Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 18:45 Re: Choco, Mruczek [*], Mikuś! 3

ale mimo wszystko dostałaś ten zegarek?
A wichura to ponoć ma dopiero być,ma wiać do 115 km/h 8O
Piękna ta fontanna
I ja wreszcie dotarłam do wydarzeń na fb

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lis 29, 2011 22:01 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

.BARDZO PROSIMY O UDZIAŁ W GŁOSOWANIU NA KRAKVET
Wczoraj była przewaga 300 głosów a teraz zmniejszyła się do 150!
Zagłosuj na PRZYTULISKO W RACHOWIE STARYM– NAKARM KOTY
W listopadzie kandydata wybierali użytkownicy Dogomanii.
Wspólnym kandydatem wybrano Przytulisko w Rachowie Starym.
Wątek z ankietą wewnętrzną Dogomanii
http://www.dogomania.pl/threads/217481- ... a-listopad!

Wątek pomocowy Przytuliska w Rachowie Starym (województwo lubelskie)
http://www.dogomania.pl/threads/204601- ... ontariusze.
Przytulisko oraz jego mieszkańcy w Rachowie Starym, są pozostawieni na pastwę losu. Wszystkimi zwierzętami zajmują się dwie bezrobotne osoby, które cały swój czas poświęcają tylko im. Zwierzęta pochłaniają ogromne ilości jedzenia. Jednorazowo trzeba przygotować im ok. 12 olbrzymich garów mięsa i makaronu. Samo nakarmienie ich zajmuje prawie pół dnia, a za moment trzeba już przygotowywać jedzenie na kolejne karmienie. Wymaga to ogromnej determinacji i siły fizycznej. Bardzo często Pani Renata musi martwić się również o to, czy będzie miała czym nakarmić taką ilość zwierząt.

Dlatego postanowiliśmy zawalczyć i pomóc im wygrać w konkursie sklepu Krakvet.www.krakvet.pl/forum ---> pomoc dla schronisk---> głosowanie na schronisko listopad 2011.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=14399
Do wygrania jest duża suma pieniędzy za którą kupuje się karmę, dzięki której psiaki miałyby zapewnione jedzenie na zimę. Wystarczy że każdy z Państwa odda jeden głos. To niewiele, a dla nich to ciepła miska każdego dnia.

Zdjęcia:
https://plus.google.com/u/0/photos/1072 ... 3698791361
Strona i historia przytuliska tutaj: http://www.przytuliskorachow.hsms.pl/

Reportaże:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sBAopYXonw
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... iSVfFECX88
Bardzo dziękujemy. Każdy głos jest na wagę złota!
AKTYWNA JEST TYLKO ANKIETA
Głosować można do 30 listopada 2011 do godziny 24:00. Temat jest zamknięty to znaczy, Że nie można proponować kolejnych kandydatów do ankiety i nie ma możliwości prowadzenia dyskusji na wątku.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 29, 2011 22:05 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

już zagłosowałam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 29, 2011 22:20 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

ASK@ pisze:już zagłosowałam.

Bardzo dziękujemy Asiu - liczy się każdy głos :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 30, 2011 9:23 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

Daniel! Koniecznie odezwij się na Twoim / moim wydarzeniu poszukiwania Babuleńki! http://www.facebook.com/#!/events/314635418564781/

http://www.facebook.com/#!/events/31463 ... 781/Bierze w nim udział 21 osób.
Zaprosiłam swoich znajomych a Oni kolejnych. Zaproszonych jest jeszcze 294 osób.
Napisz coś proszę w odpowiedzi na Te wpisy::
”może dajcie ogłoszenie w lokalnej gazecie i szukajcie w okolicach domu najlepiej w nocy gdy nie ma ludzi, tapetujcie też ogłoszeniami okolicę, rozsyłam na grupy. Mam nadzieję, że się znajdzie
.....
wkleiłam na koty znalezione/koty zagubione na fb i na zgubione/znalezione zwierzęta”

Wpisuję sobie link do Twojego wątka bo może ktoś jeszcze tam coś Ci doradzi!
viewtopic.php?f=1&t=135975&start=0

wrrrr.... problemy techniczne - przed chwilą nie działał żaden link a teraz działają obydwa.... w wyglądzie FB znowu coś się zmieniło od wczoraj :(

Dziś ostatni dzień głosowania na Przytulisko w Rachowie Starym!
Zwierzaki bardzo proszą o pomoc!

