FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 15:50 Re: Łódź 812+492 - kocie tragedie - Finansowa, Walbrzyska - HELP

andorka pisze:BTW, a czemu cały czas piszesz o sterylizacji kotek, a nie o ich kastracji?
z powodów jw, dla laików gwarowo sterylizacja to kotki, kastacja to kocury :D[/quote]

Pamiętacie ciężarną sunię od lumpków ze Stalowej i p.Anię, dzięki ktorej trafiłam na Wałbrzyską? Właśnie wysłał mi smsa, że sunia zabrana (chyba przez schronisko), a niechciana kotka tych ludzi ma nowy dom. Nad maluszkiem, którego nie chcieli oddać, czuwa sąsiadka. Nie wiem, co z psiakim śpiącym na liściach
Za to dostalam nowy adres... ciężarna niechciana kotka, i dwa niechciane psy w typie owczarków nizinnych... nie dam rady tam jechać, rozmawiałam z p.Anią, może dowiezie ją na sterylkę ...

I prośba o pomoc na pw - chora sunia, pani ma być w lecznicy. Pani kilkakrotnie ogłaszała kocięta i szczenięta do oddania, oferty pomocy w ciachnięciu zostawiala bez odpowiedzi, spróbujemy teraz nakłonić ją do sterylek=kastracji :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 25, 2011 8:45 Re: Łódź 812+492 - kocie tragedie - Finansowa, Walbrzyska - HELP

annskr pisze: Za to dostalam nowy adres...
Prawie po drodze z pracy, wczoraj zajechałam, psiak i sunia kundelki roczne, niewycięte. Kot i kotka w ciązy, matka i syn, 4-5lat, niewycięte. Pani chora na zasiłku, syn wyjechał granicę i zerwal kontakt - przynajmniej tak mi powiedziała. Zabrałam koty do Ań, wieczorem odwiozłam ciut lżejsze i zaspane :wink:
Kocur i kotka

Obrazek Obrazek

I jakoś mi nie żal, że nie będzie już więcej pięknych kociątek rasopodobnych długowłosych

Psiakami ma się zająć p.Ania z Agnieszką ze Straży dla Zwierząt - nie mają tam źle, ale pani po prostu nie stać na tyle zwierzaków. Radziłam by je wyciąc i wyadoptowywać od pani, nie szukając dt, których strasznie brakuje.. Kciuki za te psiaki bardzo potrzebne.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Nie lis 27, 2011 16:00 Re: Łódź 812+494 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna - HELP

Zmuszona okolicznosciami wylaczylam sie na troche z forum, wracam, a tu nowosci w ilosci hurtowej :) Wiadomo Ania detalem nie jest zainteresowana 8) i najwyrazniej zarazila innych :D

Mozna dopisac do sterylek mlodego, slicznego, czarnego kocurka... grzecznie wszedl do klatki, wiec uznalam ze wlascicieli po raz kolejny namawiac nie bede (z zasady przeciwni ograniczaniu kotu "uciech").

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Nie lis 27, 2011 17:05 Re: Łódź 812+494 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna - HELP

annskr (netowo jak zawsze nieobecna w weekendy) prosiła,żeby zawiadomić - w sobotę złapały się kolejne 2 kotki (już po zabiegu u niezawodnych Ań). Niestety, połów niedzielny się nie udał, nic się nie złapało. Ania zostawiła klatki, może będzie efekt?
A przy okazji odwiozła Snickersa do nowego domu. Jak zwykle - dziękuję Aniu! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lis 27, 2011 19:10 Re: Łódź 812+494 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna - HELP

JOLU, strasznie się cieszę ze SNIKERSik w domku, hura hura hura :ok:

ja też mam się z czego bardzo cieszyć, ale jeszcze nie zapeszam ciiiiiiiiiiiiiiii

a, i jeszcze proszę o dopisanie kastracji czarnego rocznego domowego znalezionego kocura, siedzi w domu tymczasowym u karmicielek p.Zosi i p.Doroty na retkini
Obrazek
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pon lis 28, 2011 10:33 Re: Łódź 812+494 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna - HELP

bordo pisze:JOLU, strasznie się cieszę ze SNIKERSik w domku, hura hura hura :ok:

ja też mam się z czego bardzo cieszyć, ale jeszcze nie zapeszam ciiiiiiiiiiiiiiii

Ja też się cieszę Madziu! i trzymam kciuki za Twoją radość :ok: :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lis 28, 2011 10:38 Re: Łódź 812+494 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna - HELP

Cieszę się z Wami :D :D , choć chyba jestem zbyt zmęczona, żeby naprawdę się cieszyć…

Wałbrzyska sobota rano - dwie kotki

Obrazek Obrazek

Niedziela zdecydowany wieczór, pojechałyśmy zabrać klatki - kotka i kocurek

Obrazek Obrazek

Więcej na wątku Wałbrzyskiej będzie viewtopic.php?f=1&t=135800&p=8213384#p8213384

Młody czarny kocurek z Wałbrzyskiej trafil do lecznicy - ten kastrowany przez Doga, bez naciętego uszka, drugi raz się złapał, dostał drugą narkozę, jest niedobrze...

