[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 13:32 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Magdalena424 pisze:Sroka7 dasz radę dzisiaj podejsc i nakarmić je ( a szczególnie to małe, bo ono takie chudziutkie jak cień :cry: :cry:), bo mi się chyba nie uda

Podejdę tam z jedzeniem wieczorem, o podobnej porze co Ty wczoraj, bo może Małe Wychudzone się wtedy pojawi i coś zje.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lis 25, 2011 13:37 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

A tu mam kilka fotek ze środy dorosłej Burasi - oczywiście domowej kotki /prawdopodobnie wysterylizowanej/ wyrzuconej z domu. Kotka baaardzo miziasta, ładnie wygląda, ma fajne futerko, może komuś wpadnie w oko i da jej DS...
Ciężko jej zrobić dobrą fotkę, gdy jest się tam w pojedynkę, bo kotka jest tak spragniona głasków, że cięgle się ociera i żąda miziania!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 25, 2011 13:39 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Ma faktycznie jakąś polepioną sierść koło pysia, jak wyczułaś - możliwe, że to rana :( , na zdjęciu trochę widać...
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 25, 2011 13:40 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

a zapytam z ciekawości w jakim to rejonie?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lis 25, 2011 14:05 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:Ma faktycznie jakąś polepioną sierść koło pysia, jak wyczułaś - możliwe, że to rana :( , na zdjęciu trochę widać...
Obrazek

dokładnie o tej rance mówiłam :(
wcześniej jej jakoś nie zauważyłam, dopiero wczoraj i tez już ciemno było to się nie przyjrzałam :(
ale ewidentnie to ranka, zobaczymy jak sie bedzie goić, jak cos to złapię i pojade do weta na obejrzenie,
bo wczoraj dała sobie to miejsce dotykać więc raczej nie boli jej...

a miziasta jest to fakt, wczoraj miała ochotę na zabawę i jak kucnełam, to zamierzała mi na plecy wskoczyć 8O w ostatniej chwili jednak zdecydowała ze woli wywalić brzuchol do miziania :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt lis 25, 2011 14:05 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Edytka1984 pisze:a zapytam z ciekawości w jakim to rejonie?

okolice Dworca Nadodrze :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pt lis 25, 2011 14:08 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:A tu mam kilka fotek ze środy dorosłej Burasi - oczywiście domowej kotki /prawdopodobnie wysterylizowanej/ wyrzuconej z domu. Kotka baaardzo miziasta, ładnie wygląda, ma fajne futerko, może komuś wpadnie w oko i da jej DS...
Ciężko jej zrobić dobrą fotkę, gdy jest się tam w pojedynkę, bo kotka jest tak spragniona głasków, że cięgle się ociera i żąda miziania!

szkoda, że oczek jej nie widać na zdjeciu - ma spojrzenie hipnotyzujące, śliczne oczyska i te obwódki jaśniejsze wokół nich :1luvu: miodzio :D

Magdalena424

Post » Pt lis 25, 2011 19:08 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Wyślij mi jakieś linki na pw kociaka, który został, bo mam zainteresowaną :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt lis 25, 2011 20:01 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

michalinadzordz pisze:Wyślij mi jakieś linki na pw kociaka, który został, bo mam zainteresowaną :)

Wysłałam pw :ok:
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 25, 2011 20:15 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

michalinadzordz pisze:Wyślij mi jakieś linki na pw kociaka, który został, bo mam zainteresowaną :)

O MATKO TRZYMAM :ok: :ok: :ok: :ok:
kicia naprawde jest superaśna :)

Magdalena424

Post » Pt lis 25, 2011 21:29 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Magdalena424 pisze:

O MATKO TRZYMAM :ok: :ok: :ok: :ok:
kicia naprawde jest superaśna :)

Obawiam się, że michalinadzordz ma na myśli młode kociaki, a nie burą kicię, choć ją też trzeba polecać - muszę ja wstawić do pierwszego wątku, chociaż dla niej najlepszy by chyba był domek wychodzący, żeby w razie czego mogli ją wypuszczać na dwór gdyby się tego domagała...

Byłam z karmą suchą i mokrą ok 20 - kiciałam, ale nikt się nie pojawił, ani Duża Bura, ani Mała Chudzinka...
Może ktoś Dużą na noc ktoś do domu wpuścił...
Obrazek

sroka7

Post » Pt lis 25, 2011 23:31 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Tak, chodzi o malucha, bo to będzie pierwszy kotek... tylko pani nie chciała czarnego całego :/ Ja też mam pingwinkę w ich wieku "na zbyciu", ale jak rzuciłam hasło, że czarna to pani powiedziała, że cała czarna odpada, nie wiem czy pingwinki to będzie dla niej odpowiedni kolor. Ona chciała mojego Filusia wziąć, ale już maleństwo dzisiaj zostało zabrane, więc szuka pewnie jakiegoś łaciatka. Wysłałam jej jeszcze link do wrocławskich kotów, może akurat się któremuś uda...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob lis 26, 2011 17:07 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

michalinadzordz pisze: Wysłałam jej jeszcze link do wrocławskich kotów, może akurat się któremuś uda...

No pewnie, kto wie, może akurat zakocha się w Czarnej Ani - zawsze tak jest, ze się niby nie chce, a potem często n odwrót wychodzi! oby któryś kot znalazł dom :ok:
Obrazek

sroka7

Post » Sob lis 26, 2011 17:13 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

A jeśli już o domkach mowa to....
Dzisiaj Myszka i Ksenia pojechały do SWOJEGO WYMARZONEGO DOMKU RAZEM!!! :1luvu:
Domek cudowny, jak mawia Sylwia to "koci raj"!!! Duzi zapatrzeni w kotki jak w obrazek! nic tylko zazdrościć!
Dziewczynki na razie są nieco skrępowane nowym otoczeniem i siedzą schowane, choć Myszka już wykonała mały "obchód". Dają się głaskać i nie okazują strachu przed ludźmi, więc pewnie jak w nocy pozwiedzają, to rano Duzi obudzą się z kocicami na łóżku :lol:
Już dostałam fotorelację, więc zaraz wkleję fotkę :kotek:
Kto wie, może Domek dotrze na wątek i będzie nam tu troszkę relacjonował pobyt dziewczynek i oswajanie się z otoczeniem :wink:
Obrazek

sroka7

Post » Sob lis 26, 2011 17:29 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Myszka i Ksenia - pierwszy dzień w domku (fotostory:)
...byśmy chciały wyjść, ale się boimy...
Obrazek
...może jednak wyjdziemy...
Obrazek
...może jednak zostaniemy...
Obrazek
...zaczekaj! ja też chcę!
Obrazek
Obrazek

sroka7

[poprzednia][następna]