KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 7:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:SIĘ POWTÓRZĘ I CZEKAM NA PROPOZYCJE
terenia1 pisze:Dziewczyny mam do wszystkich prośbę o zrobienie małej burzy mózgów :wink: co dalej z naszymi kotami białaczkowymi Arletką, Plamkiem i Biedronkiem, jak już pisałam jakiś czas temu tu zwykłe ogłoszenia żeby im znaleźć domki nie wystarczą niestety :(
Macie jakieś pomysły - może zrobić im wydarzenie na facebooku, jakieś ogłoszenia papierowe i porozwieszać po lecznicach i w innych miejscach, może płatne ogłoszenie w gazecie, sam nie wiem :( one nie mogą u nas zostać do końca życia musimy się konkretnie zabrać za szukanie im domów ogłoszenia to za mało :(
Proszę o konstruktywne pomysły :mrgreen: i chętnych na ich wykonanie :D

prosze zdjecia i opisy na pw badz maila zrobie wydarzeie na FB
:)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lis 25, 2011 8:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wiesiak pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=136123&p=8244957#p8244957

Warto zobaczyć juz są chętni

Obrazek

adopcje kotów  adopcje.nadzieja@gmail.com

http://www.nadziejanadom.org/?content=o-nas

Wiesiu super bazarek i śliczne zdjęcia :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lis 25, 2011 11:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

O tak - sliczne rzeczy, dobre zdjęcia, to i zainteresowanie jest :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 25, 2011 13:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Po dyżurze:
na zdrowej: Arletka dołączyła do towarzystwa, wygląda na zadowoloną :ok: Dopiero przeczytałam, że dostała wczoraj pastę na kłaki... i dzisiaj też dostała(ale to chyba nie jest szkodliwe :roll: ), bo w budce miała zwrócone kłaczkami. Reszta kociastych na zdrowej i chorej też dostała pastę.
Józia kupa ok.
Co do kocizny w klatce, to nafajdała gdzie tylko mogła. Cała klatka, podkład, kuweta i miska z wodą, no i sprawca również cały w g... Apetyt rewelacyjny, więc będzie miała czym zaszalec... :twisted:

na kwarantannie:
Mania daje czadu :twisted: Podkłady dla naszej klatkowej "srajeczki" były już wykorzystane przez Manię. Przy mnie wlazła na lodówkę i nasikała do miski z wodą, która stała na blacie :evil: Coś jej "nie pasi" i musimy pomyślec jak jej pomóc :roll:
Imbir jest świetny, miziasty!
Paulince zdjęłam to coś, co zostało z opatrunku(wszystko wyskubała).
Sabinka wygląda całkiem ok, roznosiła boks, wiec została na wolności.
Michałowa wcinała surowego kuraka. Jedziemy z nią dzisiaj do weta, bo ma wszystkie szwy w komplecie 8O Myślałam, że będą rozpuszczalne, ale chyba nie są :?:

Brakuje mokrego jedzenia.

Boksy po Arletce wypucowałam.

Była pani spisac liczniki.

Bezdomniaki nakarmione, stawiło się sztuk 2.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lis 25, 2011 13:27 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

MartynaP pisze:
terenia1 pisze:SIĘ POWTÓRZĘ I CZEKAM NA PROPOZYCJE
terenia1 pisze:Dziewczyny mam do wszystkich prośbę o zrobienie małej burzy mózgów :wink: co dalej z naszymi kotami białaczkowymi Arletką, Plamkiem i Biedronkiem, jak już pisałam jakiś czas temu tu zwykłe ogłoszenia żeby im znaleźć domki nie wystarczą niestety :(
Macie jakieś pomysły - może zrobić im wydarzenie na facebooku, jakieś ogłoszenia papierowe i porozwieszać po lecznicach i w innych miejscach, może płatne ogłoszenie w gazecie, sam nie wiem :( one nie mogą u nas zostać do końca życia musimy się konkretnie zabrać za szukanie im domów ogłoszenia to za mało :(
Proszę o konstruktywne pomysły :mrgreen: i chętnych na ich wykonanie :D

prosze zdjecia i opisy na pw badz maila zrobie wydarzeie na FB
:)