Dziś o 19:45 będzie kolejny reportaż z Korabiewic!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 30, 2011 20:34 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

niestety oglądałam :( i szlag mnie trafia,ze tyle czasu a nic z tym nie robią
Podziwiam i szacun dla fundacji Viva za cierpliwość
najpierw kociak leżący na podwórku,mam nadzieję,ze tylko śpiący mnie dobił :( a potem ta sunia z psiakami :(:(:(,po tym wyłączyła w p*zdu :( :evil: :evil: :evil: :evil:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lis 30, 2011 23:11 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

Byliście na FB:
Najpierw napisałam to:
Ale się porobiło na FB. Same pozamykały mi się wydarzenia utworzone miesiąc temu, tworzone przez ES. Widocznie na tym polega zmiana. Mogę dopisywać komentarze, udostępniać, zmieniać treść ale nie zmienię już nagłówka ani terminu w „minionym” wydarzeniu!!
Utworzone dla strony czyli WKDT mają dłuższy czas aktywności ale muszę pilnować ich aktualizacji i terminów.
Zanim zdążyłam opublikować jest to:
Zauważyłaś najnowsze zmiany? W wyglądzie FB znowu coś się zmieniło od wczoraj widzę na własnym profilu takie informacje:
wybiera się na wydarzenie „Kociaki 7 tyg w niebezpieczeństwie przez maltretujące dzieci! PILNIE DT”.
udostępniła wydarzenie: Kociaki 7 tyg w niebezpieczeństwie przez maltretujące dzieci! PILNIE DT.
Tworzyłam wydarzenia np. http://www.facebook.com/#!/events/176027889148485/
Ewa S (Organizator)
Nie widzę opcji „mianuj administratora! Ciekawe jak wszystko teraz będzie działać – czy jeszcze gorzej?
.......
Facebook umożliwił eksport wydarzeń do kalendarza w Outlooku. Jednocześnie przestałam widzieć opcję udostępniania - jak ktoś to znajdzie, niech mi da znać...
rzeczywiście! u mnie też nie ma opcji udostępnij, nawet w wydarzeniach, które sama tworzyłam! To co? Pozostaje wrzucanie linka do statusu? Będzie to mało wygodne.
Jedyne co daje radę to udostępnić ten status na własnej tablicy i na stronie głównej, udostępnić zdjęcie, dołączyć do nowego wydarzenia ale nic więcej, mianować kogoś administratorem też nie mogę, nie mogę już nic nawet w wydarzeniach, które utworzyłam :(

Najpierw straciliśmy uprawnienia grupy a teraz wszystko po kolei przestaje działać....
Zaczęło się od tego, że nie mogłam mianować się administratorem wydarzenia, które sama utworzyłam...
........
Czy moglibyście mi wytłumaczyć jak teraz udostępnić lnk – próbowałam dwa sposoby i nie daję rady udostępnić linka nawet na swojej tablicy nie mówiąc już o stronie głównej. Widać moje udostępnienie jedynie na tablicy wydarzenia

Kto jeszcze nie głosował? Bardzo ważny jest każdy jeden głos!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro lis 30, 2011 23:33 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

jesooo
ja nie mam fb
znaczy ze nie istnieję.... :roll:
buziaki wielkie :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro lis 30, 2011 23:37 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

zagłosowałam - zdążyłam ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro lis 30, 2011 23:46 Re: Choco i Mikuś proszą o głos na KRAKVET na Rachów Stary

Bardzo dziękujemy Agnieszko, Daniel i Krzysiu!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt gru 02, 2011 19:49 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Ja też nie istnieję :twisted:
A dodatkowo mam jeszcze nk więc jestem lamerem :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Sob gru 03, 2011 0:01 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

;">Czy wiecie , że w poniedziałek był ŚWIATOWY DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI I POZDROWIEŃ – przeczytałam to w „Metro”

ASK@ pisze:A ja witam porankowo. :1luvu: Już wpisałam sie na twoich-moich wydarzeniach i mam nadzieję,że nic nie poplątałam.Prócz literek. To moja słabość.
Poranek przywitał mnie z nowym,złapanym kotem. Oczywiście dzikiem innym niż tradycyjne.

Muszę zobaczyć, który to bo tylko o nim dużo czytałam!!
Myszolandia pisze:ale mimo wszystko dostałaś ten zegarek?
A wichura to ponoć ma dopiero być, ma wiać do 115 km/h 8O
Piękna ta fontanna ]

Tak, dostałam go. Zostałyśmy we trzy zaproszone do gabinetu Prezesa ale to już była nie ta ranga. :twisted: Prezesowi zależy na wręczaniu jubileuszowych prezentów w obecności większości osób z firmy podczas ogólnego uroczystego spotkania a nie indywidualnie....
Zawsze mi się podoba ta fontanna! :)

