TASTE OF THE WILD vs. BRIT Care

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 13:27 TASTE OF THE WILD vs. BRIT Care

Hej. Może ktoś się na tym zna która karma jest lepsza: TASTE OF THE WILD Rocky Mountain Feline czy BRIT Care Cat Light Turkey and Rice. Do tej pory cały czas kupowałam TASTE, ale teraz Brit jest w promocji i zaczęłam się zastanawiać, czy nie spróbować :roll: . Może coś mi poradzicie?

elakul

Od: Czw paź 27, 2005 20:05

Post » Czw lis 24, 2011 21:44 Re: TASTE OF THE WILD vs. BRIT Care

Brit - SKŁAD:
Mięso indycze i produkty uboczne pochodzenia indyczego (min.10%), mięso z kurczaka i produkty pochodzenia drobiowego (min.30%), ryz , kukurydza, tłuszcz drobiowy, liofilizowane białko drobiowe, liofilizowana kukurydza, olej łososiowy, naturalny smak, naturalny błonnik, otręby ryżowe, suszone wysłodki z buraków cukrowych, drożdże browarniane, substancje mineralne , DL-metionina, L-lizyna, oligosacharydy manozowe, fruktooligosacharydy, waleriana lekarska, niacyna, pantotenian wapnia, kwas foliowy, chlorek choliny, biotyna, witamina A, witamina D3, witamina E (alfa-tokoferol), tauryna

Taste - Składniki
Niskopopiołowa mączka mięsna z kurczaka, zielony groszek, słodkie ziemniaki, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli), błonnik z ziemniaka, grilowana dziczyzna, wędzone mięso z łososia, naturalny zapach, mączka mięsna z ryb oceanicznych, tauryna, suszony korzeń cykorii, pomidory, borówki amerykańskie, maliny, wyciąg z juki Schidigera, Enterococcus faecium, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces cerevesiae fermentation solubles, dried Aspergillus oryzae fermentation extract, niacyna, biotyna, kwas foliowy, wszystkie minerały i witaminy zalecane przez AAFCO w żywieniu kotów.

Patrząc na skład, w Bricie jest kukurydza, ryż ... Moja Szelma ma alergie na takie wypełniacze.
Po co jest tam waleriana lekarska? Chyba tylko jako "narkotyk" by kot więcej jadł tej karmy.

Taste nigdzie nie podaje ilości mięsa, ale jest go sporo.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50