I jeszcze późniejszy wieczór - p.Łucja znalazła pod śmietnikiem domowe miauczące, chyba dziewczynkę, niestety nie było gdzie zabrać, trafiła do schroniska….

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 05, 2011 12:42 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Pon lis 28, 2011 12:12 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

Dzwoniła pani z Dobieszkowa.... 14 kotów... Kilka da się pogłaskać, ale to nie znaczy, że można je bezpiecznie wziąć na ręce i wsadzic do kontenerków. Wszystko tegoroczne, wg relacji pani w całym Dobieszkowie wyjątkowo obrodzilo w koty.

Mamy jeszcze rozmawiać, ale nie wiem, czy damy radę.. bo za to czternastką może pójść cały Dobieszków, a to zdecydowanie przekracza nasze sily i możliwości..

kalewala

Post » Pon lis 28, 2011 20:55 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

coś mi to DOBIESZKOWO znajomo brzmi......
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Wto lis 29, 2011 9:52 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

Dobieszków - po drodze z Łodzi na Stryków, jest tam hotel, kilkanaście lat temu był modny :)
Akurat "moja" strona Łodzi, kilanascie km, ale koty luzem, bez żadnego pomieszczenia, wszystkie do lapania klatką, to może twać i trwać...
Opiekunowie też widzą raczej "ekipę łapaczy" niż własną pomoc..

kalewala

Post » Wto lis 29, 2011 10:48 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

annskr pisze:Dobieszków - po drodze z Łodzi na Stryków, jest tam hotel, kilkanaście lat temu był modny :)
c..

W kierunku Strykowa?
To do nas do Warszawy niebawem dotrzecie z tą Ośmiornicą :lol: , jeżeli działalność będzie się tak prężnie rozwijać :wink: :wink: .
Piękny wynik kastracyjny w tym roku!
Aniu, ściskam :D

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto lis 29, 2011 11:52 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

Jola dworcowa, w drodze do lekarza (zapalenie płuc, mimo 2 antybiotyków i baniek, nie ustępuje, wrócił okropny ból... gardła) zobaczyła na Targowej 15 trzy koty, jedna na pewno kotka w ciąży. Prosiła, żeby napisać - ona na razie chora, ale może ktoś by mógł złapać chociaż tę ciężarną...
A z Targowej 14 wychodziła Pani z 2 jamnikami, potwornie chudymi i z ogromnymi pazurami - z trudem szły na łapkach. Pani oznajmiła, że pomocy nie potrzebuje, psy są syte, tylko stare - i szybko uciekła. Jola wracając od lekarza spróbuje ustalić dokładny adres(nr mieszkania), może ktoś będzie mógł tam zajrzeć i sprawdzić, co z tymi psami?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lis 29, 2011 12:21 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

Targowa 11 - chyba dwa lata temu zabieralismy stamtąd 7 malutkich pingwinów i cięte były doroślaki.
Dzwoniam do pana - ich opiekuna - obiecał przejść pod 15tkę i spróbować złapać kontakt z karmicielem.

kalewala

Post » Wto lis 29, 2011 12:33 Re: Łódź 812+500 - Finansowa, Walbrzyska, Promienna, inne..

Agalenora pisze:do nas do Warszawy niebawem dotrzecie z tą Ośmiornicą :lol: , jeżeli działalność będzie się tak prężnie rozwijać :wink: :wink: .
Może raczej spotkamy się po drodze? Tak bliżej Łodzi? Bo u Was wkrótce nie będzie co ciąć - Koteria, talony miejskie praktycznie caloroczne, dotacje dla fundacji, karma dla karmicieli, różne kocie mafie ......

A u nas - z trudem wywalczone talony dopiero od połowy maja (sic!!), teraz tniemy te urodzone w lutym-kwietniu, których wcale nie musiało być...
Dobrze, że jest kilka naprawdę zaangażowanych i pomocnych lecznic, bez nich to ....

kalewala

Post » Wto lis 29, 2011 12:50 Re: Łódź 812+500 - Finan-Walb-Prom,Targowa?Dobieszków?

Targowa 15 - rozmawiałam z karmicielką

Dwa podrostki urodzone tak na początku lata - krówek i burasek, dziś podjadę, może uda się zlapać i ciachnąć. Mieszkają w ciepłej budce w komórce, matka zniknęla jakieś dwa miesiące temu.

I dwa tluste i brzuchate 6kilowe kocury karmicielki, któryś z nich mógł udawać kotkę w ciąży - 17letni bialo-szary i mlodszy bialo-rudy.

Jolius, poroś p.Jolę, niech od razu próbuje co-nieco rozeznać i łapać telefony karmicieli, nie w całej Łodzi mamy "macki" - takie rozeznanie i telefon wiele ulatwia, tu był wyjątkowy fuks :wink:
Psami się nie zajmiemy, nie damy rady

kalewala

[poprzednia][następna]