Broszka & Company cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2011 14:35 Re: Broszka & Company

urwiniu pisze:cudne fotosy Broszeńki :) po zdjęciach w ogóle nie widać ile przeszła, super o nią dbasz :)

Dzięki :1luvu: Staram się jak mogę :wink:
Broszeńka ma piękne, błyszczące i lśniące kruczoczarne futerko :ok:
To chyba od wspomagaczy które jej daję :)

Ale niestety z jej schorzeniami wcale nie jest lepiej - ma b.dużą niewydolność oddechowo-krążeniową i na przykład zdarzają się jej zasłabnięcia i utraty przytomności podczas zabawy :( Wciąż muszę ją pilnować i czasem interweniować zapobiegawczo bo ona sama nie wie kiedy przestać :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie lis 20, 2011 15:10 Re: Broszka & Company

Moja koleżanka mawia, że to właściciel musi pomyśleć za psa nie na odwrót. Jak widać tyczy się to również kotów. Trzeba zainterweniować kiedy one same granic nie znają, żeby źle nie było.
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pon lis 21, 2011 11:11 Re: Broszka & Company

Właśnie robiłam zamówienie w zooplus i strasznie mnie zirytowali. Nagle bez żadnej informacji kilkukrotnie podnieśli ilość punktów za jakie można nabyć bonusy i np brałam coś poprzednio za 180 pkt teraz kosztuje 460 a coś na co chciałam zbierać było za 500pkt a teraz ponad 2,5 tys :evil: :(
Jeszcze chociaż gdyby wymienili całkowicie asortyment bonusów... ale oni poszli po najmniejszej lini oporu, po prostu podnieśli kilkukrotnie punktowe ceny tych towarów co były wcześniej w programie lojalnościowym. Bardzo fajne potraktowanie stałych klientów... :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lis 21, 2011 15:52 Re: Broszka & Company

O zmianie wartości punktów bonusowych sporo jest na "koci-łapci" w wątku viewtopic.php?f=8&t=122791
A dyskusję kończy taki wpis:
bloo pisze:Oj no przestańcie już z tymi punktami :twisted:
W regulaminie jak byk stoi, że zastrzegają sobie prawo do zmiany zasad tej zabawy w każdym momencie, albo całkowite jej zniesienie.
Takie życie, no :mrgreen:

A prywatnie - też zamawiam w zooplusie i też jestem zła...

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pon lis 21, 2011 16:09 Re: Broszka & Company

Ja zamawiam w świecie karm i jestem bardzo zadowolona, dostałam ostatnio jako gratis duży drapak dla kota :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lis 21, 2011 16:24 Re: Broszka & Company

itaka pisze:Ja zamawiam w świecie karm i jestem bardzo zadowolona, dostałam ostatnio jako gratis duży drapak dla kota :)

O 8O ja też chcę taki gratis :roll:
Jaką karmę tam kupujesz?

Zoo+ mnie trzyma tym że nie znalazłam gdzie indziej tych karm które kupuję w takiej korzystnej cenie i jeszcze z 7% rabatem, przesyłką gratis i fajnym programem lojalnościowym (dotąd :evil: )

Wiewiur, wiedziałam że był wątek o zooplus ale gdzieś mi uciekł a tak się wkurzyłam że gdzieś musiałam napisać to napisałam tutaj :x
Zresztą jak przeczytałam tam już nikt nie chce słuchać o tych punktach :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lis 21, 2011 16:46 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:(...)
Zoo+ mnie trzyma tym że nie znalazłam gdzie indziej tych karm które kupuję w takiej korzystnej cenie i jeszcze z 7% rabatem, przesyłką gratis i fajnym programem lojalnościowym (dotąd :evil: )

Wiewiur, wiedziałam że był wątek o zooplus ale gdzieś mi uciekł a tak się wkurzyłam że gdzieś musiałam napisać to napisałam tutaj :x

Przepraszam, nie sądziłam, że potraktujesz mój post tak poważnie :oops:
Przecież to Twój wątek, nie mi decydować, o czym piszesz... i jak już napisałam, też jestem zła, że podnieśli "ceny" gratisów. Masz 7% rabatu, więc rozumiem, że robisz duże zamówienia, ja, przy moich dwóch futrach raz w miesiącu na ok. stówki - kupuję tylko karmę, czasem córka przysmaki dla koni - więc pomyśl, jak muszę "ściubolić" punkty, żeby nazbierać na coś fajnego.
Ale i tak uważam, że zooplus jest ok. - dobre ceny i, co najważniejsze, dobra orientacja w posiadanym asortymencie.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pon lis 21, 2011 17:12 Re: Broszka & Company

wiewiur pisze:
Broszka pisze:(...)

Przepraszam, nie sądziłam, że potraktujesz mój post tak poważnie :oops:
Przecież to Twój wątek, nie mi decydować, o czym piszesz... i jak już napisałam, też jestem zła, że podnieśli "ceny" gratisów. Masz 7% rabatu, więc rozumiem, że robisz duże zamówienia, ja, przy moich dwóch futrach raz w miesiącu na ok. stówki - kupuję tylko karmę, czasem córka przysmaki dla koni - więc pomyśl, jak muszę "ściubolić" punkty, żeby nazbierać na coś fajnego.
Ale i tak uważam, że zooplus jest ok. - dobre ceny i, co najważniejsze, dobra orientacja w posiadanym asortymencie.

