Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 22:40 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

O tym syjamowatym, to powiedziałabym, że to więcej niż tylko "w typie rasy". Te uszy i mordka wydłużona. Jak nic bym ciachnęła przed wydaniem, podpisała 3 umowy (najlepiej własną krwią przypieczętowane) i pobrała opłatę co najmniej 10-krotnie wyższą niż normalna.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw lis 24, 2011 6:05 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

turkawka pisze:O tym syjamowatym, to powiedziałabym, że to więcej niż tylko "w typie rasy". Te uszy i mordka wydłużona. Jak nic bym ciachnęła przed wydaniem, podpisała 3 umowy (najlepiej własną krwią przypieczętowane) i pobrała opłatę co najmniej 10-krotnie wyższą niż normalna.

Popieram :ok: :ok:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw lis 24, 2011 13:10 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

Niewidomy kotek w schronisku we Wrocławiu.

viewtopic.php?f=1&t=136092
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lis 24, 2011 14:29 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

_leśna_ wiesz coś o tym niewidomym ?

Jakie staruszki :(
http://www.dla-ciebie.eu/node/1560

http://www.dla-ciebie.eu/node/1586

Trzeba im zrobić ogłoszenia koniecznie. Może znajdzie się jakiś domek dla staruszków
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw lis 24, 2011 14:38 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

W ostatni weekend trochę zabawiłam w schronie
i żaden niewidomy kotek mi się nie rzucił w oczy.
Czyzbym go nie zauważyła :oops: ?
Jak wygląda? Gdzie przebywa? Na wybiegach?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw lis 24, 2011 19:08 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

Niestety ale ja też nie wiem o którego chodzi. Chociaż mi się kojarzy jakiś niewidomy ale za nic nie mogę sobie przypomnieć który to był.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw lis 24, 2011 19:31 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

A syjamke już umówiłam na zabieg - nie wypuszczę jej bez boooo....

Dzwoni do mnie w jej sprawie ciągle jakaś babka i jakiś gościu <podejrzewam że oni razem są bo takie same teksty i :|

Proszę pani bo ja mam takie koty ja mam hodowlę i kotki i kocurki, ta rasa nie nadaje się dla każdego, ja sie znam na tych kotach, ja po nią przyjadę w terminie, proszę jej nie sterylizować ja sobie sama zabieg zrobię żeby wam już kłopotu nie robić z tym, Bo moje koty to są takie charakterne i ona pewnie tez taka jest bo to taka rasa. ble ble ble

:]

Bardzo dużo ludzi o nią pyta i o to czy sterylizowana.

_leśna_

Post » Czw lis 24, 2011 19:35 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

Kuwa :evil: :evil: :evil:
A potem takie kociaki jak Latte się rodzą, z wadami genetycznymi :(

Masz kobito cierpliwość, ja bym nabluzgała do słuchawki :twisted: Dobrze że przez telefon nie można zabić :evil:

EDIT: Leśna a pytaj o numery rejestru hodowli ;) :twisted: ciekawe jakie bajki będą wymyślać :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 24, 2011 19:46 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

Wiesz cierpliwość mam czasami na granicy ale na bluzganie pozwolić sobie nie mogę lub na wrzeszczenie na ludzi bo mimo tego że na stronie jest podany mój numer prywatny i jest zaznaczone że nie jest on numerem schroniskowym to jednak ludzie dzwonią do "schroniska". Więc jak mnie ktoś wkurzy to i tak rozmowa musi być grzeczna. :)

_leśna_

Post » Czw lis 24, 2011 19:47 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

o to to dobre :mrgreen: zapytaj się na następny raz - ciekawe co powiedzą :mrgreen:
Ja już widzę jakby ją wysterylizowali :evil: trzeba też uważać bo jakby ją chcieli wziąć ciachniętą to potem mogą próbować sprzedać - chociaż teraz koty mają czipy więc może to trochę ludzi odstraszyć od takiego pomysłu

No ja Cię podziwiam bo wiem jacy do mnie ludzie wydzwaniali jak miałam kociaki :twisted:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lis 25, 2011 9:16 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

_leśna_ pisze:A syjamke już umówiłam na zabieg - nie wypuszczę jej bez boooo....

Dzwoni do mnie w jej sprawie ciągle jakaś babka i jakiś gościu <podejrzewam że oni razem są bo takie same teksty i :|

Proszę pani bo ja mam takie koty ja mam hodowlę i kotki i kocurki, ta rasa nie nadaje się dla każdego, ja sie znam na tych kotach, ja po nią przyjadę w terminie, proszę jej nie sterylizować ja sobie sama zabieg zrobię żeby wam już kłopotu nie robić z tym, Bo moje koty to są takie charakterne i ona pewnie tez taka jest bo to taka rasa. ble ble ble

:]

Bardzo dużo ludzi o nią pyta i o to czy sterylizowana.

i oni myślą, że Ty im wierzysz w te bajki :lol:
a koteczka przepiękna, sama chętnie zgarnęłabym taką ślicznotkę :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lis 25, 2011 17:51 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

Czy Morf to jest jeszcze w schronisku ? Chyba nie co nie?
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lis 25, 2011 21:49 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

gabi.cezar będziesz w niedzielę w schronisku? Mam ludzi chętnych na kotka.
Obrazek

JaEwka

Post » Pt lis 25, 2011 22:09 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

No właśnie dziś się okazało, że chyba nie dam rady, ale dokładnie się okaże w sobotę.
Jakiego chcą kota?

Nie napisałam wcześniej, że w poprzednią niedzielę były 2 rodziny. Jedna szukała wychodzącej koteczki wysterylizowanej -
Asia poleciła jedną. A drudzy chcieli kocurka biało rudego, ale jeszcze czekał na kwarantannie i był niewykastrowany.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Sob lis 26, 2011 11:49 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy ! fot str 42

Jeśli się zdecydują to Ewelina pisała o tym biszkoptowym persie. Ale nie wiadomo bo Ewelina otwarcie napisała że z Persem ogólnie więcej pracy niż z dachowcem no i że (poza tym że ze względu na budowę pysia częściej mają choroby górnych dróg oddechowych) to mają skłonności genetyczne do chorób nerek, a Państwo niedawno pożegnali ponad 12 letnią kicię która odeszła z powodu mocznicy, więc może to jakoś ich "odstraszy", choć z drugiej strony w razie tego typu kłopotów już mają doświadczenie, a przecież każdy kot może na to zachorować tak prawdę powiedziawszy.

Szukają kota w rudościach - może ich kicia była ruda nie wiem ale często tak właśnie ludzie wybierają kota, podobnego do tego, którego mieli. Pamiętam jak do schroniska przyszli Państwo którzy adoptowali Kłaczka (teraz Smerfika) - przynieśli ze sobą ramkę ze zdjęciem a na zdjęciu - ich były kocurek, który odszedł jakiś czas temu i oni szukali takiego samego, a Kłaczek był praktycznie identyczny.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]