DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 14:37 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Oby nie było za późno :cry:
Jeżeli żona tego sponsora nie zgadza się na sterylki aborcyjne, to może świadczyć, że jakaś zwierzęcolubna ( rozumiem, że być może niezbyt mądra i infantylna ) i nie pozwoli, aby zwierzętom stała się krzywda ?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 26, 2011 14:48 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Polska to czasem gorzej niż Chiny. Znacie historię Rumuna Claudiu Crulica, który w styczniu 2008 roku umarł w krakowskim areszcie, oskarżony o kradzież i strajkujący głodówką? W środku Europy, w XXI wieku, w wolnej Polsce pozwolili umrzeć człowiekowi z głodu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lis 26, 2011 15:46 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

ewar pisze:Oby nie było za późno :cry:
Jeżeli żona tego sponsora nie zgadza się na sterylki aborcyjne, to może świadczyć, że jakaś zwierzęcolubna ( rozumiem, że być może niezbyt mądra i infantylna ) i nie pozwoli, aby zwierzętom stała się krzywda ?

Jeśli to w ogóle prawda - nie liczyłabym na to, ze osoba bez pojęcia (a taka to nawyraźniej osoba) może mieć dobry wpływ na los zwierząt w schronisku.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lis 26, 2011 17:18 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

magaaaa pisze:

Jeśli to w ogóle prawda - nie liczyłabym na to, ze osoba bez pojęcia (a taka to nawyraźniej osoba) może mieć dobry wpływ na los zwierząt w schronisku.

Nie napisałam, że dobry, ale że może nie pozwoli ich zabijać.Nie zrozumcie mnie źle, martwię się i próbuję znaleźć cokolwiek, co mogłoby świadczyć, że jakaś iskierka nadziei jest...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 26, 2011 18:21 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Nie podoba mi się, że tylko jedna fundacja chce się zająć tym "schroniskiem" i że usiłuje pozbyć się drugiej, a mianowicie VIVY , bez której nikt by nie ruszył palcem.

Uważam , że problem jest zbyt duży dla jednej organizacji, że powinny się tym zająć obydwie fundacje...a widzę , że nie zapowiada się ciekawie...

Czarno to widzę...
Ostatnio edytowano Nie lis 27, 2011 23:32 przez seja, łącznie edytowano 1 raz

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lis 26, 2011 18:58 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Zofia&Sasza pisze:
ewar pisze::cry: :cry: :cry:
Czy macie na myśli wymordowanie tam setek zwierząt, żeby móc coś wybudować na tym terenie? Przecież nikt nie uwierzy, że raptem wszystkie padły, albo zostały wyadoptowane. Polska to mimo wszystko nie Chiny i Ukraina.

Mogą wyjechać do Niemiec. Mogą zostać "na szybko" wyadoptowane nie wiadomo komu... Z moich informacji wynika, że NIE BĘDZIE sterylek aborcyjnych i usypiania ślepych miotów (ponoć zona sponsora się nie zgadza). Wolontariuszy raczej nie wpuszczą. Wywalili weta, który chciał tam pracować za darmo i przyjęli takiego, który kiedyś tam działał. Adopcje są wstrzymane. Ponoć nie ma jeszcze umów adopcyjnych (za to jest strona internetowa i list do Vivy. Na umowy widać zabrakło czasu).
Sprawa śmierdzi jak tona padliny. Warto by sprawdzić hipoteki gruntów WOKÓŁ schroniska i prześledzić, co się będzie z nimi teraz działo. Może "ktoś" będzie je chciał tanio kupić?

Wokół, choć dokładnie nie wiem jak bardzo blisko wokół schroniska wszystkie ziemie są kupione. Interesowałam się tym i obejrzałam sytuację. Ludzie mieszkają na "swoim" ale już sa kupieni. Inwestorzy czekają tylko na właściwy moment

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob lis 26, 2011 19:39 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

pisaliście, ze oni maja to przejac? Dobrze zrozumialam?. "Fundatorzy" zobaczcie i statut
energia wiatrowa a to już mówi samo za siebie.
http://www.fundacjareo.pl/kim_jestesmy

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob lis 26, 2011 19:51 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

ewar pisze:
magaaaa pisze:

Nie napisałam, że dobry, ale że może nie pozwoli ich zabijać.Nie zrozumcie mnie źle, martwię się i próbuję znaleźć cokolwiek, co mogłoby świadczyć, że jakaś iskierka nadziei jest...

