Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 22:07 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

mar_tika pisze:
terenia1 pisze:
wolontariusz pisze:4-ro osobowa kocia rodzina od wczoraj nic nie zjadła, ani mokre, ani suche, woda tylko wylana. w kuwecie też pusto:(...

Piotrek a nie dałoby się z ludźmi pogadać jakoś :oops: może zabraliby kociaki do siebie na jakiś czas my załatwimy sterylizację i kastrację - o ile nie są wysterylizowane i wykastrowane, wspomożemy jedzeniem i żwirkiem porobimy zdjęcia, ogłoszenia i będziemy szukać domów, no nie wiem to taki luźny pomysł, ale te koty mogą nie przeżyć - najgorzej jest z kotami domowymi które wylądują w schronie jak przestaną jeść to klapa :(

Tym człowiekiem który oddał koty jest staruszek.Rodzinka to kotka+kocur i dwójka małych.Piotrek we wtorek próbował klarować panu co się z kotami może stać.Zero efektów.Koty w czwartek trafiły do schronu

Starszy Pan nie daje sobie rady... jego żona schorowana, syn też ma duże problemy zdrwotne.... moim zdaniem takim ludziom potrzebna jest nasza pomoc.... więc stąd moja decyzja, że zabieram kocią rodzinę. Małe koty - podrostki - moim zadaniem jakoś dostosują się do warunków schronu... dorosłe - nie wiem, musimy dać im kilka dni na aklimatyzację....może coś uda nam się zrobić....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt lis 25, 2011 22:17 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

The Szops pisze:Może ta kocia rodzinka nie jest przyzwyczajona do kociego jedzenia :?: Kto ich oddal?

W swoim byłym domu kociaste były na mleku, whiskasie.... więc raczej stres, który może je zabić jest powodem braku apetytu.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 25, 2011 22:23 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jutro na DT jadą 3 buraski - Jaga, składam niskie ukłony za pomoc, no i dla Mamy i Andrzeja:)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt lis 25, 2011 22:44 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Piotruś to przemyśl co i jak :D
na dzień dzisiejszy w Kociej Chatce jest Imbir schroniskowy burasek jest już na pokojach na kwarantannie niesamowity luzak i miziak, następny schroniskowy kociak jest jeszcze w boksie po kastracji, ale dziewczyny piszą że fajny i że wszystko ok z nim, jutro przywiezisz do nas mamuśkę preguskę i już zostanie u nas do adopcji - a co do rodzinki od staruszka przemyśl co i jak :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 25, 2011 22:46 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:Jutro na DT jadą 3 buraski - Jaga, składam niskie ukłony za pomoc, no i dla Mamy i Andrzeja:)

Jaaga no Ty to masz dziewczyno zapłon :1luvu: pozdrówki :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lis 26, 2011 6:29 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

terenia1 pisze:
wolontariusz pisze:Jutro na DT jadą 3 buraski - Jaga, składam niskie ukłony za pomoc, no i dla Mamy i Andrzeja:)

Jaaga no Ty to masz dziewczyno zapłon :1luvu: pozdrówki :D

Ośmiele się napisać, że dom Jagi prowadzi w klasyfikacji przyjmowania i adoptowania maluchów ze schronu..... depcze Jej po piętach Wanda...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Sob lis 26, 2011 15:54 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

5 kotów pojechało KCh - wielkie dzięki. 4-ro osobowa rodzina (mam nadzieję, że sobie poradzą) i Bura Mamuśka, która jest moją ulubienicą, bardzo duzo przeszła i należy Jej się wspaniały domek...licze na to!

3 maluchy pojechały na DT do Mamy Jagi - bardzo dziękuję...

i Misia została adoptowana....

Wczoraj dotarły do schronu 3 koty - przestraszone - są na nowej kwarantannie....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Nie lis 27, 2011 1:27 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kurcze zawsze coś musi dojsć :evil: czy ten stan nigdy nie osiągnie minimum.

Zapraszam na bazarek na tymczasy Jaagi :ok: viewtopic.php?f=20&t=136208
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lis 27, 2011 11:52 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Nie mieliście może takich kotów w schronisku, albo w Kociej Chatce-bo wczoraj wieczorem ktoś podrzucił mi je do wolno-żyjących. Koty mają 4-5miesiecy chłopak i dziewczynka.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lis 27, 2011 19:32 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dziś z 4 umówionych o kociaki osób przyjechała tylko jedna. Zdażyłam obdzwonić wszystkich z okolicy o małe, bo byłam pewna, że zabraknie ich u nas.
Pojechała tylko wczoraj przywieziona przez Piotra koteczka. Fajni ludzie, dom w Jaworznie. Kocurki czekają nadal.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie lis 27, 2011 19:33 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

CatAngel pisze:Nie mieliście może takich kotów w schronisku, albo w Kociej Chatce-bo wczoraj wieczorem ktoś podrzucił mi je do wolno-żyjących. Koty mają 4-5miesiecy chłopak i dziewczynka.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

W schronisku takich kociaków nie było

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lis 28, 2011 15:32 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Wczoraj trafiły do schronu 3 młode kociaste - oczka mają niespecjalne.... są na starej kwarantannie....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon lis 28, 2011 21:21 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

I najnowsze wieści remontowo zakupowe...

Jutro do schronu dowiozę materiał na następne nowe boksy...:)
Już rozmawiam na temat poliwęglanu na drzwiczki - bo faktycznie sprawdza się....
Pracownicy schronu tj Pani Ola już mierzy ile się zmieści, więc za jakiś czas powstaną nowe boksy.... wielkie klatki zajmują całą kwarantannę i ciężko się poruszać - a tak jak będą boksy to będzie większy porządek - co mnie cieszy:)

I jestem również po rozmowach z producentem miseczek - chcę załatwić jeden rodzaj - wysokie z ogumowaniem na dole - bardzo dobre do boksów i wygodne - na początek 100 sztuk - na nowej kwarantannie będzie około 50 - po przeliczeniach 8 boksów po 3 miski daje 24 plus 24 na wymianę - muszę to załatwić bo teraz już woda na kociarni jest zakręcona i trzeba z wszystkim biegać do szczeniakarni... jeden rodzaj, jeden kolor na nowej kwarantannie - jeden standard:)
Będzie wszystko dopracowane, tylko zawsze jest jeden kłopot - pieniądze!!!!
Bardzo proszę Wszystkich, którym ten pomysł się podoba o wsparcie....
Koszt 100 misek to okolo 130 zł.... koszt nowych boksów - jeszcze nie wiem.
Boksy, które powstały kosztowały około 800 zł... dla Waszej wiadomości...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon lis 28, 2011 21:27 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

uuuuu wolontariuszu no wielka sprawa :ok:
Ale gdzie ty miski za 1,30 załatwiłeś i to jeszcze podgumowane 8O to ja zakupię 10 szt :D za całe 13 zł. :ok: to tylko jeszcze na 90 cibrakuje. A zboksami to jak pogadam z księgowym :twisted: (portwelem ) to coś może jeszcze się znajdzie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lis 28, 2011 21:31 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dorota Wojciechowska pisze:uuuuu wolontariuszu no wielka sprawa :ok:
Ale gdzie ty miski za 1,30 załatwiłeś i to jeszcze podgumowane 8O to ja zakupię 10 szt :D za całe 13 zł. :ok: to tylko jeszcze na 90 cibrakuje. A zboksami to jak pogadam z księgowym :twisted: (portwelem ) to coś może jeszcze się znajdzie :mrgreen:

szukam po całej Polsce, żeby nasze kociaste miały jak najlepiej:)
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]