SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 22:20 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:Ale zapomniałam o czymś opowiedziec.
Kiedyś, jakies 2,3 lata temu przychodził do mnie na podwórko wielki agresywny kocur.
Wiecznie darcie paszczy, atakowanie moich kotów....
W końcu Plamek sie wkurzył, napieprzył mu sęków, no i facet przestał przychodzić.
Dwa dni temu pojawił się znowu. Jest ogromny, no i znowu historia sie powtarza.
Szalony " agresor " Alek nawet przed moją Zośką wieje aż sie kurzy, jak Zoś sie wnerwi, więc jak go rudy osadził na dachu, to mnie wołał na pomoc.
Wczoraj wieczorem zasadził sie na Punia.
Biedny mój Punio, 7 i pół kilo dupy wołowej, nie wiedział, co robić i też mnie wołał.
Problem w tym, że ten kocur wogóle sie nie boi. Dopiero jak podeszłam na odległość jakieś pół metra, zdecydował sie nieśpiesznie oddalić sie przez płot.
Jest wielki i spasiony, napewno nie niczyj.
Nie wiem, jak sie go pozbyć, tak jak pisałam, Plam juz emerytury zażywa, i cieszę sie z tego.
Może z parę razy wypuszczę Michalinę na duży ogródek, nie ma obawy, krzywdy mu nie zrobi, ale pogoni porządnie i może mu sie odechce.

Małgosiu, czy ten agresor nie jest czasami czarny, w typie norweski leśny?
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Śro lis 30, 2011 22:24 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Nie, Aniu, ten jest biało rudy, z przewagą białego.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro lis 30, 2011 22:27 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:Nie, Aniu, ten jest biało rudy, z przewagą białego.

Z długim włosem?
Obrazek

ilgatto

Post » Śro lis 30, 2011 22:35 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

ilgatto pisze:

Z długim włosem?

Tak, włos ma dłuższy niz przeciętny kot...widziałam dokładnie, bo latarką musiałam świecić.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro lis 30, 2011 22:36 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ja miałam swoje Słoneczko, Psotusia :(
A Wiktorek piękny był :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 30, 2011 22:38 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Erin pisze:Ja miałam swoje Słoneczko, Psotusia :(

Dzięki, Erin...
Gorzej, gdy te Słoneczka gasną, prawda? :(

vip

Post » Śro lis 30, 2011 22:47 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
ilgatto pisze:

Z długim włosem?

Tak, włos ma dłuższy niz przeciętny kot...widziałam dokładnie, bo latarką musiałam świecić.

Na działkę przyszedł w zeszłym roku taki kot. Inne koty usunęły się(te działkowe wiedzą kiedy to zrobić), a on spokojnie zjadł i poszedł sobie. Więcej go nie widziałam. Rzeczywiście nie wyglądał na bezdomnego.
W tym roku mam problem z czarnym(ten też wygląda na zadbanego, chociaż jedzeniem nie gardzi). Nawet dymny, wielki kocur Gangster schował się przed nim.
Obrazek

ilgatto

Post » Śro lis 30, 2011 22:54 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Gosieńko, czy Twoja Michasia jada suche jedzonko? Koleżanka oddała mi prawie cały worek psiego The Taste of The Wilde, bo jej psiak nie chciał tego "smaku" jeść. A moje zwierzaki jedzą BARFa, więc pomyślałam, że mogłabym Ci przesłać tę karmę (tylko muszę pomyśleć jak ją zapakować).
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lis 30, 2011 22:58 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

A ja kompletnie nie wiem, co z tym fantem zrobić :( .
Moje koty oprócz Plamka to spokojne duchy, zresztą są u siebie.
Nie chciałabym też, żeby Plamek na nowo zaczął sie tłuc, on juz swoje przeszedł.
Jedyny ratunek w Michalinie.
Przykro mi, że muszę go postraszyć, ale nie widzę innego wyjścia, nie chcę, żeby zrobił krzywdę moim kotom.

Ania, a tak poza wszystkim, to spędziłam w Twoim i Agaty towarzystwie naprawdę bardzo miły kawałek wieczoru :D .

vip

Post » Śro lis 30, 2011 22:58 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
Erin pisze:Ja miałam swoje Słoneczko, Psotusia :(

Dzięki, Erin...
Gorzej, gdy te Słoneczka gasną, prawda? :(

Tak :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 30, 2011 22:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:A ja kompletnie nie wiem, co z tym fantem zrobić :( .
Nie chciałabym też, żeby Plamek na nowo zaczął sie tłuc, on juz swoje przeszedł.
Przykro mi, że muszę go postraszyć, ale nie widzę innego wyjścia, nie chcę, żeby zrobił krzywdę moim kotom.

Ania, a tak poza wszystkim, to spędziłam w Twoim i Agaty towarzystwie naprawdę bardzo miły kawałek wieczoru :D .

a moze go złapac i odjajczyc? 8)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lis 30, 2011 22:59 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bianka 4 pisze:Gosieńko, czy Twoja Michasia jada suche jedzonko? Koleżanka oddała mi prawie cały worek psiego The Taste of The Wilde, bo jej psiak nie chciał tego "smaku" jeść. A moje zwierzaki jedzą BARFa, więc pomyślałam, że mogłabym Ci przesłać tę karmę (tylko muszę pomyśleć jak ją zapakować).

Bianeczko, jada, oczywiście, że jada :D .
Michaś, podobnie jak moje kociaste, jest wszystkożerna i niewybredna :mrgreen: .

vip

Post » Śro lis 30, 2011 23:02 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

kotx2 pisze:

Ano ja to bym nawet dziada odjajczyla...ale cholera wie, czy to nie jest czyjś futrzak...on naprawdę nie wygląda na zaniedbanego.
Nie chcę, żeby mi ktoś potem z awanturą przyleciał, że okaleczyłam im kota itd.
Już sobie postanowiłam, że jak przylezie jeszcze raz, to obojętnie o której godzinie pójdę za nim z latarką i zobaczę, gdzie lezie. :evil:

vip

Post » Śro lis 30, 2011 23:03 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
Bianka 4 pisze:Gosieńko, czy Twoja Michasia jada suche jedzonko? Koleżanka oddała mi prawie cały worek psiego The Taste of The Wilde, bo jej psiak nie chciał tego "smaku" jeść. A moje zwierzaki jedzą BARFa, więc pomyślałam, że mogłabym Ci przesłać tę karmę (tylko muszę pomyśleć jak ją zapakować).

Bianeczko, jada, oczywiście, że jada :D .
Michaś, podobnie jak moje kociaste, jest wszystkożerna i niewybredna :mrgreen: .

To podaj mi proszę Twój adres na PW. Nie obiecuję, że zrobię to w tym tygodniu, bo mam sporo latania i załatwiania mało miłych spraw, ale postaram się jak najszybciej.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lis 30, 2011 23:03 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

vip0 pisze:
kotx2 pisze:

Ano ja to bym nawet dziada odjajczyla...ale cholera wie, czy to nie jest czyjś futrzak...on naprawdę nie wygląda na zaniedbanego.
Nie chcę, żeby mi ktoś potem z awanturą przyleciał, że okaleczyłam im kota itd.
Już sobie postanowiłam, że jak przylezie jeszcze raz, to obojętnie o której godzinie pójdę za nim z latarką i zobaczę, gdzie lezie. :evil:

pod warunkiem ,że własciciel by sie w ogóle zorientował :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]