Nie to żeby zaraz poważnie :mrgreen:
Wchodząc na forum z chęcią pożalenia się na zoo+ przemknęło mi przez myśl że był taki wątek ale nie mogłam go znaleźć a Ty podałaś do niego link :wink:

No tak, my mamy całe zoo, więc i zakupy proporcjonalnie większe :wink:

Córka jeździ konno? :)
Właśnie jednym z moich w miarę stałych artykułów bonusowych były lizawki z soli himalajskiej dla koni, ale tak podnieśli ilość punktów (ze 180 na 460) że już nie będę ich brała :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lis 21, 2011 17:28 Re: Broszka & Company

Wtedy brałam zamówienie za 250 zł.

Ogólnie mają tak, że:
- przesyłka gratis powyżej 50 zł
- powyżej 100 zł gratis do wyboru (m. in. zabawka dla kota, psa, obroża dla psa lub kota i inne, ale oni wybierają co przysyłają raz dostaję myszkę na patyku a raz drapak innym razem inne zabawki, często biorę dla psa i później sprzedaję na bazarkach)
- dostawa zawsze na czas, często jak zamówię do 15 to następnego dnia mam przesyłkę
- mają karmy weterynaryjne
- i gdy jest się zarejestrowanym jest 3% rabat

Na ich rzecz zrezygnowałam z Krakvetu (musiałam kilkakrotnie czekać na zamówienie 2 tygodnie !!)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lis 21, 2011 19:29 Re: Broszka & Company

itaka pisze:Wtedy brałam zamówienie za 250 zł.

Ogólnie mają tak, że:
- powyżej 100 zł gratis do wyboru (m. in. zabawka dla kota, psa, obroża dla psa lub kota i inne, ale oni wybierają co przysyłają raz dostaję myszkę na patyku a raz drapak innym razem inne zabawki, często biorę dla psa i później sprzedaję na bazarkach)
- dostawa zawsze na czas, często jak zamówię do 15 to następnego dnia mam przesyłkę

Na ich rzecz zrezygnowałam z Krakvetu (musiałam kilkakrotnie czekać na zamówienie 2 tygodnie !!)

Dzięki, muszę zajrzeć jaki mają asortyment :)
A z Krakvetem to trzeba rzeczywiście mieć stalowe nerwy - latem czekałam na karmę ponad miesiąc :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lis 21, 2011 19:30 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Beasia, macie swój wątek?
daj linka, a jak nie macie to koniecznie wstaw tu fotki i napisz co u cudowego rudzielca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja adopcja chłopców (jeden z nich jest rudaskiem) nie doszła do skutku z powodu pp :(
i teraz to już długo raczej nie będzie szansy na rozsądne dokocenie...
Dałabyś chociaż pooglądać foteczki :wink:

Wątku nie mamy i w związku z tym wstawiam fotki rudzielca do wirtualnego głaskania :wink:
Obrazek
Imbirek w swoim ukochanym koszyczku
Obrazek
Wylegiwanie się w umywalce i łapanie kropel wody
Obrazek
Tu razem z Truflą (takie zdjęcie można zrobić w zasadzie tylko jak Imbir śpi, bo inaczej to ciągle goni Truflę, a ona ucieka warcząc :? )

A z najnowszych wydarzeń, to zdarzenie z wczoraj: kończyłam "robić oko" w łazience, a z kuchni dobiegły mnie dziwne chlupoty. Weszłam do kuchni i w zlewie pełnym wody (odmrażał się spory kawał karczku na obiad) stał zanurzony aż po brzusio Imbir i radośnie rozchlapywał łapkami wodę 8O :lol:

Szkoda, że przyplątało się to pp, bo już byś miała swojego rudaska :(
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto lis 22, 2011 14:21 Re: Broszka & Company

Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
jakie słodkie rude brzusio do schrupania :kotek:

Beasia pisze:A z najnowszych wydarzeń, to zdarzenie z wczoraj: kończyłam "robić oko" w łazience, a z kuchni dobiegły mnie dziwne chlupoty. Weszłam do kuchni i w zlewie pełnym wody (odmrażał się spory kawał karczku na obiad) stał zanurzony aż po brzusio Imbir i radośnie rozchlapywał łapkami wodę

Mądry kotecek :ok: wiedział że jak wodę wychlapie to dostanie się do pysznego mięska :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 22, 2011 14:41 Re: Broszka & Company

itaka pisze:Wtedy brałam zamówienie za 250 zł.

Ogólnie mają tak, że:

Obejrzałam asortyment, no i niestety większości karm które kupuję tu nie ma, a te co są jednak sporo droższe niż w zoo+ czy krakvecie :(
A mamy taką dużą gromadkę do wyżywienia że każda złotówka się liczy...
Koty wolnożyjące przygotowują się chyba na zimę stulecia i taki mają apetyt że puszczą nas z torbami Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lis 22, 2011 14:44 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Koty wolnożyjące przygotowują się chyba na zimę stulecia i taki mają apetyt że puszczą nas z torbami Obrazek

Jak nic, u nas to samo, ilości wszelkie znikają, mokre, suche, a jak mięsko się pojawi to istna orgia pomruków i łapczywego jedzenia :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Wto lis 22, 2011 14:55 Re: Broszka & Company

urwiniu pisze:
Broszka pisze:Koty wolnożyjące przygotowują się chyba na zimę stulecia i taki mają apetyt że puszczą nas z torbami Obrazek

Jak nic, u nas to samo, ilości wszelkie znikają, mokre, suche, a jak mięsko się pojawi to istna orgia pomruków i łapczywego jedzenia :)

No właśnie - mięsko :|
Odkąd zlikwidowali jedyne dostępne mi stoisko ze świeżym fajnym mięsem nie mam gdzie kupować a to było najtańsze żarełko dla futer :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]