KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 18:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzis po poludniu bylismy na kch celem podania zastrzyku Pedzelkowi i zabrania Kolombo, on jutro jedzie na zabieg, wiec lepiej zeby byl na oku i po zabiegu tez bedzie u nas potem sie zobaczy w zaleznosci jak on sie bedzie czul.
Oko jest rzeczywiscie w fatalnym stanie leje sie z niego jakby ropa co jakis czas mu to przemywam bo dookola zasycha i jeszcze gorzej to wyglada. Zdrowe tez trzeba przemywac i smarowac neomecyna.
Uzgodnione z wetem ze antyb.dostanie od jutra przez wenflon dalacin w inekcji ktory mam.
Trzymajcie kciuki za biednego Kolomba kotek jest przewspanialy. :ok: :ok: :ok: :ok:
Tak jak pisala Iwona przenioslysmy czarna kotke do srodka w tej klatce lapce i jest nakryta ta narzuta, w przedsionku jest cholernie zimno, posadzka, dno klatki blacha i ma tylko cienki podklad wiec zdecydowalam aby ja dac do cieplego nic sie bedzie dzialo tam sa spokojne koty wiec ja nie beda zaczepialy.
Co innego jak kot biega po zimnie a co innego jak siedzi skulony bez ruchu, chocby nawet kot wolnozyjacy ale tez czuje ze mu zimno wiec ma teraz cieplo :)

Wiem ze Kolombo robi na poslanko ale jak bylismy dosc chwile na kch to ladnie zrobil siku i kupke do kuwetki pochwalilam go, natomiast juz w domu oczywiscie w klacie wysikal sie na kocyk :( tak mi przykro ale moze sie nauczy.
Natomiast panna Mania ostentacyjnie przy nas nic sie nie krepujac nawalila kupe na kocyk na met.szafce kolo szafy no ona tak robi kiedys tez przy mnie zrobila siku i kupa. :cry:
Dobrze ze twarda to wzielam i strzepalam do kanalu :lol:
Potem poszla lezec na rozowy kocys na szafke k/witrynki jakby nigdy nic.
Pochowalam troche poduszek z podlogi i mala prosba nie rozkladajcie im tyle naraz bo potem duzo prania i nie ma takiej potrzeby wystarczy to co jest.
Aha ostatnio dowiozlam poduszeczki i cos tam jeszcze i jeszcze bedzie tylko sukcesywnie.
Do schronu Wiesiu tez zawiozl 2 duze wory.
Bylismy u bezdomniakow nakarmione napojone byly dzieci i mamusia, musze sie w koncu zajac ta mamuska bo narodzi znow dzieci. Ale jak narazie to mam za duzo na glowie tu to, tu to, kot za kotem same chorowitki na cito, pomalu wszystko sie zalatwi.
Jeszcze nie zdazylismy wyjsc to przyjechala Ewa na dyzur juz wieczory no tego jeszcze nie bylo jedna wychodzi czyli Iwona druga zaraz przychodzi ale to fajnie przynajmniej koty maja duzo kontaktu z ludzmi to dla nich wazne i to miziane :lol: kazdy by tak chcial :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw lis 24, 2011 18:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:
Dziewczynka po sterylce w boksie 4 za tydzien dostaje eksmisję na swoje działki.. reszta potem

Piotrus o kim mowa w boksie nr 4?
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw lis 24, 2011 19:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iwona11 pisze:Tak Marlenko, to ja :lol:

No to witam serdecznie :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lis 24, 2011 19:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziś przywiozłam do KCh rzeczy podarowane przez Majencję a przechowywane u Alienor. I tak:
- jakiś grzejnik zostawiłam w przedsionku na zdrowej,
- ręczniki papierowe zielone rolki rozdzieliłam - 2 na kwarantanne i 1 na zdrową,
- 3 płyny dezynfekujące, czyszczące zostały na kwarantannie a resztę rzeczy rozdzieliłam i część Piotrek zabrał do schronu - reszta jest na regale w żółtych miskach. Jeśli ich przeznaczenie było jakieś inne lub bardziej konkretne to proszę o info...

Zostawiłam też pudło z opakowaniami bąbelkowymi od Alienor dla Iwety.

Kotka, która ma wrócić na wolność - jest niestety dzikawa - pitnęła mi a potem także miałam problemy by jej zainstalować kocyk i wodę w boksie :(

Kartkę dot. Paulinki dałam do jej książeczki ale opis faktycznie niefajny :( Potem Paulinka rzygała śliną/śliniła się - pewnie jeszcze po narkozie

3 kot przywieziony został zamontowany w boksie po tym wczorajszym, który jest łagodny i łazi luzem ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lis 24, 2011 20:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Wezmę dyżur jutro rano.
Na cafeanimal ogłoszenia są przedłuzone na kolejne 30 dni. Jak znajdę chwilę to zrobię wszystkim jeszcze raz, bo te są gdzieś zapomniane koło setnej strony, a nie można tego podrzucac tak jak bazarków :roll:

Dziękuję Marta :D ja wezmę dyżur w sobotę wieczór mam nadzieję że mój chłop mnie nie zabije bo nie było mnie prawie cały tydzień w domu :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lis 24, 2011 20:17 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 21.11.-27.11.2011 r.
21.11. pon. rano Marta wie. Ewa
22.11. wt. rano Beata wie. Dorotka
23.11. śr. rano Marta wie Cookie
24.11. czw.rano Beata wie. Ewa
25.11. piat rano Marta wie.Agata
26.11. sob. rano brak wie. Teresa
27.11. niedz. rano Dorotka wie. Agata
Czyli jeszcze została sobota rano może ktoś chętny :mrgreen:

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 20:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Oko jest rzeczywiscie w fatalnym stanie leje sie z niego jakby ropa co jakis czas mu to przemywam bo dookola zasycha i jeszcze gorzej to wyglada. Zdrowe tez trzeba przemywac i smarowac neomecyna.
Uzgodnione z wetem ze antyb.dostanie od jutra przez wenflon dalacin w inekcji ktory mam.
Trzymajcie kciuki za biednego Kolomba kotek jest przewspanialy. :ok: :ok: :ok: :ok:

Skoro kotek dostani inny anybiotyk to ok -ten o ktorym pisalas jest faktycznie niedostepny tzn, w tej postaci . Kciuki za kociaczka :ok: :ok: :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lis 24, 2011 20:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wiesiak pisze:Teresko -ogłoszenia wszystkich kotow zrobiłam od nowa wszedzie ! :kotek:

Super Wiesiu :D no bohatersko jesteś z Dorotką liderką w obsadzeniu stron z ogłoszeniami :1luvu:

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 20:52 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iwona11 pisze:Tak w ogóle to chyba powinnam się przedstawić. Witam wszystkich wolontariuszy z Kociej Chatki :catmilk: Jestem nowym dyżurantem, mam 34 lata, mieszkam na peryferiach Sosnowca, niedaleko Teresy. W moim domu mieszkają 4 koty: Łatka, Grubcia, Kosmuś i Miziak.
Jestem w stanie przychodzić na dyżur raz w tygodniu, najchętniej w weekendy. Na razie jeszcze się wdrażam, więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki od bardziej doświadczonych Koleżanek i Kolegów.
:D :D :D

SERDECZNIE WITAMY :D - np. ja teraz z dyzurow odpadlam nie z wlasnej winy i do czasu - a kazda nowa osoba ktora chce pomagac jest naprawde bardzo potrzebna kociakom :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lis 24, 2011 20:55 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iwona11 pisze:Tak w ogóle to chyba powinnam się przedstawić. Witam wszystkich wolontariuszy z Kociej Chatki :catmilk: Jestem nowym dyżurantem, mam 34 lata, mieszkam na peryferiach Sosnowca, niedaleko Teresy. W moim domu mieszkają 4 koty: Łatka, Grubcia, Kosmuś i Miziak.
Jestem w stanie przychodzić na dyżur raz w tygodniu, najchętniej w weekendy. Na razie jeszcze się wdrażam, więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki od bardziej doświadczonych Koleżanek i Kolegów.
:D :D :D

No Iwonko witam :D moją sąsiadkę prawie zza płota :mrgreen: spokojnie jeszcze ze dwa dyzury i już nie będziesz musiała siedzieć kilku godzin w kociarni kwestia wprawy :D

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:A jak czuje się kocurek przywieziony wczoraj przez Piotra?
Ja to sobie tak pomyślałam, że może pregusek będzie mógł z nami zostać :oops: :(
W schronisku będzie miał mniejsze szansę niż u nas...
I tu uśmiechał się do pani dyrektor :mrgreen:

Kociak jest super tygrysek jak mój Prążek osobisty :D wspólnie z Ewą nadałyśmy mu na imię Imbir korzystając z ściągawki imion które przyniosła Wiesia i oczywiście zostaje u nas :D

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 21:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:Dziś przywiozłam do KCh rzeczy podarowane przez Majencję a przechowywane u Alienor. I tak:
- jakiś grzejnik zostawiłam w przedsionku na zdrowej,
- ręczniki papierowe zielone rolki rozdzieliłam - 2 na kwarantanne i 1 na zdrową,
- 3 płyny dezynfekujące, czyszczące zostały na kwarantannie a resztę rzeczy rozdzieliłam i część Piotrek zabrał do schronu - reszta jest na regale w żółtych miskach. Jeśli ich przeznaczenie było jakieś inne lub bardziej konkretne to proszę o info...

Mara wielkie dzięki za przywiezienie rzeczy od Majencji :D i jak zwykle wielkie podziękowania dla Majki :1luvu:

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 21:02 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano brak wie. MaraS.
29.11. wt. rano brak wie. Ewa
30.11. śr. rano brak wie brak
01.12. czw.rano brak wie. brak
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Czw lis 24, 2011 21:08 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:A jak czuje się kocurek przywieziony wczoraj przez Piotra?
Ja to sobie tak pomyślałam, że może pregusek będzie mógł z nami zostać :oops: :(
W schronisku będzie miał mniejsze szansę niż u nas...
I tu uśmiechał się do pani dyrektor :mrgreen:

Kociak jest super tygrysek jak mój Prążek osobisty :D wspólnie z Ewą nadałyśmy mu na imię Imbir korzystając z ściągawki imion które przyniosła Wiesia i oczywiście zostaje u nas :D

no to super :flowerkitty:

Cookie1706

Post » Czw lis 24, 2011 21:09 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.11.-04.12.2011 r.
28.11. pon. rano brak wie. MaraS.
29.11. wt. rano brak wie. Ewa
30.11. śr. rano brak wie brak
01.12. czw.rano brak wie. brak
02.12. piat rano Alienor wie. Ewa
03.12. sob. rano brak wie. brak
04.12. niedz. rano Dorotka wie. brak

Środa wieczór poproszę :smokin:

Cookie1706