Ewa, my tu mówimy O SCHRONISKU.
Jeśli w schronisku sponsor nie chcę robić sterylek aborcyjnych bo się żona nie zgadza to przecież to jest jakieś skrajne mylenie pojęć.
Tacy ludzie nie zasługują na poważne traktowanie.
No bo co to za schronisko - rozmnażalnia? Tak to było za Szwarcowej; teraz niby miało być lepiej.
A lepiej raczej nie będzie - już to widać.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lis 27, 2011 1:22 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

smarti pisze:...........

zawsze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
developerzy to ludzie którzy potrafią świetnie liczyć... a odnawialne żródła energii...
nie wiem,nie byłam tam,ale każda ziemia może do czegoś się nadawać...może ta ziemia nadaje się pod zbudowanie czegoś, może marketu, może centrum logistyki,może-nie wiem-strzelam -elektrowni wiatrowej np.

takie firmy są nakierowane na zysk a nie na działalność charytatywną-wątpię aby to schronisko długo miało tam istnieć to niestety nie pachnie dobrze :roll: obym się myliła...

asia2 pisze:pisaliście, ze oni maja to przejac? Dobrze zrozumialam?. "Fundatorzy" zobaczcie i statut
energia wiatrowa a to już mówi samo za siebie.
http://www.fundacjareo.pl/kim_jestesmy

czyli niestety znowu się nie mylę...
zazwyczaj podejrzane interesy wyczuwam na odległość...i na logikę nie wydaje mi się możliwe aby tacy ludzie (ludzie dużego biznesu-bo elektrownie wiatrowe to bardzo droga zabawa) przejęli to schronisko bezinteresownie. No chyba że to już dorobiony milioner którego już stać na takie działania..
wkrótce się okaże ...ale o tym że to nie jest jednak działalność dobroczynna może świadczyć odsuwanie Vivy-ludziom bez żadnego doświadczenia w prowadzeniu schronu powinno się przydać doświadczenie Vivy a na pewno nie powinno to im przeszkadzać-a na to wygląda...
Być może nie chcę wymordować tych zwierząt-być może chcą je legalnie wyadoptować albo porozprowadzać po innych schronach.
z takiej ziemi można w sprzyjających okolicznościach "wyciągnąć" 500 zł z metra-opłaca się więc zapłacić innym schronom za wzięcie tych zwierząt na przykład...albo wystarczy zapłacić komuś za stwierdzenie epidemii czy innego pomoru...
...kurcze-obym się myliła..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 27, 2011 1:58 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

MOi drodzy,
podzielam Wasze podejrzenia, albowiem są jak najbardziej sensowne. najprawdopobniej będą budować w puszczy supermarket. no i multipleks. to jasne. oraz replikę Palacu Kultury w skali 1 do 1.
fakt że sponsorem jest deweloper mówi sam za siebie.
z poufnego źródła mam także informacje, że teren pod schroniskiem jest roponośny.
szejkowie arabscy już go potajemnie wykupili od Szwarcowej i będą tam stawiać wieże wiertnicze jak na morzu Północnym. Nie ma morza? Nie szkodzi, naleją.
Niniejszym ogłaszam konkurs na hipotezy kto za tym wszystkim stoi.
Mafia tajwańska? to byłoby logiczne, chcą wykupić psy do restauracji w Chinach.
MOim zdaniem jest to transakcja wiązana, tak powiązana, że aż strach pomyśleć jakie to węzły są z nią związane.
życzę miłego snucia domysłów

