wątek nieaktualny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 10:28 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

Liwia_ pisze:Czy byłaby możliwość sklecenia jakiegoś tekstu do ogłoszeń? Bo dostałam ofertę pomocy w ogłaszaniu, tylko tekst i zdjęcia byłyby konieczne.

Może ktoś wymyśli zwykły tekst? Ja już nie mam czasu,podnoście proszę wątek :( to jej jedyna szansa

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon lis 21, 2011 15:37 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

Jest taka cudna, taki ma słodki pyszczek...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon lis 21, 2011 15:56 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

justyna8585 pisze:
Liwia_ pisze:Czy byłaby możliwość sklecenia jakiegoś tekstu do ogłoszeń? Bo dostałam ofertę pomocy w ogłaszaniu, tylko tekst i zdjęcia byłyby konieczne.

Może ktoś wymyśli zwykły tekst? Ja już nie mam czasu,podnoście proszę wątek :( to jej jedyna szansa

Ja mogę napisać, tylko poproszę o dane, ile ma lat, czy wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona, testowana...itd.wszystko, co wiadomo o kici.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 21, 2011 18:20 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

podniosę... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon lis 21, 2011 18:23 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

w górę
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lis 21, 2011 18:51 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

Rany co za ludzie :evil: Tak po prostu wyrzucić kota.

Taka piękna i fajna kicia, oby szybko trafiła na normalnych ludzi i dobry domek :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Pon lis 21, 2011 19:46 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

podniosę

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Pon lis 21, 2011 20:47 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

BIAŁO-CZARNA dłuższa sierść PRZEPIĘKNA kotka ŚLĄSK

Nieprzeciętnej urody kotka szuka wspaniałego domu stałego bądź tymczasowego do czasu znalezienia stałego.

Jest kotką domową,kochającą ciepło,przytulanki,a nade wszystko KOCHAJĄCĄ CZŁOWIEKA.

Jak dotąd los jej nie sprzyjał.Prosto z mieszkania trafiła do Schroniska,gdzie powoli poddaje się.Nie ma już w niej takiej wielkiej walki o dom,jak na początku.

Nie wię co się dzieje...jest zdezorientowana...

Ludzie potraktowali ją jak zabawke.Próbowali na siłę przez próg mieszkania wepchnąć,tłumacząc,że już jej nie chcą.

To młoda kotka,mająca ok 12 mies.-1,5 r.

Jest zaszczepiona,będzie wysterylizowana.

Zasługuje na szansę...zasługuje na Twoje zainteresowanie...

Przebywa w Schronisku na Śląsku w okolicach Katowic.Możliwa pomoc w transporcie.

Kontakt
602 180 396

Co jeszcze dodać? Nie mam siły...

justyna8585

Post » Pon lis 21, 2011 21:13 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

OK, jutro napiszę treść ogłoszenia.

ewar

Post » Pon lis 21, 2011 22:35 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

Piszę na forum, bo nie wiem, kto będzie robił ogłoszenia.Takie wysmażyłam, nie umiem nic innego wymyślić

Prześliczna biało-czarna kotka szuka domu
Piękna, młodziutka , około roczna kotka szuka domku. Kiedyś go miała, kochała swoich Dużych, była grzeczna, pięknie korzystała z kuwetki. Niestety, wkrótce się znudziła i postanowiono się jej pozbyć wciskając na siłę przez próg do sąsiadów, o których wiedziano, że przygarniają bezdomne zwierzęta. Niestety, nie mogli jej wziąć i tak słodka, domowa kicia trafiła do schroniska na Śląsku k/Katowic. Na początku jeszcze miała nadzieję, że to chwilowe, że ktoś przyjdzie i zabierze ją do domu. Powoli jednak ją traci, jest zrezygnowana. Ona kocha ludzi, uwielbia się przytulać, być głaskana. Jest w dodatku taka piękna, czyściutka, ma lekko przedłużone futerko i magiczne oczy. Jest zaszczepiona, wkrótce zostanie wysterylizowana. Tak bardzo czeka na dom, chociażby tymczasowy, w którym mogłaby poczekać na tych, którzy pokochają ją już na całe życie.Nie musi być na Śląsku, transport w inne miejsce można zorganizować. W schronisku kotka powoli gaśnie….
Kontakt 602 180 396

ewar

Post » Wto lis 22, 2011 9:02 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

jakim trzeba być człowiekiem by oddać członka rodziny do schroniska? :evil:
wiem, że to nie po chrześcijańsku ale życzę tym ludziom by kiedyś ich dzieci oddały ich do domu starców, jak się znudzą, czy zniedołężnieją na starość
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 22, 2011 14:42 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

