Buczek traci dom-alergia dziecka.DS prawdopodobnie jest!K-ce

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 22, 2011 13:13 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Beliowen pisze:Buczek, skąd jesteś? z Łodzi?

w tytule są wpisane Katowice

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lis 22, 2011 13:50 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Patmol pisze:

Aaaaa, ok :oops:

Jakaś plaga na Śląsku? :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto lis 22, 2011 13:51 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Patmol pisze:
przecież nawet jak złapiesz Buczka i wyrzucisz przez okno
i zamkniesz okno
to alergeny z Buczka, pomimo braku Buczka, i tak będą sie unosiły w mieszkaniiu nadal
i dośc długo jeszcze, na pewno dłużej niż dwa tygodnie
więc dla dziecka to bez znaczenia czy Buczek jest w domu czy za oknem w sumie

musiałabyś raczej złapać dziecko i wybiec z mieszkania i zamieszkać w nowym całkiem miejscu
i kupić całkiem nowe rzeczy

i wtedy by się ewentualnie okazało, czy Buczek był szkodliwy

To akurat prawda... :roll: niestety

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Wto lis 22, 2011 18:52 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Beliowen pisze:
Slonko_Łódź pisze:Strongholdem :ryk: Przepraszam- nie mogłam się oprzeć :ryk: Też poproszę o więcej szczegółów bo również mnie zaintrygowało ;)

poguglaj sobie ;) skoro zaitneresowało i rozbawiło, to na bank znajdziesz informacje.

Belio- mnie rozbawiło skojarzenie ze strongholdem a nie samo odrobaczenie ;) Te lamblie możnaby sprawdzić faktycznie. To jest jakaś opcja. Jakby były warunki to spróbowałabym też wywieźć Tymka na te dwa tygodnie do domu gdzie nie ma i nie było od dłuższego czasu kota i sprawdziła czy coś się zmieni... Nie planowałaś przypadkiem "wakacji" w najbliższym czasie :wink:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro lis 23, 2011 1:04 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Niestety nie jestem w stanie z różnych względów wyjechać teraz na wakacje. Z wynikiem testu, który wskazuje na ewidentną alergię na kota nie będę polemizować, bo niestety potwierdza tą alergię bez cienia wątpliwości. Jedynym sposobem jest oddanie kotów i zorganizowanie remontu, wypranie i umycie wszystkiego w mieszkaniu. Wiem, że alergeny będą się utrzymywać jeszcze przez długi czas, ale mam nadzieję, że ich ilość będzie na tyle ograniczona aby stan zdrowia mojego dziecka się nie pogarszał.
ObrazekObrazekObrazek

Buczek123

Od: Czw lip 21, 2011 13:36

Post » Śro lis 23, 2011 1:37 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Beliowen pisze:
Patmol pisze:

Aaaaa, ok :oops:

Jakaś plaga na Śląsku? :(

To chyba przez zanieczyszczenie środowiska te alergie, a my mamy niestety brudno na Śląsku :(
ObrazekObrazekObrazek

Buczek123

Post » Śro lis 23, 2011 7:19 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

dzwonią na ogłoszenia?

zrobiłam sobie podpis z Buczkiem -może akurat ktoś wypatrzy

Patmol

Post » Śro lis 23, 2011 7:51 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Patmol pisze:dzwonią na ogłoszenia?

zrobiłam sobie podpis z Buczkiem -może akurat ktoś wypatrzy

Dzwonią?A zrobiłaś nowe ogłoszenia? Skontaktowałaś sie ew z CatAngel? Czas leci...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 23, 2011 8:04 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

tutaj tez możesz dodać ogłoszenie adopcje/profil.php?mode=add

Patmol

Post » Śro lis 23, 2011 11:16 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

na krakvet tez daj bo tam duzo ludzi wchodzi na głosowanie na schroniska - ja go bede podbijac
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro lis 23, 2011 11:18 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Karolek, jeśli możesz, wklei linka -gdzie dać ogłoszenie

Patmol

Post » Śro lis 23, 2011 11:23 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Ciężka sprawa :roll: . Będę śledzić temat :wink:

Buczku, któreś z Was (rodziców, a może Wasze rodzeństwo) jest alergikiem, astmatykiem (o ile to nie zbyt wścibskie pytanie) ? Na tle genetycznym mówi się od proporcjonalności zachorowania przy obciążeniu dziedzicznym.

I głowa do góry kochana !!! :ok:

Buczek jest przecudowny :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro lis 23, 2011 11:33 przez psiama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lis 23, 2011 11:26 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Ja ze swojej strony podnosze watek i popytam znajomych, najwazniejsze zeby pilnie znalezc chlopakowi nowy domek. :ok: :ok: :ok: bede 3mac kciuki! :)

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Śro lis 23, 2011 11:30 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Patmol pisze:Karolek, jeśli możesz, wklei linka -gdzie dać ogłoszenie

http://www.krakvet.pl/forum/viewforum.p ... 72a955b782
http://animalia.pl/ogloszenia.php
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro lis 23, 2011 12:18 Re: PILNE!Buczek traci dom-alergia dziecka.DTlubS na cito!K-ce

Dziekuje Wam bardzo za wszystko, rownież za popychanie do dzialania, jestem troche zdolowana i potrzebuje takiego pozytywnego kopa. Dodam nastepne ogloszenia dzis wieczorem, zrobilam tez akcje na nk.
Apropos pytania o obciazenie genetyczne to moj Tata jest astmatykiem a ja jestem alergiczka, mnie sie rzucilo na zatoki ale nie mam astmy. Ponoc astma wystepuje co drugie pokolenie.
ObrazekObrazekObrazek

Buczek123

[poprzednia][następna]