[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 22, 2011 21:11 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

za Kseniutkę :ok: :ok: :ok:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto lis 22, 2011 23:46 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Uff...nadrabiam zaległości - dzisiaj dzień był pod znakiem kastracji i sterylki!Rano chciałam zapakować Ksenkę do transportera i zawieźć na zabieg, oczywiście małą wyczuła sprawę i tak mi po pokoju ganiała, że nie dało się jej złapać, w końcu pod szafą się schowała, no i to był w sumie koniec akcji "łapanka" /biedna malutka Pyza najbardziej się przy tym zestresowała, chociaż jej nawet nie dotknęłam, ale ona jest taka malutka../
No ale chłopcy zajęli akurat dogodne pozycje do złapania ich, więc obu zgarnęłam do ogromnego transportera, no i heja z chłopakami pojechałam!i są tym sposobem ciachnięci już.
Wrociłąm do domu, a tu Ksena upakowana w domku kartonowym, więc ją "przerzuciłąm" do transporterka i następny kurs do weta - biedna malutka miała tyle stresów dzisiaj, do tego głodówka, że znowu mnie nienawidzi :cry: a wszystkie inne maluchy boją się tej złej służącej, co to powinna tylko dawać jeść i kuwety sprzątać, a nie wozić gdzieś biedne maleństwa...
Pyzia wystraszyła się całym zamieszaniem, no i chyba dziwnie jej było, gdy nagle została sama z Myszką w pokoju...za to Myszka niespecjalnie się przejęła zamieszaniem, a nawet wyszła mi z pokoju i zwiedzała mieszkanie nie zwracając kompletnie uwagi na 3 moje potwory, które szły tuż za jej ogonem...
No, ale wszystko dobrze się skończyło, kotki są juz domu, chłopaki to już całkiem przytomni, choć zmęczeni, Ksenia jeszcze taka trochę "pływająca", ale apetyty dopisują, mięsko zjedzone - nawet z ręki od tej złej służącej było smaczne /dobrze, ze się zorientowała w jaki sposób najlepiej służy/.
Pyzia jakoś w grudniu na zabieg pojedzie, nie spieszymy się z tym póki mamy możliwość taką.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto lis 22, 2011 23:56 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

:) super że tak sprawnie poszło
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro lis 23, 2011 0:00 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Magdalena424 pisze::) super że tak sprawnie poszło

Wszystko można powiedzieć, ale sprawnie na pewno nie było :ryk: no ale liczy się efekt chyba...tyle że kotki znów się mnie boją i mnie nie lubią, no ale mam jeszcze sporo mięska dla nich w lodówce, to może mnie polubią z powrotem :piwa:
Obrazek

sroka7

Post » Śro lis 23, 2011 7:39 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

:ok: :ok: :ok: mocne kciuki
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lis 23, 2011 8:48 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:
Magdalena424 pisze::) super że tak sprawnie poszło

Wszystko można powiedzieć, ale sprawnie na pewno nie było :ryk: no ale liczy się efekt chyba...tyle że kotki znów się mnie boją i mnie nie lubią, no ale mam jeszcze sporo mięska dla nich w lodówce, to może mnie polubią z powrotem :piwa:

było sprawnie skoro udało się je złapać :D

Magdalena424

Post » Czw lis 24, 2011 2:06 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Nie powiem, żeby kociaki już mi wybaczyły, ale przynajmniej Pyza się ładnie bawi, no i Bułka też troszkę się przełamuje, Ksenia dzisiaj odpoczywała cały dzień i tylko patrzyła na mnie spod byka, no ale nie było tak najgorzej...ech...
Przypominam, że kociaki szukają domków!!!
Obrazek

sroka7

Post » Czw lis 24, 2011 7:39 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

:ok: :ok: :ok: za domki ogromne
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lis 24, 2011 8:38 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

:ok: :ok: :ok: tak oczywiście cały czas trzymamy :D

Magdalena424

Post » Czw lis 24, 2011 9:09 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

hop :ok: :ok: :ok:

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Czw lis 24, 2011 14:58 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

podniesiemy maluchy....

ja dzisiaj się wybiorę zobaczyć do tej kocicy burej, zaniosę jej chrupek i zobaczę gdzie mozemy ustawic tam jakąś budkę dla niej... zimno się robi już w nocy :(
Sroka7 a była ostatnio jak poszłaś?