Właśnie dlatego uważam, że należy wprowadzić prawny obowiązek rejestracji posiadanych zwierząt
domowych, bo się to nigdy nie skończy - choć pewnie i tak legislacja wszystkiego nie rozwiąże,
to jednak na pewno zmniejszy skalę procederu.

Nie może być tak, że one są traktowane często jak zabawki, które się nudzą i można
wziąć inne, o czym mowa w tym wątku.

Osoba, która bierze pod swój dach takie zwierzę na stałe, musi ponieść za nie odpowiedzialność,
także karną w przypadku takich właśnie ekscesów.

Chodzi mi tutaj także o kontrolę populacji zwierząt. Nie może być tak, że ktoś sobie weźmie
zwierzątko do domu, a później, że się tak brzydko wyrażę, "olewa" sprawę kastracji i
wydaje mu się, że to tak wszystko ładnie, pięknie, "jak się małe, słodziutkie kotki urodzą".

Miałem nawet taką myśl, pewnie naiwną, ale... myślę, że należałoby utworzyć
coś w rodzaju bazy DNA - chodzi o to, żeby właściciel zarejestrowanego zwierzęcia nie mógł się wyprzeć,
że kolejny mały kotek na ulicy to potomek jego zwierzaka. Wówczas, należałoby go obciążyć
kosztami utrzymania ewentualnych potomków, coś na kształt alimentów.

Ta sprawa spędza mi sen z powiek już od dłuższego czasu, tylko nie bardzo wiem,
jak to "ugryźć" prawnie, żeby to wszystko miało ręce i nogi.

Ja zdaję sobie sprawę, że czasem podchodzę do tego typu spraw zbyt emocjonalnie,
ale taki już jestem. Ilekroć widzę kolejny wątek typu "niechciana kicia potrzebuje
domu" to krew mnie zalewa i popadam w depresję, wszystkiego się odechciewa,
nawet żyć.

To jest główny powód dla którego nie zaglądam na to forum zbyt często,
tak jak nie wyobrażam sobie wizyty w schronisku.

Wiem, że pojawił się inny projekt w europarlamencie i odniósł jak zaważylem,
całkiem spory sukces. Może warto pomyśleć nad kolejnym, dla dobra zwierząt?

Jak mogę pomóc kotce, poza finansami?
Moje diabełki.
Babuleńka [1]
Laleczka [1][2][3][4]

_DanielK_

Od: Czw sty 20, 2011 21:24

Post » Wto lis 22, 2011 16:09 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

A możesz ją wyciągnąć ze schronu i dać chociażby tymczas? Pytam całkiem serio, z domu łatwiej wyadoptować , ludzie boją się brać koty ze schronu :cry:
Nawiązując do Twojej wypowiedzi, jest w Stalowej Woli, gdzie mieszkam kobieta, której kilkuletnia kotka jest regularnie wyrzucana na działki w czasie rujki, bo posikuje.O sterylce babsko nie chce słyszeć :evil: Nie wiem, co robi z kociętami, mogę tylko się domyślać.

ewar

Post » Wto lis 22, 2011 18:16 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

podnoszę...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto lis 22, 2011 19:28 Re: WCISKANA na SIŁĘ przez PRÓG DRZWI ,teraz w schronie.pomocy

Dziękuje za tekst :1luvu:

Chciałabym mieszkać gdzieś,gdzie nie ma bezdomnych zwierząt...moje marzenie...

justyna8585

[poprzednia][następna]