K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 26, 2011 12:54 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Wieści z Kociarni:

-Fifi zastałam na transporterku, musiałam ją przekonać, by wlazła do środka, aby ją oporządzić. Dziczy, prycha i warczy.
-Pina się nie wynurzyła, łypała tylko na mnie nieufnie ze środka. Zalała ręcznik, ale chyba wodą, włożyłam do pralki. W kuwecie tylko kupa.
Obie zostawiły niedojedzone w miskach.
-Zyta mnie ofukała na dzień dobry, ale gdy otworzyłam klatkę, zaczęła mnie zaczepiać. Nudzi się jej, szaleje, podobnie jak Gina. W klatce mały pawik, ale je bez problemu, kupa też ok.

Cat-room:
-Rita i Donata sapią i siąkają nosami, dałam im kropelki. Apetyty zdrowe, darły mordy że hej :D Zalały budkę, suszy się w ubikacji.
-w jednej kuwecie była luźna kupa
Reszta ok.

Na stole z karmą były tylko dwie tacki Winstona dla kociąt, nie wiem, czy trzymacie je gdzieś indziej, czy skończyły się?

Zostawiłam śmieci na zewnątrz, przy tych workach, bo zapomniałam, gdzie są klucze od śmietnika :oops: . Przepraszam.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob lis 26, 2011 13:00 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Z tego co wiem, już chyba nie ma mokrego dla kociąt, zresztą panny juz duże, więc niech się przyzwyczajają do normalnej karmy. Tylko trzeba im rozgnieść widelcem.
Te nosy mnie martwią, one co i rusz siąkają :(
Śmieci wyrzucę wieczorkiem.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lis 26, 2011 13:03 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:Śmieci wyrzucę wieczorkiem.

Dzięki :) . Sklerotyczka ze mnie, a włamu nie chciałam robić :mrgreen:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob lis 26, 2011 15:55 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

miszelina pisze:Z tego co wiem, już chyba nie ma mokrego dla kociąt, zresztą panny juz duże, więc niech się przyzwyczajają do normalnej karmy. Tylko trzeba im rozgnieść widelcem.
Te nosy mnie martwią, one co i rusz siąkają :(
Śmieci wyrzucę wieczorkiem.

Beatko, dasz radę pomierzyć te różowe zasłony i narzutę? miałabym chyba kogoś chętnego na to w całości (tzn mam nadzieję kogoś przekonać) tylko muszę znać rozmiar aby mieć argument w ręku

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lis 26, 2011 16:57 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Słuchajcie, idzie czas świąteczny i jakoś tak aż się prosi zrobić coś dobrego, więc ze kilkoma znajomymi wpadliśmy na taki pomysł, żeby:
przygotować szlachetną paczkę i sprawić, że czyjeś Święta będą trochę lepsze;
znając nasze ograniczone możliwości finansowe wybraliśmy człowieka samotnego, mężczyznę;
mężczyzna ma lat 64 i potrzebuje:
kuchenki mikrofalowej;
butów ciepłych w rozmiarze 43;
pościeli;
środków czystości;
ew. kosmetyków.
Nie są to duże życzenia, ale im nas będzie więcej, tym łatwiej je spełnimy...
dlatego pomyślałam, że może ktoś z "wątkujących" chciałby się przyłączyć i dorzucić jakiś grosik.
Wpłaty zbieram ja na moim koncie do 1 grudnia, żeby wiedzieć, ile kasy mamy, robię zakupy i zawożę wszystko do magazynu 9-10 grudnia. Dla chcących mogę przesłać informację o człowieku i potwierdzić, że paczka będzie.
Jeśli ktoś chce, zapraszam do wpłaty, każdy wpłaca ile może i chce. Numer konta wyślę na pw, jeśli ktoś będzie chciał.
Gdyby ktoś miał kurtkę, buty czy coś ciepłego niezniszczonego nadającego się dla mężczyzny (dopytam o wzrost), to jakoś spróbujemy to zebrać. Merci. Idę dalej chorować.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob lis 26, 2011 17:11 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Galeria grudzień

I weekend

3 grudnia, sobota:

11:00-13:30

13:30 - 16:00

16:00 - 18:30 annakreft + ? + ?

4 grudnia, niedziela:

16:00 - 18:30 gertaaa + annakreft + Donia (ostatnia zmiana zwozi cały bazar i liczy kasę)

II Weekend

10 grudnia, sobota:

11:00-13:30 - Jafusia, katgral

16:00 - 18:30 - miszelina + jej siostra + kocimiak

11 grudnia, niedziela:

11:00-13:30 Jafusia, katgral

13:30 - 16:00 Jafusia, katgral

16:00 - 18:30
III weekend

17 grudnia, sobota:

13:30 - 16:00 lutra + ? +?

