Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 16:30 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

ja też błagam-zarzućcie ocenianie ludzi po pozorach,szczątkowych informacjach i na podstawie własnych wyobrażeń i doświadczeń...

Życie bywa o wiele bardziej skomplikowane,ma o wiele więcej barw i odcieni ..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 23, 2011 16:34 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

tu można się dowiedzieć:
viewtopic.php?f=1&t=135368&start=630
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 23, 2011 17:23 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Fakt sprawa trudna, zwłaszcza że to nie był nowy dom ,a raczej nowe mieszkanie z cienkimi ścianami i sąsiadami. Ciężko decydować czy przeczekać kocie napady rozpaczy czy mu ulec i zwrócić ukochanego człowieka/zwierzę.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Śro lis 23, 2011 17:55 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

smarti pisze:ja też błagam-zarzućcie ocenianie ludzi po pozorach,szczątkowych informacjach i na podstawie własnych wyobrażeń i doświadczeń...

Życie bywa o wiele bardziej skomplikowane,ma o wiele więcej barw i odcieni ..

Przecież nikt nie ocenia.
A co do Burani to bardzo smutna sytuacja. Szkoda, że sąsiedzi tak szybko zaalarmowali ochronę, wiadomo, że kicia potrzebuje troche czasu aby się zaaklimatyzować w nowym miejscu. No ale penwie to tacy, którym nawet głośniejszer tupnięcie na klatce przeszkadza...
Może łatwiej byłoby Burani w nowym domku jakby poszła tam z innym kotkiem którego lubi... zawsze raźniej.
Kciuki aby dziewczynka doszła do siebie :ok:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Śro lis 23, 2011 21:08 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Problem jest też z kotami z działek ,niestety to dziczki których nie ma gdzie zabrać.Dwa trafiły do lecznicy dwa tygodnie siedzialy w transporterze ,później pani z TOZ załatwila DT na miesiąc,jeden z kotów w DT zaginął ,drugi za mały na sterylkę,dziki ,podobno nadal nie zaszczepiony nie wiemy co z nim zrobić,chyba wróci na działki na których grozi mu niebezpieczeństwo. :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw lis 24, 2011 9:07 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Cisza się zrobiła ,nikt nie dzwoni. :oops:

horacy 7

Post » Czw lis 24, 2011 9:08 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

horacy 7 pisze:Cisza się zrobiła ,nikt nie dzwoni. :oops:

Czy pakiety ogłoszeń już sie ukazały?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lis 24, 2011 9:45 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

becia_73 pisze:
horacy 7 pisze:Cisza się zrobiła ,nikt nie dzwoni. :oops:

Czy pakiety ogłoszeń już sie ukazały?

u mnie też cisza.To stan normalny od wielu tygodni. Choć nie moge narzekać tak pełną buzią.Troszke zwierza wydałam.Ale wieksze troszkę zostało.
Basiu, zaraz malce sie skończą więc powinno coś sie ruszyć.I trzymam za to kciuki. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 24, 2011 9:47 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

A u smarti adopcje pełną parą i to w równym stopniu dorosłych jak i maluchów. :ok: :ok: :ok:
I nawet się wczoraj zastanawiałam dlaczego sa takie różnice. :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lis 24, 2011 10:29 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Marzenia11 pisze:A u smarti adopcje pełną parą i to w równym stopniu dorosłych jak i maluchów. :ok: :ok: :ok:

Może dlatego że Warszawia trochę większa od Szczytno, no nie wiem
joanna3113

Post » Czw lis 24, 2011 10:45 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

joanna3113 pisze:
Marzenia11 pisze:A u smarti adopcje pełną parą i to w równym stopniu dorosłych jak i maluchów. :ok: :ok: :ok:

a ogłoszenia są na całą Polskę czy tylko na warmińsko-mazurskie?

Marzenia11

Post » Czw lis 24, 2011 10:51 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

joanna3113 pisze:

U mnie też jak ogłaszam na Warszawę, Gdańsk, Kraków są zapytania o koty i psy(niektóre kończą się domkami) a np: na Poznań i Szczecin kompletnie nic :(

To nie chodzi raczej o wielkość miasta. Będzin np: jest małym miastem,a w ciągu trzech miesięcy adoptowanych zostało jak mi dobrze wiadomo jedenaście zwierzaków
Edit:Wiadomo, że najlepiej jest ogłaszać na Całą Polskę, ale nie zawsze się da
Ostatnio edytowano Czw lis 24, 2011 10:53 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw lis 24, 2011 10:52 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Marzenia mam nadzieję że cały czas chodzi ci o dobro kotów
joanna3113

Post » Czw lis 24, 2011 10:56 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

joanna3113 pisze:Marzenia mam nadzieję że cały czas chodzi ci o dobro kotów

przepraszam a masz wątpliwości?? :roll: naprawdę się zastanawiam i przyznam szczerze, że sama współpracując z Adamem przy ogłaszaniu kotów na bieżąco sprawdzam, jak nasze ogłoszenia wyglądają na tle innych, co trzeba poprawić, zmienić, w trakcie emisji są wymieniane zdjęcia na nowe, lepsze bądź zmieniany jest tytuł itp. Patrzę na ogłoszenia jako osoba szukająca kota do adopcji i pod tym kątem je poprawiam. Sorry jeśli moja uwaga jakoś Ci źle zabrzmiała, ale własnie ponieważ sama tak robię to chciałam jakoś pomóc Wam.
Przepraszam.

Marzenia11

Post » Czw lis 24, 2011 18:12 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Niestety nie umiem robić ogłoszeń więc prosimy inne osoby o pomoc.Często jednak odstrasza odległość spotkałam się z tym ,nie wszystkich, bo koty ode mnie często jeżdżą do Warszawy ,Maciuś jest w Rzeszowie lecz z innych miast praktycznie nie ma telefonów.Szkoda :cry: Zdarzały się takie telefony przy kotach w typie rasy,przy kotach europejskich niestety to rzadkość . :| W schronisku jest sporo nowych kotów ,większość dorosłych i podrostków.Jeden kot cały biały około 7 letni oddany przez właściciela z powodu wyjazdu ,czy sobie domowy kot poradzi w schronisku?

horacy 7

[poprzednia][następna]