Koty z Kielc - kolorowa rodzinka i porzucony kocurek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 11:27 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Kuki od ponad miesiąca jest bez jajeczek 8)
Nie pisałam wcześniej, żeby nie zapeszyć. Zabieg trwał ok 10 minut. Jedynym problemem było to, że kocurek nie chciał usnąć. Lekarz bał się podać więcej narkozy ze względu na białaczkę. I czekaliśmy prawie 40 minut zanim Kukiniu się zdecydował zasnąć.
W między czasie awanturował się strasznie. Obudził się w miarę szybko, tylko dość długo dochodził do siebie po narkozie. Zabieg był o 10.00 a w zasadzie do wieczora Kuki był dość mocno "trzaśnięty"
Na drugi dzień wszystko wróciło do normy.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw lis 24, 2011 12:34 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Zapraszam do pobierania banerku Florki :ok:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=135509&start=0][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Smutas_piwniczny.gif[/img][/url]
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw lis 24, 2011 18:49 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lis 25, 2011 15:03 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Kolejna porcja bezdomniaków czekających na domki

Najpierw kocurek, pojawił się pod blokiem nagle. Kastrowany, duży kocur z puchatym ogonem. Ma też dłuższe włosy na policzkach. Generalnie ma dość grube i troszkę przedłużane futerko na całym kocie. Najprawdopodobniej mieszaniec z norweskim leśnym. Pilnie potrzebny jest domek dla kocurka lub dom tymczasowy. Niestety ktoś uczynny ciągle zamyka mu okienko do piwnicy, a karmicielka jest obrzucana ziemniakami z balkonów.
Kocurek jest przeganiany przez "uczynnych ludzi" i co raz bardziej boi się podchodzić w do ludzi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wątek kocurka:
viewtopic.php?f=1&t=136147
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt lis 25, 2011 15:24 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Dwie bezdomne koteczki, które ogłaszaliśmy już jakiś czas temu. Daisy i Dona. Obie koteczki są wysterylizowane, od lat mieszkają w piwnicy. Z racji tego, że są już staruszkami przydałby im się ciepły kąt, szczególnie teraz na zimę.
Koteczki to matka z córką maja ok 11-13 lat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt lis 25, 2011 16:10 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Bezdomna kotka, mieszka w piwnicy. Ostatnio kotka była sterylizowana przez karmicielkę. Jest spokojna, daje się głaskać , brać na ręce, w ogóle pojawiła się na osiedlu w szelkach, wiec najprawdopodobniej komuś uciekła albo ją ktoś wyrzucił. Nie udało się odnaleźć właściciela Ma ok 2 lat. Bezdomna jest od ok roku chyba.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt lis 25, 2011 16:14 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Czy gdzieś mają ogłoszenia? Jeśli tak poproszę o linki.! Pomyślę o nich jutro bo dziś nie będzie mnie przy komputerze w godzinach, w których mogę tworzyć wydarzenia :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 25, 2011 17:11 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Na razie ogłoszeń jeszcze nie mają :(

I jeszcze dwie koteczki. Siostry ok 8 mies. Obie koteczki zostały wysterylizowane dzięki funduszom, które przekazała na ten cel NITKA/KARINKA. W pierwszej wersji miała być sterylizowana jedna kicia i mamusia ale ponieważ mamusia zaginęła, zdecydowaliśmy się wysterylizować obie koteczki z miotu.
Kicie obecnie mieszkają w lecznicy i czekają na domek. Szkoda je będzie znów na podwórko odnieść. Obie koteczki są oswojone i milusińskie. Idealny byłby wspólny domek...ale to chyba tylko marzenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt lis 25, 2011 17:21 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

kussad pisze:Czy gdzieś mają ogłoszenia? Jeśli tak poproszę o linki.! Pomyślę o nich jutro bo dziś nie będzie mnie przy komputerze w godzinach, w których mogę tworzyć wydarzenia :twisted:

Daisy i Donę ogłaszałam kiedyś. Nie pamiętam na jakich portalach :oops: Ale mam tekst ogłoszenia (od Niteczki zresztą :)
Daisy i Dona
Odrobaczenie: nie
Szczepienie: nie
Sterylizacja: tak
Koteczki od kilku lat wałęsają sie pod blokami. Są codziennie dokarmiane ale bardzo potrzebują domu. Matka z córka dla których szukamy wspólnego domku. Koteczki są nierozłączne. Kiedy jednej nie ma druga rozpaczliwie miauczy nawołując. Kotki juz wiele przeżyły, maja juz po kilka lat i każdy kolejny rok na ulicy daje im się mocno we znaki. Co raz trudniej jest przetrwać kolejna zimę. Koteczki w nowym domu na pewno potrzebowałyby troszkę czasu na aklimatyzację ale może znajdzie sie ktoś, kto podzieli się z nimi swoim domkiem.
Możliwy jest dowóz w Polsce. Z nowym opiekunem zostanie podpisana umowa adopcyjna.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Sob lis 26, 2011 20:01 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Proszę Daisy i Dona http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 0690468072

Czy myśleliście o zebraniu gdzieś linków do wydarzeń wszystkich Waszych kotków a może są tylko nie umiem ich znaleźć? :wink:

Już 20:00 zdążyłam tylko to :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie lis 27, 2011 19:21 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie lis 27, 2011 19:38 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Bardzo dziękujemy za stworzenie wydarzeń :1luvu:
zaraz zbiorę wszystkie linki na pierwszej stronie :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lis 27, 2011 19:53 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lis 28, 2011 17:16 Re: Koty z Kielc-Kitka z dziurą w nodze potrzebuje pomocy !

Witam!
Jestem na miau dopiero od wczoraj-głównie bywam na dogo :)
Czy może ktoś podesłać wątek ślepych/niedowidzących kotków?
Mam do wklejenia kieleckiego 2mies.kociaka: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z333150101

Gosiek4

Od: Nie lis 27, 2011 17:56

[poprzednia][następna]