joluka pisze:Parafina zalecana była od początku - ale raczej dla nadania poślizgu temu, co zalegało w jelitach. Na zdjęciu rtg rzeczywiście było tej kupy sporo...(
No właśnie i na początku jej dawałam, dlatego była tak zaskakująco duża kupa następnego dnia. Po tym przeczyszczeniu nie przyszło mi do głowy, żeby podawać jej później, po prostu myślałam że ładnie zeszło co zalegało, a teraz ma bardzo papkową dietę, więc nic nie powinno się zbierać. Nie przyszło mi do głowy, że jelita i takiej karmy mogą nie przepchnąć dalej.
Podałam już łącznie 15 ml. Trzeba z nią ostrożnie, bo jest bardzo słaba i smutniejsza od trzech dni. Ale jeśli w tym tkwi problem to trzeba przeczyścić dokładnie. Lactulosum też mam w domu, już stosowałam u kotów, więc gdy ją przeczyści, będę profilaktycznie podawała.Blue pisze:3 godziny od podania tamtej dawki, albo troszkę później - podałabym jej drugą porcję, może troszkę mniej - tak góra 7-8 ml.
joluka pisze:Marto - czy Wy jeszcze dajecie radę????
Asia, przyznam że jest ciężko, ale nabrałam nadziei, że to faktycznie jelita i poradzimy sobie z tym. Najgorzej, gdy nie można zdiagnozować i się walczy z wiatrakami.