Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotką syberyjską
one po prostu tak mają ... raz sie kłócą ( wtedy leją się, skaczą na siebie i gryzą siebie nawzajem) ale to jest kocia zabawa ( my to postrzegamy inaczej i mamy wrażenie , że zaraz się zagryzą ) a raz kochają i po takiej "kłótni" zdyszane, ale szczęśliwe i zmęczone idą spaćdonio pisze:
@#MAGDA#
też mamy znajomych którzy mają po 2 koty i widzimy jak świetnie się razem bawią (ale też i kłócą) i dlatego zastanawiamy się nad drugim kotem. Niestety mamy obawy że mały kotek zostanie zaszczuty lub obudzą się w Nadii instynkty macierzyńskie i agresja pojawi się gdy będziemy malucha dotykać. (np. ostatni atak wywołany naszym zdaniem został przez płacz dziecka sąsiadów)
#MAGDA# pisze:one po prostu tak mają ... raz sie kłócą ( wtedy leją się, skaczą na siebie i gryzą siebie nawzajem) ale to jest kocia zabawa ( my to postrzegamy inaczej i mamy wrażenie , że zaraz się zagryzą ) a raz kochają i po takiej "kłótni" zdyszane, ale szczęśliwe i zmęczone idą spaćdonio pisze:
@#MAGDA#
też mamy znajomych którzy mają po 2 koty i widzimy jak świetnie się razem bawią (ale też i kłócą) i dlatego zastanawiamy się nad drugim kotem. Niestety mamy obawy że mały kotek zostanie zaszczuty lub obudzą się w Nadii instynkty macierzyńskie i agresja pojawi się gdy będziemy malucha dotykać. (np. ostatni atak wywołany naszym zdaniem został przez płacz dziecka sąsiadów)
#MAGDA# pisze:opcja z wprowadzeniem drugiego kota dla Nadii jest najrozsądniejszabędzie się miała na kim wyżywać
![]()
ja mam syberyjkę rodowodową , spokojna zero agresji ....ale przywalić drugiej kotce potrafi
W trakcie ataku wydalała kał i mocz
Legnica pisze:#MAGDA# pisze:opcja z wprowadzeniem drugiego kota dla Nadii jest najrozsądniejszabędzie się miała na kim wyżywać
![]()
ja mam syberyjkę rodowodową , spokojna zero agresji ....ale przywalić drugiej kotce potrafi
Z całym szacunkiem #MAGDA#,ale to co zaznaczyłam w Twojej wypowiedzi brzmi strasznie.
Być może to jedynie niefortunne sformułowanie,ale tak czy siak ktoś mógłby odebrać to jako radę,ze aby ataki agresji kota nie były kierowane w stronę człowieka dobrze jest mu sprawic drugiego kotka aby sie na nim agresor wyzywał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: noora, puszatek, Zeeni i 269 gości