Halinka, Henio i Oti w DS :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 15:06 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

sroka7 pisze:
Magdalena424 pisze:i niech ktoś powie, że to nie miziak nad miziaki :D

http://www.youtube.com/watch?v=UY9UhJbtLsA

No szaleństwo! Słodki on jest!
TŻ powiedział "no nic dziwnego, sam się przecież nie może podrapać jak zrobili z niego żarówkę" :ryk:
A kiedy zabieg? zbliża się wielkimi krokami? :wink:

hi hi on nawet bez " abażura" tak ma :D

zabieg mamy umówiony na 30 listopada (środa) :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt lis 25, 2011 21:08 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

właśnie mialam telefon, ze osoba,która miesiąc temu zabrala kociaka od kotki z piwnicy niestety chce go oddać :( (rozważa tez opcje schroniska - od czego go odwiodlam) bo się nie dogaduje z jego kotem ....
kocziczka jest malutka ma jakies 10 tygodni.... echhh
no i chyba musze ja zabrac do siebie jutro sie okaże co i jak...
ale jestem załamana ... bo to chłopak co mial brac ode mnie pchełkę... dobrze, że sie nie zdecydowalismy jej dać..
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pt lis 25, 2011 22:08 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

Magdalena424 pisze:właśnie mialam telefon, ze osoba,która miesiąc temu zabrala kociaka od kotki z piwnicy niestety chce go oddać :( (rozważa tez opcje schroniska - od czego go odwiodlam) bo się nie dogaduje z jego kotem ....
ale jestem załamana ... bo to chłopak co mial brac ode mnie pchełkę... dobrze, że sie nie zdecydowalismy jej dać..

Kurcze, taka malizna i się nie dogaduje z innym kotem? coś to niemożliwego mi się wydaje...
masakra jakaś, szkoda kociaka :(
czy to nie ten, który o Otisie dał cynk?coś dużo kotów znajduje...szkoda, że sam tak łatwo z nich rezygnuje...

Jak przyniosłam Bąbla do domu też był malutki-koło 10v tyg właśnie miał, i Mój Zenio (wówczas 6 miesięcy) nosił małego w pysku jak zabawkę :? z czasem się tego oduczył, a obecnie chłopcy są nierozłączni! więc też się nie dogadywali, a teraz proszę - jeden nie zaśnie bez drugiego...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob lis 26, 2011 16:35 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

sroka7 pisze:
Magdalena424 pisze:właśnie mialam telefon, ze osoba,która miesiąc temu zabrala kociaka od kotki z piwnicy niestety chce go oddać :( (rozważa tez opcje schroniska - od czego go odwiodlam) bo się nie dogaduje z jego kotem ....

Kurcze, taka malizna i się nie dogaduje z innym kotem? coś to niemożliwego mi się wydaje...
masakra jakaś, szkoda kociaka :(
czy to nie ten, który o Otisie dał cynk?coś dużo kotów znajduje...szkoda, że sam tak łatwo z nich rezygnuje...

Jak przyniosłam Bąbla do domu też był malutki-koło 10v tyg właśnie miał, i Mój Zenio (wówczas 6 miesięcy) nosił małego w pysku jak zabawkę :? z czasem się tego oduczył, a obecnie chłopcy są nierozłączni! więc też się nie dogadywali, a teraz proszę - jeden nie zaśnie bez drugiego...

tak to ten sam... :(
źle napisalam to nie male tylko ich domowy kot ponoć nie akceptuje malej ....
no i co mam zrobić... jak powie że wiezie do schronu to będę musiala ją zabrać :cry:

Magdalena424

Post » Sob lis 26, 2011 17:05 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

To zależy w jaki sposób ten kot okazuje swoją niechęć - podaj mój przykład, w końcu noszenie w pysku i traktowanie jak potencjalny posiłek to dobry przykład nieakceptacji...

właśnie wróciłam do domu z "kociej wyprawy"
Obrazek

sroka7

Post » Sob lis 26, 2011 18:23 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

sroka7 pisze:To zależy w jaki sposób ten kot okazuje swoją niechęć - podaj mój przykład, w końcu noszenie w pysku i traktowanie jak potencjalny posiłek to dobry przykład nieakceptacji...

właśnie wróciłam do domu z "kociej wyprawy"

ponoć jego kot od miesiąca siedzi na szafkach i nie schodzi wcale :(

Magdalena424

Post » Pon lis 28, 2011 11:35 Re: Otis powoli rozgląda sie za domem :)

to mam zdjecia koteczki co szuka domku:
Kotka ma ok. 8 tygodni. Jest odpchlona i odrobaczona, posiada książeczkę zdrowia. Cały czas do tej pory, karmiłem ją Royal Canin Babycat, nie ma problemów z jedzeniem, umie załatwiać się w kuwecie, ani razu nie załatwiła się poza nią. Jest bardzo energiczna, ale jak chce to potrafi też być bardzo pieszczotliwa.

