
-2 jajka
-20 g masła
-40 g cukru
-120 g gorzkiej czekolady
-40 g białej czekolady

Przygotowujemy 2 ciepłe kąpiele wodne - garnek lub miskę szklaną wkładamy w drugi garnek z wodą i to stawiamy na gaz. W pierwszej (gorącej) rozpuszczamy masło i czekoladę, w drugiej (ciepłej) żółtka ucieramy z połową cukru na kremową masę. Ubijamy białka z drugą połową cukru na pianę. Jak czekolada nieco ostygnie do żółtek dodajemy roztopioną masę czekoladową, następnie dodajemy białka, ale na 3 razy i mieszamy delikatnie. Masę wlewamy do kokilek do 3/4 wysokości (ja używam foremek do muffinek, są płytsze więc trza użyć więcej sztuk), jak kto lubi foremki można nasmarować masłem i obsypać np. mielonymi drobno migdałami lub orzechami (osobiście nie smaruję niczym, jem prosto z foremki :oops: ). Wstawiamy do nagrzanego do 190st piekarnika na 10 min. W międzyczasie rozpuszczamy białą czekoladę (można w mikrofalówce lub kąpieli wodnej). Upieczone suflety wyciągnąć z foremek (lub nie :twisted: ) polać białą czekoladą i gotowe :) Suflet jest bez mąki, proszku itd, nie opada, nie świruje - zawsze wychodzi. Bardzo wilgotny i sycący. Mocno czekoladowy!!

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Śro lis 30, 2011 20:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

pomponmama pisze:http://www.cda.pl/video/1057713/Przesrane-zycie-pewnego-kota

"Jemy sobie. Ja rosołek. Kot kiełbasę. Wrzuciłem mu do miseczki kawałek gotowanej kury z rosołu. Patrzę - je z apetytem. Zadzwonił telefon. Poszedłem odebrać. Wracam po chwili do zupy. Patrzę - w zupie kawałek kiełbasy... "

Ja też :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lis 30, 2011 20:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

A co z głosowaniem?
Może ja coś przeoczyłam ? :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 30, 2011 21:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Jeden kandydat jest ;).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro lis 30, 2011 21:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Aha. To chyba jednak coś przeoczyłam :mrgreen:

jasdor

Post » Śro lis 30, 2011 21:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Kandyduje DT ze Szczytna :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lis 30, 2011 21:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Szczytno pamiętałam, ale jeszcze mi się coś majaczyło.
Włączyłam wsteczny, doczytałam i już wszystko jasne :ok:
Wrócę, jak skończycie gadać o żarciu :twisted:

jasdor

Post » Śro lis 30, 2011 23:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

A co gruba jesteś?? :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Bo z tego co pamiętam to raczej przytyć chciałaś :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 01, 2011 9:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Gruba - to ja chciałabym być :mrgreen: ale jestem dziwną osobą i nienawidzę gotować, jeść i wszystkiego, co z tym związane . W zasadzie żywię się słodyczami

jasdor

Post » Czw gru 01, 2011 9:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

pomponmama pisze:http://www.cda.pl/video/1057713/Przesrane-zycie-pewnego-kota

To ja daaawno temu,w innym mieście,w odległej galaktyce miałam kota,bardzo rozpieszczonego pupilka mojej mamusi.Lubiłam wtedy wędzone szprotki i czasami mamie udało się ów smakołyk zdobyć.Zjadałam ,pracowicie dłubiąc,to,co tam było do zjedzenia ,a łebki i kręgosłpki dostawał kot.Kiedyś,gdy mama nie patrzyła,kotecek dostał całe rybki.Z wdzięczności łebki i ogonki zostawił dla mnie...
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw gru 01, 2011 9:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

jasdor pisze:Gruba - to ja chciałabym być :mrgreen: ale jestem dziwną osobą i nienawidzę gotować, jeść i wszystkiego, co z tym związane . W zasadzie żywię się słodyczami

Jasdor, Siostro! :D
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw gru 01, 2011 11:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Chętnie oddam nadmiar tłuszczu - która chętna? :mrgreen:

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Czw gru 01, 2011 12:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX