MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 13:56 MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

Aby efektywnie pozbywać się zwierzęta zakupiono nawet mobilne krematorium, w którym pali się - wrzucane często - żywcem psiaki.

W Kijowie i innych miastach do mordowania stosuje się dodatkowo truciznę, powodującą długie i bolesne konanie zwierząt.

Potem grzebie się psy w masowych grobach, nazywając to "metodą mineralizacji gleby". Organizacje broniące praw zwierząt alarmują światową opinię publiczną, że to naginanie prawa, a problem bezpańskich zwierząt cywilizowany świat rozwiązuje przecież w zupełnie inny sposób, budując schroniska dla zwierząt. Bo pies to przecież najlepszy przyjaciel człowieka.

Zobacz jak na Ukrainie mordują bezpańskie psy: http://www.fakt.pl/Morduja-psy-na-EURO- ... 689,1.html :evil:

Szylka0505

Od: Wto lis 01, 2011 18:05

Post » Sob lis 26, 2011 14:23 Re: MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

Na szczęście wprowadzono już regulacje kończące ten bestialski proceder:
http://www.pies.pl/koniec-zabijania-na- ... n3033.html
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie lis 27, 2011 12:58 Re: MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

No mam nadzieję.Bo jeśli się to rzeczywiście skończy to :dance: (taniec zwycięstwa)
"Najmarniejszy kot jest arcydziełem. "
Leonardo da Vinci

Shina

Od: Śro lis 23, 2011 15:34

Post » Nie lis 27, 2011 13:11 Re: MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

A ja takiej nadziei nie mam- nie podobało mi się i nie podoba przyznanie organizacji Euro2012 tak Polsce jak i Ukrainie.Pewnie,że zdanie,,szeregowca,,nikogo nie obchodzi-jakby obchodziło trzeba by się zastanowić-a poco?Nie mogę zmusić nikogo by inaczej czuł ale widząc reportaż,czytając o uśmiercaniu psów w taki sposób,o podkładaniu tabletek dla ludzi na grużlicę a połykaj je psy na Ukrainie -nie będę oglądał Euro
za dużo tu krwi..Jak był festiwal piosenki w Moskwie-psy bezdomne zatłuczano je pałą-teraz Euro i kolejne psie ofiary...
Nie moge im pomóc-nie obudzę sumień tam gdzie ich nie ma,gdzie pieniądz stanowi o wartości życia lub śmierci.Mogę tylko zbojkotować-i zbojkotuję.
Waldemar
Elżbieta

Post » Nie lis 27, 2011 13:21 Re: MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

Bo ta krzywda zwierząt straszna jest.Nie ma co.Niektórzy ludzie zamiast serca,mają zgniłą brzoskwinię.Tyle powiem.
Leonardo da Vinci

Shina

Post » Pon lis 28, 2011 7:06 Re: MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

Wiadomość sprzed 3 tyg z TOZu -już od dawna na Ukrainie nie palą psów, natomiast na masową skalę strzelają do nich i trują.
Zapewnienia o budowie schronisk są całkowicie nierealne, u nas na Paluchu jest ok.2000 psów, i jest to dobre schronisko. Nie ma szansy żeby zbudować schroniska do 20 tys bezdomnych psów, bo na tyle szacuje się ich liczbę w samym tylko Kijowie...

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Pon lis 28, 2011 14:53 Re: MORDUJĄ BEZPAŃSKIE PSY NA UKRAINIE PRZED EURO 2012

Truć też?Co za ludzie! :evil:
Leonardo da Vinci

Shina