Tomasz Matkowski

Od: Pon lip 25, 2011 0:11

Post » Nie lis 27, 2011 2:16 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Tomasz Matkowski pisze:MOi drodzy,
podzielam Wasze podejrzenia, albowiem są jak najbardziej sensowne. najprawdopobniej będą budować w puszczy supermarket. no i multipleks. to jasne. oraz replikę Palacu Kultury w skali 1 do 1.
z poufnego źródła mam także informacje, że teren pod schroniskiem jest roponośny.
szejkowie arabscy już go potajemnie wykupili od Szwarcowej i będą tam stawiać wieże wiertnicze jak na morzu Północnym. Nie ma morza? Nie szkodzi, naleją.
MOim zdaniem jest to transakcja wiązana, tak powiązana, że aż strach pomyśleć jakie to węzły są z nią związane.

8O
To sobie posnuję... nudzisz się? wiesz o czymś, czego my nie wiemy i chcesz się pochwalić, że wiesz? czy Ci się wydaje, że wiesz, ale nie powiesz, żeby się nie wydało? 8)

Z oficjalnej strony nowego zarządcy schronu wynika, że zwierzom do szczęścia to już jedynie ciągnik potrzebny. Z przyczepką :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie lis 27, 2011 9:50 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

OKI pisze:
Tomasz Matkowski pisze:MOi drodzy,

8O
To sobie posnuję... nudzisz się? wiesz o czymś, czego my nie wiemy i chcesz się pochwalić, że wiesz? czy Ci się wydaje, że wiesz, ale nie powiesz, żeby się nie wydało? 8)

Z oficjalnej strony nowego zarządcy schronu wynika, że zwierzom do szczęścia to już jedynie ciągnik potrzebny. Z przyczepką :roll:

Nie, nie nudzi się. To on to nakręcił.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie lis 27, 2011 10:01 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Z dedykacją dla Tomasz Matkowski: to co ten człowiek bredzi bawi tylko jego i jemu podobnych.
http://www.ptroa.co.il/petition/
Kto jeszcze nie podpisał petycji niech to zrobi, potrzeba milion podpisów, podpis trzeba potwierdzić bo inaczej jest nieważny, mam nadzieję że Tomasz Matkowski również podpisze.

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Nie lis 27, 2011 10:29 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Albo uważa, że małe szczeniaczki i kociaki są lepsze i ładniejsze niż stare, chore i brzydkie zwierzęta. Lepiej stare uśpić, żeby zrobić miejsce nowym, zdrowym :roll:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie lis 27, 2011 11:06 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Miss pisze:

Albo uważa, że małe szczeniaczki i kociaki są lepsze i ładniejsze niż stare, chore i brzydkie zwierzęta. Lepiej stare uśpić, żeby zrobić miejsce nowym, zdrowym :roll:

Albo zwyczajnie uważa, ze też powinny dostać szansę na godne życie. Dla niektórych życie poczęte to już życie które trzeba chronić, niekoniecznie będą dzielić je na ludzkie, czy to zwierzęce.. Miss z pełnym szacunkiem, ale po co dopisywać taką złośliwą interpretacje? Gdyby szło o to, co tu się zarzuca (ziemie i pozbycie się zwierząt) to nie miałoby znaczenia, czy małe, czy duże i stare bez oka :roll: Jedno mniej to jedno miej a nie więcej.

Czytałam na dogo coś o niedzieli, rozumiem, ze dziś nic się nie wyjaśni, skoro organizacje są odsunięte. Hmm też nie rozumiem reportażu Uwagi TVN, najpierw alarm, a później zdawkowe "jest super" , nawet bez zająknięcia się, ze organizacje, które sprawę ujawniły, monitorowały, zostały dość obcesowo potraktowane ... Co na to Viva? Choćby.. coś wiadomo? Może Uwaga TVN się wypowie, skoro tak radośnie skomentowała i zakończyła sprawę Korabiewic, jakby nie było, chcą czy nie, dla przeciętnego telewidza "firmują" tą przemianę... No jest/będzie teraz cudownie :conf:
pwpw

[poprzednia][następna]