Budki dla kotów wolnożyjących Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 13:39 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Pisiokotki, bardzo się cieszę, że mimo swoich problemów jednak robicie te budki :D
Bo są potrzebne :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lis 29, 2011 14:12 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

To Jarkowi należa się pochwały, on odwala 3/4 roboty.
Jako pomysłowy Dobromir w piwnicy zainstalował sobie - uwaga :wink: - starą wieżę panasonika i czajnik elektryczny. Muza gra, gorąca herbatka rozgrzewa i robota idzie :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lis 29, 2011 17:56 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:To Jarkowi należa się pochwały, on odwala 3/4 roboty.
Jako pomysłowy Dobromir w piwnicy zainstalował sobie - uwaga :wink: - starą wieżę panasonika i czajnik elektryczny. Muza gra, gorąca herbatka rozgrzewa i robota idzie :ok:
:ryk:
Aniu dziękuję bardzo za całą pomoc. Uściskaj Jarusia ode mnie :1luvu:. Przepraszam za całe moje zakręcenie dzisiaj. Miałam jakiś kosmiczny dzień i wszystko leciało mi z rąk.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto lis 29, 2011 18:26 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Właśnie dotarłam do domu z pracy, po drodze odwiedzając TŻ, działającego od godziny w piwnicy. Teraz właśnie się biedzi Gosiu nad budką dla Twojego znajomego, rozwiązując łamigłówkę pt. jak pokleić szkielet, żeby z dwóch płyt szesnastek i dwóch ósemek zrobić zgrabny domek, który będzie miał odpowiednie wymiary do leżenia i do stania. Wbrew pozorom moim drodzy to nie jest takie proste :wink: .
Oczywiście można by próbować ciąć szesnastki, ale tu odpowiedź brzmi "nigdy więcej" :evil:.
Obrazek

pisiokot

Post » Wto lis 29, 2011 18:48 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

kolega pracowy był zaskoczony tempem, w jakim działacie. Dziś zapytałam go jak tylko dotarł do pracy co z kotami w zimne dni. Okazało się, że ciepły dach nad głową by się przydał, a za kilka godzin miał szybciutko doprecyzować układ pomieszczeń, drzwi wejściowych, bo domek zaraz zaczyna się robić. No w szoku był. Śmiał się, że takie tam luksusy będą mieć, że jeszcze łazienkę musi dobudować i jakieś SPA im urządzić ;). Baardzo się ucieszył :). Dziękuję Wam :1luvu:

edit: maleńki bazarek: viewtopic.php?f=20&t=136359&start=0
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto lis 29, 2011 20:59 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Aniu, gratuluję tempa i chęci :D
Zima jest łaskawa dla kociastych póki co!
Oby tak dalej :ok:

Daj znać jak będzie potrzebna dostawa taśmy!
Rozpytuję znajomych o styropian ale niestety nikt nic :(

kas1986

Od: Nie paź 30, 2011 13:04

Post » Czw gru 01, 2011 21:28 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Dostaliśmy dzisiaj od Andorki trzy worki ścinków polarowych :piwa: i cztery taśmy :ok:
Super, bardzo Ci Aniu dziękujemy :D

Dobra te przywiozła Gosia_bs, która przyjechała po budkę dla zaprzyjaźnionych kociastych.
Podrzuciliśmy też do "Sowy" budkę dla Iwci, odbierze sobie niebawem.

Ze ścinków się cieszymy baaardzo :kotek: :kotek: :kotek:
Na podłogę budki w celu wstępnego ocieplenia i "zmiękczenia" damy podusię od ciotki59, a potem podsypiemy ścinków. No miodzio będzie :D
Obrazek

pisiokot

Post » Czw gru 01, 2011 21:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Normalnie coraz bardziej wypasione te apartamenty :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 01, 2011 22:42 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

na ile budek tych ścinków wystarczy :?: nieśmiało pytam :D

miałam robić małe budki do piwnicy dla pewnej karmicielki co swoją piwnice dała kotkom, posklejałam cienkie płaty styropianowe, a potem ciężko było ciąć ten twardy kliej, w rezultacie wyszła duza buda, za duza do piwnicy, daje ja tej pani Ani, co to zadzwoniłas do niej, a to nie była ona, buda bedzie idealna dla kotki + 4 dzieci podrostków

nie ma tego złego.....

a ja nadal nie wysterylizowałam tej bandy dorosłych u mnie :roll:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pt gru 02, 2011 8:48 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Madziu, podzielimy się z Tobą ścinkami - nie bój żaby :D
Mamy dla Ciebie dużą budę dla tych niewykastrowanych. Chcesz ją czy nie, bo już nie wiem teraz ? :roll:
Jak byś ją ew. zabierala to Ci jeden woreczek ścinków damy.
Obrazek

pisiokot

Post » Pt gru 02, 2011 8:53 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:Podrzuciliśmy też do "Sowy" budkę dla Iwci, odbierze sobie niebawem.

Aniu a jak ja ją odbiorę z Sowy :strach:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt gru 02, 2011 9:00 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

iwcia pisze:
pisiokot pisze:Podrzuciliśmy też do "Sowy" budkę dla Iwci, odbierze sobie niebawem.

eee, no do "Sfory", do "Sfory", do Ewci podrzucilim :oops:
Obrazek

pisiokot

Post » Pt gru 02, 2011 9:08 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:
iwcia pisze:

eee, no do "Sfory", do "Sfory", do Ewci podrzucilim :oops:

Uff...
Jutro odbieram, dziękuję :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie sty 29, 2012 22:26 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Podrzucam dla szukajacych informacji

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sty 29, 2012 22:36 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

A ja przypomnę o głosowaniu na Miss i Mistera!! :D
Banerek w moim podpisie.

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

[poprzednia][następna]