Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 13:41 Re: Wątek w trakcie tworzenia proszę NIE pisać

Bazyliszkowa pisze:Bluś - ma DS
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=114675
Przypadkiem zauważyłam to zdjęcie na pierwszej stronie.
Bluś - Fidelek odszedł otoczony troskliwą opieką i wielką, wielką miłością. [']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lis 27, 2011 16:40 Re: Wątek w trakcie tworzenia proszę NIE pisać

hanelka pisze:
Bazyliszkowa pisze:Bluś - ma DS
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=114675
Przypadkiem zauważyłam to zdjęcie na pierwszej stronie.
Bluś - Fidelek odszedł otoczony troskliwą opieką i wielką, wielką miłością. [']

Blusiu [*][*] :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 28, 2011 11:56 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

do domu do boni 4 pojechała Maciusia z Łodzi :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lis 28, 2011 12:01 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

dagmara-olga pisze:do domu do boni 4 pojechała Maciusia z Łodzi :-)

oooo :D :D :D :dance: wspaniale wiesci :1luvu: :1luvu: :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lis 28, 2011 12:31 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Chciałabym zgłosić kotkę 10 letnią z wrocławskiego schroniska. Na razie wiecej danych niestety nie mam.

gabi.cezar pisze:
_leśna_ pisze:http://www.dla-ciebie.eu/node/1560

:crying: Obrazek

I jeszcze 13 letni kocur

Obrazek
1157/11 13 lat, kocur bury pręgowany, białe odmiany, charakterny, do wydania.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lis 29, 2011 16:04 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Chciałam zgłosić dwie koteczki, mieszkające na ulicy :(
Kitki jakiś czas temu były tu na wątku ale gdzieś się zawieruszyły.

Daisy i Dona
Odrobaczenie: nie
Szczepienie: nie
Sterylizacja: tak
Koteczki od kilku lat wałęsają się pod blokami. Są codziennie dokarmiane ale bardzo potrzebują domu. Matka z córka dla których szukamy wspólnego domku. Koteczki są nierozłączne. Kiedy jednej nie ma druga rozpaczliwie miauczy nawołując. Kotki już wiele przeżyły, maja już po kilka lat i każdy kolejny rok na ulicy daje im się mocno we znaki. Co raz trudniej jest przetrwać kolejna zimę. Koteczki w nowym domu na pewno potrzebowałyby troszkę czasu na aklimatyzację ale może znajdzie się ktoś, kto podzieli się z nimi swoim domkiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto lis 29, 2011 18:17 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

JaEwka pisze:Chciałabym zgłosić kotkę 10 letnią z wrocławskiego schroniska. Na razie wiecej danych niestety nie mam.

gabi.cezar pisze:
_leśna_ pisze:http://www.dla-ciebie.eu/node/1560

:crying: Obrazek

Ta koteczka bardzo źle znosi pobyt na ogólnej kociarni, chowa główkę pod kocyk i udaje, że jej nie ma :cry:
Jest przerażona :cry:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto lis 29, 2011 18:31 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Bazyliszkowa, czy możesz dać małe foty kotów od fiona.22 i kocura z Wro?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lis 29, 2011 19:26 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Wieści z domu Wampirka :-)
Cytuję

"Witam,
Wampirek czuje się całkiem nieźle, zaaklimatyzował się w nowym domu, straszny z niego pieszczoch! Nie odstępuje nas na krok i non stop na kolanach. Śpi z nami w łóżku, w zasadzie pomiędzy nami, z głową na poduszce, a my boimy się ruszyć żeby go nie obudzić :) W pierwszą noc troszkę chodził, skorzystał z kuwetki, jadł kocie chrupki. A w nocy z wczoraj na dzisiaj położył się z nami o 23 i wstał z nami o 10 :) I cały czas pieszczoty, bardzo kontaktowy i towarzyski kotek, jesteśmy w nim totalnie zakochani, wniósł mnóstwo szczęścia do naszego domu :)
Dziś miał przesyt głaskania i sobie poszedł na krzesło pod stół i udawał, że nie słyszy, że go wołamy - mieliśmy odwiedziny przyjaciół i rodziny, wszyscy chcieli go poznać i zagłaskali ;) Ale jak poszli to wrócił na moje kolana i spał spokojnie, a teraz obok mnie śpi.. :)

Co do imienia to jednak doszliśmy do wniosku, że Władek do niego nie pasuje charakterowo. Więc póki co jest Wampusiem, Wampirkiem, Wampirem, Wampeczkiem, Wampkiem, Maluszkiem, Czarnuszkiem itd. ;) Jak nam się imię wyklaruje to dam znać. On i tak najlepiej reaguje na "chodź", ale tak go nie nazwiemy przecież :)
Pozdrawiamy serdecznie!
Ania, Bartek i Wampirek "
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Wto lis 29, 2011 21:14 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

elabogacz pisze:Mam pytanie - czy niewidomy kotek jest bardzo kłopotliwy, czy daje sobie radę w mieszkaniu ? Czy jakoś to poznać, że nie widzi ? Ja myślę, że trafia do kuwetki, miseczki, poznaje ludzi, podchodzi, pieści się, jak inne koty, gdyż kieruje się węchem i słuchem - czy mam rację ? Czy można zaproponować takiemu starszemu spokojnemu małżeństwu niewidzącego kotka ?
.