Obrazek

zaraz porobię jej ogłoszenia :(

Magdalena424

Post » Pon lis 28, 2011 13:14 Re: Malutka koteczka szuka domu str.18

piękna koteczka, oby szybko znalazła dobry domek

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lis 28, 2011 17:35 Re: Malutka koteczka szuka domu str.18

Prześliczna jest ta dziewczynka!!! :1luvu: wygląda jak moja Misiunia! (a raczej zakładam, ze Misiunia tak właśnie wyglądałą w wieku tej malutkiej dziewczynki).
Za najlepszy domek dla niej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

sroka7

Post » Wto lis 29, 2011 21:35 Re: jeśli macie 3 miesieczną burą, czarną kotę PISZCIE str.18

słuchajcie mam fantastyczny domek dlakota 9 obojętniekocur albokocica) we Wroclawiu ale warunek to: szara lub czarna i w wieku 3 miesięcy :)
chłopak z dziewczyną domeknaprawdę fajowy, jeśli macie do adopcji takie koty podsyłajcie mi linki, jestem z nimi umówiona na jutro ( srodę) i coś im obiecalam poszukac do adopcji :)

mała bura już zaklepana :) znalazla domek ale telefony ciągle dzwonią wiec jak macie bure koty 10 tygodniowe (lub ciut starsze) we Wrocku to podsylajcie info :D

Magdalena424

Post » Wto lis 29, 2011 21:47 Re: jeśli macie 3 miesieczną burą, czarną kotę PISZCIE str.18

Mamy czarne i czarno białe ale ciut starsze, ale to pewnie wiesz nawet lepiej niż ja ;)
Jedno czarne jest w wieku około 3 miesięcy w jednej piwnicy - jedna Pani karmicielka wczoraj do mnie dzwoniła. Jak się nie boją kotka z podwórka i podejmą się wyzwaniu, to są jeszcze 3 na Popowicach. W tym jedna tri kolorka z burym.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lis 29, 2011 22:00 Re: jeśli macie 3 miesieczną burą, czarną kotę PISZCIE str.18

U mnie w piwnicy jest Gutek (a właściwie to Gutkowa chyba, sąsiadka karmicielka mówiła, ja tam pod ogon nie zaglądałam), bury łobuz, ucieka ale jak się go złapie to mruczy na rękach. No będzie miał max 4 miesiące. Pysio cudny bury rozświetlony białym, widziałam go raz z bliska jak go chłopaki z drzewa ściągali :mrgreen: - to jest łobuziak, wlazł na drzewo i nie umiał sam zejść, no miał wtedy ze 3 miesiące, to się nie dziwię że nie umiał zejść ;)

Może jutro uda mi się go sfocić ale jest naprawdę cuuudnyyyy :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 30, 2011 7:57 Re: jeśli macie 3 miesieczną burą, czarną kotę PISZCIE str.18

turkawka pisze:Mamy czarne i czarno białe ale ciut starsze, ale to pewnie wiesz nawet lepiej niż ja ;)
Jedno czarne jest w wieku około 3 miesięcy w jednej piwnicy - jedna Pani karmicielka wczoraj do mnie dzwoniła. Jak się nie boją kotka z podwórka i podejmą się wyzwaniu, to są jeszcze 3 na Popowicach. W tym jedna tri kolorka z burym.

te jako drugie - zaraz po Halince mu zaproponowałam ale za duże :D
jak masz jakieś zdjecia to podeślij mi,

A I ZAPOMNIAŁAM NAPISAĆ, ŻE CHŁOPAK WOLAŁBY PIESZCZOCHA/PIESZCZOCHĘ :D

Magdalena424

Post » Śro lis 30, 2011 8:00 Re: jeśli macie 3 miesieczną burą, czarną kotę PISZCIE str.18

Wiem - jeszczu Pako są trzy bure maluszki. I one już są w wieku adopcyjnym. Chyba były 2 dziewczynki i 1 chłopczyk. O zdjęcia tamtych z Popowic się przypomnę, bo miałam dostać w zeszłym tygodniu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro lis 30, 2011 16:02 Re: jeśli macie 3 miesieczną burą, czarną kotę PISZCIE str.18

turkawka pisze:Wiem - jeszczu Pako są trzy bure maluszki. I one już są w wieku adopcyjnym. Chyba były 2 dziewczynki i 1 chłopczyk. O zdjęcia tamtych z Popowic się przypomnę, bo miałam dostać w zeszłym tygodniu.

Dzięki, że o "moich" dzieciaczkach pamiętasz :1luvu:

Są dwa kocurki (Maksiu i Misha) i jedna dziewuszka (Majeczka) - wiek 9 tygodni :love:
Pako

[poprzednia][następna]