Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 21:07 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

kora78 pisze:jak do jutra nie zje, jade do weta i zostanie moze w szpitaliku, niech ją karmia sami i sie mecza. wole zaplacic i wiedziec, ze kicia bedzie zdrowiala.

Przepraszam, nie doczytałam, ze to dzika dzicz :oops:
Skoro tak to zgadzam się z powyższym :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 18, 2011 22:09 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Wtedy trzeba zabrać do pomocy kogoś i kaftan bezpieczeństwa w postaci koca bądź ręcznika, ale też się da.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Pt lis 18, 2011 22:11 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

kicia nie zjadla nawet bedac sama w piwnicy. teraz jest juz w domu.
wszystko w klatce wciaz.

jutro ide do weta, jak do rana nic nie zje. do weta z klatkami, ze szpitalikiem. mam 2 do wyboru. m.in Tri-Vet wlasnie.

kicia nie zjadla tez dzisiejszej dawki antybiotyku. jakby co to bede na zastrzyki 5 dni z nia jezdzic i juz.

chodzmy na watek tej kocicy lepiej.

kora78

Od: Wto lis 09, 2010 22:27

Post » Sob lis 19, 2011 21:21 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

przypadkowo odkryte foto bolka, nie wiem z ktorego roku

http://www.chwila.com/ksiaz/DSC05469.JPG

kora78

Post » Wto lis 22, 2011 8:14 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lis 22, 2011 8:42 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Gdzie jest Bolko, bo z tekstu wynika, że gdzieś zniknął. Wiem, to raczej retoryczne pytanie (i nie jest napastliwe), ale czy ktoś z Wałbrzycha może się rozejrzeć?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 22, 2011 9:00 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

MalgWroclaw pisze:Gdzie jest Bolko, bo z tekstu wynika, że gdzieś zniknął. Wiem, to raczej retoryczne pytanie (i nie jest napastliwe), ale czy ktoś z Wałbrzycha może się rozejrzeć?

8O :?:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Wto lis 22, 2011 11:56 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

ciekawy artykul... nic nie ma o interwencji TOZu. Niby ksiaz sam z siebie podjal wspolprace ze schronem i zajeli sie kastracjami, pieknie...
wiem,ze koty wyciachane maja uszka ponacinane- oznaczenia, ze sa juz po zabiegu.
ja o bolku nic nie wiem.

kora78

Post » Nie lis 27, 2011 17:37 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

dopiero teraz trafiłam na ten wątek.. pochodzę z Wałbrzycha, ale teraz mieszkam w Sosnowcu. Będę w Wałbrzychu na świeta i parę dni po, mogę się rozejrzeć/poszukać jakich informacji o Bolku, jeśli do tego czasu nic się nie wyjaśni

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie lis 27, 2011 18:55 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Zamek Książ podjął zatem współpracę ze schroniskiem dla zwierząt w Wałbrzychu. Sukcesywnie koty są wyłapywane i trafiają do weterynarza.

Taaa, jasne, sam podjął współpracę....
A koty przez kogo są wyłapywane też nie napisali, bo ja w sumie tak do końca nie wiem, czy przez TOZ, czy schron czy zamek? 8O
Same się nie łapią.

Hidi, będziemy wdzięczni za każde wieści wprost stamtąd.
Bolek na pewno wrócił na zamek, mam nadzieję, że to tylko głupie pismaki robią aferę, i że nic mu nie jest :(

20 kotów? DWUDZIESTU kotów się nie mogą doliczyć? Osobiście widziałam 5 przed wejściem do zamku, a byłam tam może 10 minut, to mi się wydaje, że będzie ich o wiele więcej, chyba że 'poznikały' :((( 3 z nich to były kociaki :(
Ostatnio edytowano Nie lis 27, 2011 20:47 przez dzikafretka, łącznie edytowano 1 raz
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Nie lis 27, 2011 19:54 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

hidi pisze:dopiero teraz trafiłam na ten wątek.. pochodzę z Wałbrzycha, ale teraz mieszkam w Sosnowcu. Będę w Wałbrzychu na świeta i parę dni po, mogę się rozejrzeć/poszukać jakich informacji o Bolku, jeśli do tego czasu nic się nie wyjaśni

Jakbys mogla to idz i napisz jak sprawa wyglada. Informacje, ktore sie pojawiaja sa skape/malo wiarygodne/sprzeczne ze soba. Chcialabym wiedziec co sie stalo z Bolkiem, czy jest w zamku i jak sie czuje. No i jak wyglada sprawa sterylizacji, leczenia oraz karmienia kotow w zamku. Na razie nie sposob dowiedziec sie jaka jest sytuacja, mam nadzieje, ze martwimy sie niepotrzebnie.

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Nie lis 27, 2011 19:56 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

CheshireCat1 pisze:
hidi pisze:dopiero teraz trafiłam na ten wątek.. pochodzę z Wałbrzycha, ale teraz mieszkam w Sosnowcu. Będę w Wałbrzychu na świeta i parę dni po, mogę się rozejrzeć/poszukać jakich informacji o Bolku, jeśli do tego czasu nic się nie wyjaśni

Jakbys mogla to idz i napisz jak sprawa wyglada. Informacje, ktore sie pojawiaja sa skape/malo wiarygodne/sprzeczne ze soba. Chcialabym wiedziec co sie stalo z Bolkiem, czy jest w zamku i jak sie czuje. No i jak wyglada sprawa sterylizacji, leczenia oraz karmienia kotow w zamku. Na razie nie sposob dowiedziec sie jaka jest sytuacja, mam nadzieje, ze martwimy sie niepotrzebnie.

Podpisuje sie pod prosbe CheshireCat1. Martwie sie o Bolka...
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie lis 27, 2011 22:09 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

sama mogę dopiero w grudniu, ale koleżanka z Wałbrzycha sprawdzi, która zna Bolka i jak zapytałam o niego, to powiedziała: "o rany! skad Ty wiesz o Bolku??? Bolka każdy dobrze zna z ludzi zamkowych." więc czekam na wieści od niej - nie wiem kiedy jej się uda to sprawdzic, ale pewnie prędzej ode mnie

hidi

Post » Nie lis 27, 2011 22:43 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

hidi pisze:sama mogę dopiero w grudniu, ale koleżanka z Wałbrzycha sprawdzi, która zna Bolka i jak zapytałam o niego, to powiedziała: "o rany! skad Ty wiesz o Bolku??? Bolka każdy dobrze zna z ludzi zamkowych." więc czekam na wieści od niej - nie wiem kiedy jej się uda to sprawdzic, ale pewnie prędzej ode mnie

Fajnie, to czekamy na wiesci! Moze jakies zdjecie :oops: nawet takie z komorki... to juz nie bedzie watpliwosci co z kotem.

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Nie lis 27, 2011 22:47 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

poprosze o zdjęcie, ale nic obiecać nie mogę, nie ma mnie na miejscu..

poza tym moja koleżanka nie będzie miała powodów, żeby kłamać czy go widziała czy nie, więc jeśli o mnie chodzi, aż takich dowodów nie potrzebuję :roll:

hidi

[poprzednia][następna]