Mam 6 kotów, w tym jedną niewidomą kotkę. Kotka widzi tak na ok. 5% prawdopodobnie, czyli jedynie cienie. Tygrysia ma obecnie 10 lat. Zawsze radziła sobie w mieszkaniu doskonale. To że nie widzi poznać można jedynie po tym że patrzy wprost w zapaloną lampę bo nie razi jej światło, że boi się podnoszenia z podłogi - trzeba to robić bardzo delikatnie by kotka nie traciła z nienacka gruntu pod łapkami, nie reaguje na zabawkę "laserek" bo nie widzi światełka.
Po mieszkaniu porusza się jak całkiem dobrze widzący kot. Z kuwetą, miskami z jedzeniem, wskakiwaniem na parapet czy do łóżka - nie ma żadnych problemów. Również bawi się zabawkami.

Spędzamy z naszymi kotami całe lato na działce. Niewidoma Tygryska radzi sobie nawet na działce doskonale - jedynie przed zapadnięciem zmroku muszę ją zamykać w domu. Na wsi gdy nocą w domu jest całkiem ciemno - nie tak jak w mieście gdzie świecą latarnie - Tygryska potrafi się "zgubić" i wtedy zaczyna płakać. Znamy już ten rodzaj płaczu, wtedy musimy tylko do niej mówić - lokalizuje nas natychmiast, przybiega, wtula się i uspokaja.

Niewidomy kot w mieszkaniu w bloku nie stanowi problemu. Jego słuch, węch oraz wibrysy / wąsy czuciowe/ pozwalają mu normalnie funkcjonować.

Należy jedynie pamiętać o osiatkowaniu okna i balkonu bo podobnie jak kot widzący - jest narażony na wypadnięcie a tym samym ciężkie obrażenia a nawet śmierć.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto lis 29, 2011 21:19 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

dagmara-olga pisze:Bazyliszkowa, czy możesz dać małe foty kotów od fiona.22 i kocura z Wro?

Już daję:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 29, 2011 21:24 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Nic nowego nie napiszę, ale: starszy kot to wielkie szczęście dla człowiek. Potrzebuje miłości, którą oddaje wielokrotnie.
Sama mam starszą kicię z podwórka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 29, 2011 22:34 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Wampirek vel Władzio - ostatecznie Franek, stwierdziliśmy, że najlepiej do niego pasuje :lol: był dzisiaj na przeglądzie u weta. Było wielkie zdziwienie, że adoptowany został taki stary kot 8O , ale raczej z podziwem. No ale w naszej rodzinie to standard - już adoptowaliśmy wcześniej starszego psa. Franio przeszedł przegląd w sumie pozytywnie - nie ma pcheł, ani świerzbowca, jednak uszki trochę chore - śmierdzą i drapie oraz trzęsie główką, ale to do wyleczenia, dostał także tabletkę na odrobaczenie. Przy okazji wydała się wstydliwa tajemnica Frania: ten widoczny ząbek to jedyny, który posiada :ryk: Pan Doktor zaśmiał się szczerze, po czym sam przyznał, że nie wypada śmiać się ze staruszka - ale do książeczki wpisał mu życzliwie 8 lat nie 10 i pobrał tylko za lekarstwa, stwierdzając, że niech to będzie jego wkład w tego kota. Franio prawdopodobnie przeszedł kiedyś jakieś zapalenie dziąseł i stracił przez to zęby, ale radzi sobie z jedzonkiem nad wyraz dobrze, korzyść taka, że nie będzie miał problemów z kamieniem nazębnym :mrgreen: Uszki się szybko wyleczy i kotek będzie OK. Na razie jest bardzo kochany i niekłopotliwy oraz niemożliwy pieszczoch, aż dziwne, że taki wychował się schroniskowy
:1luvu:
Będę go odwiedzać, bo on mieszka u córki. Na razie zaniosłam mu mięsko z rosołu (a rosół dla jego Państwa) - wcinali wszyscy aż miło. :D
Mama Ani
Ostatnio edytowano Wto lis 29, 2011 23:23 przez elabogacz, łącznie edytowano 1 raz

elabogacz

Od: Sob lis 26, 2011 23:34

Post » Wto lis 29, 2011 22:58 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

Jak miło czytać takie posty. :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lis 30, 2011 9:35 Re: Przytul starszego kota... milsza będzie listopadowa słota

mama i córka Daisy i Dona - seniorki - Kielce - "trudno jest żyć na dworze a my coraz starsze... razem byśmy chciały do ciepłego domu z sercem" - kontakt fiona.22
Obrazek Obrazek

starość w schronisku - kocurek i kotka - Wrocław - "na co tu czekać, czy warto się budzić? Z łebkiem pod kocem jakoś lepiej ale serce boli"" - kontakt JaEwka
kocurek 13 lat
Obrazek
kotka 10 lat http://www.dla-ciebie.eu/node/1560
Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]