Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 14:20 Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

Witam!
Jesteśmy organizacją non-profit, utrzymujemy się tylko z 1% podatku, ponieważ Zarząd w Warszawie wszystkie środki pieniężne przeznacza na modernizację schroniska na Paluchu pod Warszawą. To, co otrzymujemy z 1% to kropla w morzu potrzeb. Nasze miasto nie jest dużą aglomeracją miejską, a organizacji działających społecznie jest sporo, szczególnie takich, które pomagają ludziom a nie zwierzętom. Na pomoc z Urzędu Miasta nie możemy liczyć, ponieważ jak zawsze na opiekę nad zwierzętami brak środków finansowych. Obecnie opiekujemy się 18 małymi kociakami, które urodziły się na polach, łąkach i w ogrodach ludzi, którzy nie chcieli im pomóc. Gdybyśmy ich nie przygarnęli czekałaby je śmierć głodowa lub z wymarznięcia. Dlatego prosimy Was o wsparcie chociażby w niewielkiej wysokości. Każda złotówka jest cenna. Wiemy, że na użytkowników tego forum można liczyć, bo niejednokrotnie pomagaliście w potrzebie – chociażby akcja „operacja Dżordż”. Oprócz małych kotków są jeszcze 4 duże, w tym jeden bez oka – okaleczony przez ludzi.

Oto nasze kotki:)

(kliknij w miniaturę a zobaczysz je w powiększeniu)

Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nasza strona www gdzie również można zobaczyć zdjęcia i opisy kotków http://www.toz.hpu.pl

Numer konta, na który można wpłacać datki z dopiskiem "kociaki"
52 9279 0007 0033 4815 2000 0010

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami oddział Zduńska Wola
ul. Reja 11 B
98-220 Zduńska Wola

ZA KAŻDĄ POMOC SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!!!
Ostatnio edytowano Śro lis 09, 2011 14:08 przez TOZ Zduńska Wola, łącznie edytowano 1 raz

TOZ Zduńska Wola

Od: Czw paź 13, 2011 14:33

Post » Pon paź 31, 2011 17:51 Re: Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

Podbijam do góry. TOZ bardzo mi pomógł z Dżordżem i teraz z innymi kotkami z wątku w moim podpisie. To anioły nie ludzie. Pomagają bardzo wielu zwierzakom i naprawdę warto ich wesprzeć. Przyłączam się do apelu!!

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto lis 01, 2011 11:08 Re: Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

Up! Up!

Mam jeszcze pytanie do użytkownika TOZ. Dysponujecie może klatką-łapką? Jedna kotka z ul. Kryształowej już wysterylizowana, ale druga to totalny dzikus, nie da się do niej podejść bliżej niż na metr, a chciałabym pomóc wam poprzez zmniejszenie problemu z kotami z tamtej okolicy, już 2 maluchy wydałam, 3 przebywa w DT, kotka wysterylizowana, jeden kocurek przygarnięty przez moją babcię, zostały jeszcze 3 maluchy z działki obok i stara kocica do sterylizacji oraz jeden kocurek do wydania po tej wysterylizowanej kotce. Chętnie się tym zajmę, tylko nie wiem jak złapać staruchę, z młodymi dam radę. Mogłabym ewentualnie pożyczyć klatkę-łapkę?

Oto ona:
Obrazek

michalinadzordz

Post » Wto lis 01, 2011 14:04 Re: Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

A ja zapraszam do Kasy Kastracyjnej, jeśli potrzebujecie funduszy na kastracje dorosłych kotów. Szczegóły na PW :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lis 06, 2011 22:06 Re: Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

:kotek:

michalinadzordz

Post » Śro lis 23, 2011 10:41 Re: Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

Witamy;D
Mamy dobre wieści. Kociaki z pierwszych 4 zdjęć "grupowych" zostały już adoptowane.

TOZ Zduńska Wola

Od: Czw paź 13, 2011 14:33

Post » Czw sty 05, 2012 21:34 Re: Kociaki do adopcji/ prosimy o pomoc TOZ Zduńska Wola

ile kociąt jeszcze zostało?

michalinadzordz