16:00 - 18:30 anna kreft + ? + kocimiak

18 grudnia, niedziela:

11:00-13:30 miszelina + ? + kocimiak

Obrazek Obrazek

lutra

Post » Sob lis 26, 2011 18:27 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

lutra pisze:Słuchajcie, idzie czas świąteczny i jakoś tak aż się prosi zrobić coś dobrego, więc ze kilkoma znajomymi wpadliśmy na taki pomysł, żeby:
znając nasze ograniczone możliwości finansowe wybraliśmy człowieka samotnego, mężczyznę;
kuchenki mikrofalowej;
pościeli;
środków czystości;
ew. kosmetyków.
dlatego pomyślałam, że może ktoś z "wątkujących" chciałby się przyłączyć i dorzucić jakiś grosik.
Wpłaty zbieram ja na moim koncie do 1 grudnia, żeby wiedzieć, ile kasy mamy, robię zakupy i zawożę wszystko do magazynu 9-10 grudnia. Dla chcących mogę przesłać informację o człowieku i potwierdzić, że paczka będzie.
Jeśli ktoś chce, zapraszam do wpłaty, każdy wpłaca ile może i chce. Numer konta wyślę na pw, jeśli ktoś będzie chciał.
Gdyby ktoś miał kurtkę, buty czy coś ciepłego niezniszczonego nadającego się dla mężczyzny (dopytam o wzrost), to jakoś spróbujemy to zebrać. Merci. Idę dalej chorować.

Ja daję kurtkę, ciepłą, z kapturem odpinanym na zamek.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Sob lis 26, 2011 18:31 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Fiodor już w nowym domku :)

Obrazek

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Sob lis 26, 2011 19:50 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

lutra pisze:Słuchajcie, idzie czas świąteczny i jakoś tak aż się prosi zrobić coś dobrego, więc ze kilkoma znajomymi wpadliśmy na taki pomysł, żeby:
kuchenki mikrofalowej;
pościeli;
środków czystości;
ew. kosmetyków.

A pościel to chodzi o kołderkę czy ubranie na kołderkę? To drugie bym miała. Komplet nie używany, nie rozpakowany.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob lis 26, 2011 20:00 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Wypuściłam Ritę i Donię, szaleją obie z Kuflem, Katka trochę syczy na nie. Zyta coraz bardziej rozbawiona i miziasta, niestety podgryza.
Edit zabrała Pinę.
Reszta ok.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lis 26, 2011 20:13 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Cammi pisze:A pościel to chodzi o kołderkę czy ubranie na kołderkę? To drugie bym miała. Komplet nie używany, nie rozpakowany.

o jedno i drugie, to jak będziesz w krk, to zapraszamy :).
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Sob lis 26, 2011 21:31 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

lutra pisze:
Cammi pisze:A pościel to chodzi o kołderkę czy ubranie na kołderkę? To drugie bym miała. Komplet nie używany, nie rozpakowany.

Się zrobi. Z pustymi ręcammi nie przyjadę.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie lis 27, 2011 11:14 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Cammi pisze:
lutra pisze:

Się zrobi. Z pustymi ręcammi nie przyjadę.

ale może tym razem bez żadnego źwierzątka :wink:

Tweety

Post » Nie lis 27, 2011 11:18 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

lutra pisze:Galeria grudzień

I weekend

3 grudnia, sobota:

16:00 - 18:30 annakreft + ? + ?

4 grudnia, niedziela:

16:00 - 18:30 gertaaa + annakreft + Donia (ostatnia zmiana zwozi cały bazar i liczy kasę)

II Weekend

10 grudnia, sobota:

11:00-13:30 - Jafusia, katgral

16:00 - 18:30 - miszelina + jej siostra + kocimiak

11 grudnia, niedziela:

11:00-13:30 Jafusia, katgral

13:30 - 16:00 Jafusia, katgral

16:00 - 18:30
III weekend

17 grudnia, sobota:

13:30 - 16:00 lutra + ? +?

18 grudnia, niedziela:

11:00-13:30 miszelina + ? + kocimiak

pierwsze galeriowanie już za tydzień, dla przypomnienia to doszła nam jeszcze faktura z KV na 3700 zł i musimy czymś to opłacić.
Proszę o zgłaszanie się jest możliwość wyboru wśród 6 dniu na przestrzeni 3 tygodni

Tweety

Post » Nie lis 27, 2011 12:44 Re: K-ów, no i gdzie te domy dla naszych podopiecznych?

Tweety pisze:byłam dzisiaj po raz kolejny na spotkaniu w Urzędzie Wojewódzkim z pełnomocnikiem ds zwierząt. jako, że od nowego roku wchodzi obowiązek dla gmin aby ustalić program pomocy bezpańskim zwierzętom i oni oczywiście nie wiedzą jak się do tego zabrać to na kogo spadnie ta robota??
No, wiadomo ... :twisted:
Ale może przynajmniej będzie nam się jakoś łatwiej dogadać z nimi i łatwiej działać.
Do tygodnia czasu mamy przesłać pomysły w tematach:
- edukacja szkolna,
- edukacja gmin,
- sterylizacja i kastracja (w gminach, poza Krakowem),
- schroniska międzygminne (czyli mój konik),
- problem kotów wolnożyjących (to też teraz problem gmin)

potem będziemy to na kolejnym spotkaniu obrabiać jako zespół roboczy czyli KTOZ, Czarna Owca i my. Propozycje programowe dla gmin muszą do nich trafić przed Świętami.

No, to jakby było mało roboty :roll:

A może by pomyśleć o stworzeniu schroniska dla kotów dzikich, czyli takiego gdzie miałyby ogrodzoną wolną przestrzeń, miejsce ocieplone do spania i kogoś do karmienia i opieki? Żal patrzeć na dziczki zamknięte w naszym schronie, a i nam często trafiają się koty, które nie chcą się oswoić, a nie ma ich gdzie wypuścić ...
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

[poprzednia][następna]