Czyli z akcja Martyna rusza już na fb :ok:
Do tego proponuje zrobić ogłoszenia na papierze i porozwieszac w lecznicach, w zakładach pracy, gdzie się tylko da a miejsce jest w miarę sensowne.
I mam taka propozycje żeby na ogłoszeniu zamieścić krótką notke odnośnie kocie białaczki, nie każdy ma w tym temacie rozeznanie :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 25, 2011 13:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mania może ma już dosyć terroryzowania przez Longera :roll:
Kiedy będzie gotowa żeby przejść na zdrową?

Super, że Imbir ma się dobrze :1luvu:

Cookie1706

Post » Pt lis 25, 2011 13:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ale czy Mania nie zaczęła robić "scen" ostatnio - gdy przybyło/pozmieniały się koty?

Czy ta kotka dzikuska nie powinna mieć jakiegoś leku na biegunkę?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lis 25, 2011 13:52 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Z Mańką bardzo dziwna sprawa. Atmosfera na kwarantannie jest teraz super, maluchy się bawia, a Mania uwielbiala zawsze je obserwować i o nie dbać. Ale fakt - opieki podjął się Longer i może ona czuje się zbędna....?
Albo tez wyczerpała się juz jej cierpliwość odnosnie czekania na domek... Dlatego wczoraj rozmawiałam w jej sprawie, ona chciałaby pójść do adopcji, bo widać, że potrzebuje spokoju i swoich osobistych opiekunów :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt lis 25, 2011 14:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ta klatkowa dziczka, chyba powinna dostac coś na rozwolnienie bo się bidula odwodni. Nie wiem, czy to przypadkiem nie jest spowodowane stresem, może powinna jak najszybciej wrócic na wolnośc. Skąd ona jest, wiadomo coś o niej?

The Szops

Post » Pt lis 25, 2011 14:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziewczyny czy Mańka tylko sika poza kuwetę czy wszystko, bo jeśli sika to chyba trezba by zrobić jej badanie moczu może kluje się jakis stan zapalny :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 25, 2011 14:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Niedawno Jadzia pisała, że przy niej Mania zrobiła na kocyk coś więcej niz siku :?

The Szops

Post » Pt lis 25, 2011 14:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Moim zdaniem to nie z choroby...
Żeby tak ludzie od Fredki wzięli też Manię.... (mieliby 2 grube kotki :ryk:)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lis 25, 2011 14:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

U mojego kocurka [*] :cry: niewydolność nerek zamanifestowała się właśnie robieniem siku poza kuwetką, w innych miescach.
Ale u Mani to chyba raczej komunikat, że jej coś nie pasuje... tylko żebyśmy wiedzieli co :roll:
Mania się ostatnio zmieniła, chętnie pozwala się głaskać, barankuje i wyczuwa sie, ze jest smutna i czuje się samotna.
Tylko jak jej pomóc :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt lis 25, 2011 14:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:Moim zdaniem to nie z choroby...
Żeby tak ludzie od Fredki wzięli też Manię.... (mieliby 2 grube kotki :ryk:)

:D Mara, popieram :ok: Myslę, że ta sprawa wyjaśni się w najbliższych dniach.
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt lis 25, 2011 14:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Ta klatkowa dziczka, chyba powinna dostac coś na rozwolnienie bo się bidula odwodni. Nie wiem, czy to przypadkiem nie jest spowodowane stresem, może powinna jak najszybciej wrócic na wolnośc. Skąd ona jest, wiadomo coś o niej?

To dzika dzicz :roll:
Z tego co mi wiadomo w niedzielę ma wrócić na wolność.
Napewno w klatce i przy obecności innych kotów a do tego czasem ludzi stresuje się jak cholera :?

Cookie1706

[poprzednia][następna]