Ania i jej Nitro pisze:Jaka karme je kotunia?
Teraz znowu wrócił jej apetyt na a/d. Lubiła też RC Sensitivity, ale to jest tak średnio wskazane.
Ania, dzięki za zgłoszenie Myszki. Kompletnie zapomniałam o wątku nerkowców

Czekam na odpowiedź o Ipakitine, bo i tak w lecznicy ma być dopiero w poniedziałek.
Nie rozumiem dlaczego podstawowe badania krwi nie były zrobione wcześniej.
Możliwe, że nie było za co. Nie wiem, czy widziałaś rachunki, które wstawiłam. Wtedy najważniejszy jednak był test na FIV i FELV, USG i operacja czyszczenia jelit. Potem cały czas były komplikacje z jedzeniem i kupą. Tego było tyle, że ja sama połowy pewnie nie pamiętam
I tok rozumowania, że najpierw jelita, że nerkami zajmiecie się później.
Jak wetka mówi, że nerki później, to zmień wetkę.
Zależy w jakim stanie te jelita były. Kotka po operacji dostała 10% szans na przeżycie. Przeżyła, więc później walczyliśmy z tym, żeby znowu się nie zatkała.
Jak ktoś mi załatwi dowóz i przejmie wszystkie moje obowiązki, to ok, mogę zmienić weta na koszalińskiego lub słupskiego....

W tej chwili weta nie zmienię, bo uważam, że kotka jest dobrze prowadzona i z resztą na zmianę weta nie mam takiej możliwości.
Ostrą niewydolność nerek da się leczyć, czasami przechodzi w przewlekłą niewydolność.
Tutaj z nerkami coś nie tak od dawna, a dotychczasowe żywienie i leczenie jest dla nerek nie odpowiednie.
To może znasz coś idealnie pasującego do megacolonu i nerek ? Bo ja na razie widzę opcję albo rybki albo akwarium.

Jeśli ktoś naprawdę wie, jak żywić takiego kota, to będę wdzięczna. Bo my nie mamy już pomysłów.
Czemu akurat ipakitine?
Bo tak zaleciła wetka, a ja się niestety nie znam, więc nic więcej powiedzieć w tej sprawie nie mogę

Wyniki

Wetka powiedziała, że któreś z tych wyników ( moja wina, już nie pamiętam. Na pewno krwinki białe ) mogą świadczyć też o tym, że są zmiany nowotworowe

Ale żeby to się potwierdziło potrzebny jest rentgen. Ja chyba poproszę wetkę o wpis na forum, bo ja to mogę naprzekręcać
Kotka dostaje teraz Lespewet ( na razie w zamian za Ipakitine ), Marbocyl 5mg i Vitacon po 1 tabletce dziennie.
Lespewet- 4 tabletki
Vitacon- 20 tabletek
Marbocyl- 10 tabletek
Wydałam dziś 70,20zł za tabletki + 10zł za puszeczkę a/d