Magdalena424

Post » Czw lis 24, 2011 17:53 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Magdalena424 pisze:podniesiemy maluchy....

ja dzisiaj się wybiorę zobaczyć do tej kocicy burej, zaniosę jej chrupek i zobaczę gdzie mozemy ustawic tam jakąś budkę dla niej... zimno się robi już w nocy :(

Miałam do Ciebie dzwonić - koniecznie budkę musimy jej tam zrobić i szukać jej domu, porobiłam jej zdjęcia wczoraj w południe i dałam chrupek znowu, bo wszystko było wyjedzone, a raczej pieski wyprowadzane tam na spacery nie mogły dosięgnąć do jedzenia, bo za siatkę wysypałam.
Kicia jest mega miziakiem i do tego śliczna!
Jak będziesz szła tam dzisiaj to daj mi znać, podejdę.
Obrazek

sroka7

Post » Czw lis 24, 2011 19:41 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Uff, a ja właśnie wróciłam z pieskowych zakupów
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt lis 25, 2011 8:19 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

sroka7 pisze:
Magdalena424 pisze:podniesiemy maluchy....

Miałam do Ciebie dzwonić - koniecznie budkę musimy jej tam zrobić i szukać jej domu, porobiłam jej zdjęcia wczoraj w południe i dałam chrupek znowu, bo wszystko było wyjedzone, a raczej pieski wyprowadzane tam na spacery nie mogły dosięgnąć do jedzenia, bo za siatkę wysypałam.
Kicia jest mega miziakiem i do tego śliczna!
Jak będziesz szła tam dzisiaj to daj mi znać, podejdę.

byłam, wymiziałam, nakarmiłam :)
Kotka śpi w piwnicy - jak zakiciałam to wyskoczyła z tego małego okienka zaspana i cieplutka :1luvu: wiec jest to lepszym rozwiązaniem niż budka, jeśli zobaczymy, że okno jest zamknięte to wtedy pomyślimy...
pojawiło biało-bure, małe, dzikie i dla niej/niego musimy zrobić budkę, bo śpi gdzieś na tym podwórku zamkniętym :(
było bardzooo głodne :( i niestety masakrycznie dzikie albo po prostu boi się człowieka a takie śliczne jest.... echh
niestety nie mam ani jednego zdjęcia bo jak chodzę, to już ciemno i nie udaje mi się zrobić zdjecia :(
Sroka7 dasz radę dzisiaj podejsc i nakarmić je ( a szczególnie to małe, bo ono takie chudziutkie jak cień :cry: :cry:), bo mi się chyba nie uda

Magdalena424

Post » Pt lis 25, 2011 13:26 Re: [WRO]pilnie poszukiwany DT/DS! zapewnimy utrzymanie!

Magdalena424 pisze:pojawiło biało-bure, małe, dzikie i dla niej/niego musimy zrobić budkę, bo śpi gdzieś na tym podwórku zamkniętym :(
było bardzooo głodne :( i niestety masakrycznie dzikie albo po prostu boi się człowieka a takie śliczne jest.... echh
niestety nie mam ani jednego zdjęcia bo jak chodzę, to już ciemno i nie udaje mi się zrobić zdjecia :(
Sroka7 dasz radę dzisiaj podejsc i nakarmić je ( a szczególnie to małe, bo ono takie chudziutkie jak cień :cry: :cry:), bo mi się chyba nie uda

Znalazłam To wychudzone na 2 zdjęciach z 7 listopada - jak kociaki fociłam - wtedy widziałam To pierwszy raz, ale słabo widać. No i zdjęcie nie pokazuje jaka to chudzina - widać każdą kosteczkę :( a już miałam nadzieję, że się przeprowadziło na to "dokarmiane" podwórko
Zdjęcia z bardzo dużej odległości - największe zbliżenie, ale i tak nie za dobre.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sroka7

[poprzednia][następna]