Ja też mam NK! :wink: Nawet kilka dni temu odnalazł mnie tam kuzyn, z którym nie spotkałam się od kilkunastu lat i wcale nie reagowali na moje świąteczne kartki ... – zaproszenie do znajomych oczywiście przyjęłam i napisałam do Niego...
kussad pisze: czy znamy może kogoś z Mrągowa? Na tym wątku viewtopic.php?f=1&t=135975 szukamy kotki w Mrągowie:
http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 5418564781

......
Kolejny dzień wichura. Dla mojej suczki to wielki dramat – od zawsze boi się wiatru. Nie boi się strzałów, nie boi się różnych dziwnych rzeczy ale wiatr jest straaaszny, Ogromny kosz na śmieci obok kiosku został przewrócony.
W nocy co chwilę było słychać jak z balkonów albo okien spadały jakieś przedmioty wrrr...
.....
Dziś znowu była wichura - a wieczorem nawet 11,5 stopnia!
Poczułam powiew jesieni i miałam ochotę na przeglądanie swoich zdjęć!.......

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mój sztuczny kasztan w odstępie 5 dni - zaczęły się przymrozki.Obrazek
Obrazek
Obrazek......
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob gru 03, 2011 18:49 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Ano wiesz Ewuś,zawsze wręczanie przy ludziach to wielkie szoł to wiesz
A to wiem,ze masz nk,mamy sie przeca w znajomych
Ostatnio robiłam porządki w znajomych i jeszcze będę robić
Z niektórymi od czasu zaproszenia nie zamieniło się ani słowa,więc po co mi tacy,jak się nawet nie zapytają co słychać
Na fb kiedy też muszę przysiąść

Piękne zdjęcia ,zwłąszcza ta lampa i te kolorowe liście w tle :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie gru 04, 2011 22:44

Myszolandia pisze:Ano wiesz Ewuś,zawsze wręczanie przy ludziach to wielkie szoł to wiesz
A to wiem,ze masz nk,mamy sie przeca w znajomych

Piękne zdjęcia ,zwłąszcza ta lampa i te kolorowe liście w tle :1luvu:

Sylwia to nie było do Ciebie - świetnie pamiętam gdzie oglądałam najwięcej zdjęć Piotrusia :wink: - to Monika napisała, że ma NK...

Miło mi - kiedyś właśnie ta lampa na tle liści spodobała mi się gdy szłam przez park w stronę Centrum :)
......

Około dwu tygodni myślałam o napisaniu czegoś takiego:
Teraz codziennie jestem na etapie obserwacji czegoś innego – czekamy kiedy nasza dziewczyna zechce być bardziej atrakcyjna – od marca minęło już dużo czasu a odstępy wynosiły 8 m-cy więc to powinno się zaczynać... narazie rośnie jej ładne gęste błyszczące futerko, na ogonie utworzyło się bardzo fajne pióro i odrosły bardzo ładne "porteczki"... Bardzo lubię czochrać jej „lwią grzywę” – mała wtedy ma takie cudne zachwycone spojrzenie – uwielbia każdy rodzaj pieszczoty.

Potem przeżywaliśmy inne psie problemy suczek.
Zawsze przyjaciółka Choculi zaczynała cieczkę trzy tygodnie wcześniej więc od kilku sezonów miałam łatwiejszą obserwacje kiedy wdrażać tryb szczególnej ostrożności i czujności... Teraz ta druga miała „ciążę urojoną’ i dość długo trwało leczenie...

Teraz cóż - od tygodnia też nasza mała ma mniej atrakcyjne spacery ale na stadionie szaleje jak zwykle, nawet kondycję ma całkiem niezłą. Fajnie wygląda taka żywiołowa suczka idąca na luźnej smyczy, nie reagująca na nic – rowerzystę, biegacza, psy, dziś kąpała się w źródełku...

Taki ktoś w wysokości obserwował teren gdy jeszcze było ładnie i ciepło:Obrazek

kussad pisze:
ASK@ pisze:
Agneska pisze:W takim razie życzę Ci dużo zdrowia!

ja też :ok:

Agnieszko, Asiu :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon gru 05, 2011 8:52 Re: Choco Mruczek[*] i Mikuś 3

Może Ewuś nie doczytałam dokładnie,ale jak doczytywać,jak tu sa takie przepiękne foty,zaczarowały mnie i dlatemu
Ale teraz większość zdjęć Piotrusia usunęłam i na razie nie wstawiam żadnych,złożyło się na to kilka spraw
To zdjecie lampą możesz śmiało puścić na widokówki

Czekoladce to co się dziwić,że taka radosna i żywiołowa,jak ma takich opiekunów.Cóż jej więcej do szczęścia trza
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]