lanua pisze:rozliczam bazarekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=135598&p=8193942#p8193942
wyszło prawie 90 zł - przelewam na konto jamkasicy![]()
jeszcze mam ubraniowy bazarek do rozliczenia ale czekam na kontakt od jednej z kupujących

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
lanua pisze:rozliczam bazarekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=135598&p=8193942#p8193942
wyszło prawie 90 zł - przelewam na konto jamkasicy![]()
jeszcze mam ubraniowy bazarek do rozliczenia ale czekam na kontakt od jednej z kupujących
Witam,
Ostatnio postanowiłam odnowić swoja działalność jako dom tymczasowy. TZ zgodził sie pod jednym warunkiem - mają być tylko małe kociaki. Uważa on (niestety słusznie) ze maja one większą szanse na adopcje i szybkie opuszczenie naszego domu.
Az sie zdziwiłam ze na Kociarni nie ma żadnych kociaków potrzebujących DT z Warszawy, wiec weszłam na stronę schroniska na Paluchu i... prawie sie popłakałam. Boże ile tam nieszczęścia. Wiem ze nie mogę tam pojechać bo bym potem nie mogła spać przez miesiąc. Dlatego potrzebuje kogoś zaprawionego w bojach kto bywa tam częściej i może wziąć ze 2 sztuki za pobraniem (zresztą mam nadzieje ze maja tam jakieś procedury i nie każdy może sobie wynieść stamtąd kociaki ot tak po prostu).
Tak więc oferuję:
-DT dla dwóch (3 jeśli to cały miot) kociąt do 5 mies. życia (mogą być wybrakowane, ale nie mam doświadczenia z b. zaawansowanym KK), nie mogą być całkowicie dzikie bo TŻ sie wścieknie
-żarcie, szczepienie, odrobaczenie, leczenie w razie potrzeby, pełen pakiet ogłoszeń adopcyjnych
-odbiór przesyłki na terenie Warszawy (mogą być nie tylko z Palucha)
Proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam,
Agnieszka
co oznacza ten odbiór przesyłki jak to określiłaś?agnieszka336 pisze:-odbiór przesyłki na terenie Warszawy (mogą być nie tylko z Palucha)
Od stycznia do lipca tego roku mialam i wyadoptowalam 7 tymczasow. Potem kasa sie skonczyla, ale znowu moge pomoc kilku maluchom. Stad pierwsza mysl o Paluchu.Piszę teraz, bo w pracy to tak nie ma tyle czasu.
Po pierwsze, opowiedz coś o swojej działalności tymczasowej w skrócie.
A te: ID: CCXXVI/11? Juz wyszły?Po drugie, sezon na kociaki się już prawie w schronisku się skończył.
Pisalam o max 5 miesięcznych wiec chyba 4-5 sie w ten przedzial mieszcza?Poza tym polecamy jeśli już brać do tymczasowania, troszkę większe kociaki (takie 4 - 5 mc, aby zapewnić im DT i nie musiały się wychowywać w schronisku).
Tzn ze z Palucha kocieta schodza na pniu? To w sumie dobrze dla nich. Chore tzn nie umierające. Zlamana lapa, bardziej zaawansowany KK (ale z oczami jeszcze na swoim miejscu) - znów warunek TZ - maja szybko wyjsc.Kolejne pytanie, rozumiem, że na DT byś mogła wziąć chore koty? Bo te zdrowe tego nie wymagają?
Rozumiem, ze prędzej wydadzą koty osobie współpracującej z nimi niz mi. Także żebym nie musiala miedzy klatkmi chodzic i wybierac ktoremu dac szanse a ktorego skreślić, tam wszystkie wymagają pomocy.Co rozumiesz przez kota za pobraniem??? Koty wydawane są na podstawie umowy adopcyjnej - zwykłej, bądź tymczasowej. Więc jeśli chcesz tymczasować, to musisz po kota przyjechać osobiście i wziąć go na umowę na własne nazwisko.
I na koniec,co oznacza ten odbiór przesyłki jak to określiłaś?agnieszka336 pisze:-odbiór przesyłki na terenie Warszawy (mogą być nie tylko z Palucha)
agnieszka336 pisze:Chcialam pomoc, musze sie tlumaczyc, ale ok.
Tzn ze z Palucha kocieta schodza na pniu? To w sumie dobrze dla nich. Chore tzn nie umierające. Zlamana lapa, bardziej zaawansowany KK (ale z oczami jeszcze na swoim miejscu) - znów warunek TZ - maja szybko wyjsc.
Rozumiem, ze prędzej wydadzą koty osobie współpracującej z nimi niz mi. Także żebym nie musiala miedzy klatkmi chodzic i wybierac ktoremu dac szanse a ktorego skreślić, tam wszystkie wymagają pomocy.
Poza tym myślałam ze nie wydadzą mi tak po prostu np miotu 3 kociąt. Nie wyobrażam sobie ze ktos (np ja) wchodzi i mowi - o te mi prosze zapakowac, plec i cala reszta niewazna.
Moge podjechac po kota na terenie Warszawy, jakies pocztowe skojarzenia mi sie włączyly.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 153 gości