30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 12:13 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

monika74 pisze:Bardzo pilnie szukamy domu (najlepiej stałego) dla pięknej tri koteczka wraca z adopcji :cry: jej pani jest bardzo chora i musi ją oddać. Zula jest bardzo delikatna kotka trzy razy wracała z adopcji zanim znalazł się odpowiedni dom jest bardzo niesmiała potrzebuje wytrwałego i cierpliwego opiekuna i koniecznie kota do towarzystwa. Jak juz sie otworzy to wulkan energii
kicia ma około 3 lata
Obrazek

śliczna :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Czw lis 17, 2011 22:29 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

U nas już w nocy temperatury minusowe. Biedacwa wymarzniete,ale dzięki wam mają póki co pełne miseczki. :1luvu:
Dalej prosimy o wsparcie dla kociaków, gdyż wiadomo, że teraz kociaki jedzą wiecej..i jedzonko szybko się skończy.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lis 18, 2011 8:41 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

cypisek pisze:U nas już w nocy temperatury minusowe. Biedacwa wymarzniete,ale dzięki wam mają póki co pełne miseczki. :1luvu:
Dalej prosimy o wsparcie dla kociaków, gdyż wiadomo, że teraz kociaki jedzą wiecej..i jedzonko szybko się skończy.

No i doszło nam do opieki nowe stado :roll: karmicielka nie daje rady ich wykarmic ma juz swoje rejony tak jak i nas przerosło ja to
wczoraj udało sie odłowic kolejnego maluszka jest jescze bardziej chory od poprzedniego jedno oko w przawdopodobnie nie do uratowania :cry:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Sob lis 19, 2011 21:27 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Jak Złoty?
Myślę o nim codziennie.
W grudniu prześlę dla niego kolejne pieniążki.
Serce mi pęka na myśl, że marzną ;((
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Sob lis 19, 2011 22:22 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:Jak Złoty?
Myślę o nim codziennie.
W grudniu prześlę dla niego kolejne pieniążki.
Serce mi pęka na myśl, że marzną ;((

Złotego widzę codziennie na stołówce :) . nawet udało mi się zerknąć w jego uszka i już widać ,że jest lepiej. Złoty coraz bardziej prosi o głaski, łasi się. Serce się kraje jak się patrzy na te biedy. Nie mają ani ciepłego kątka , nawet budki nie są na zimę przygotowane. Brak funduszy, powoduje ,że trzeba wybierać, albo jedzenia albo ocieplenie budek..Coż , sytuacji nagłych nie przewidzimy,a takie zdarzają się coraz częściej. Mamy teraz praktycznie 3 bardzo chore kociaki./leczenie u weta/. Zawsze coś wyskoczy. Bardzo się cieszymy,że jesteście, bo bez was te kociaki nie miały by co jeść..
Obrazek

cypisek

Post » Nie lis 20, 2011 10:25 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Chciałabym przesłać pieniążki na docieplenie jego budki. Jaka to kwota?
Niestety, na docieplenie wszystkich nie dam rady, ale chociaż na tę jedna... Bardzo by mi na tym zależało...
Biedulki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie lis 20, 2011 18:39 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:Chciałabym przesłać pieniążki na docieplenie jego budki. Jaka to kwota?
Niestety, na docieplenie wszystkich nie dam rady, ale chociaż na tę jedna... Bardzo by mi na tym zależało...
Biedulki :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ciężko policzyć :oops: potrzeba jakies 2-3 opakowania sianka i kocyki polarowe
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Nie lis 20, 2011 18:42 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

W tej chwili wszystkie nasze środki idą na jedzenie dla kotów i niestety nadplanowe leczenie bardzo chorych maluszków które wyrastaja jak grzyby po deszczu to chyba wina pogody jest cieplo jak na listopad kocice miały jesienne rujki i teraz sa tego efekty :roll:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Nie lis 20, 2011 18:53 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

a to kilkoro naszych podopiecznych
ten maluszek jest bardzo chory walczymy o oczy jedno jest zupełnie białe nie wiadomo czy uda sie je uratować
Obrazek
temu tez oczka zasłania trzecia powieka po tyg leczenia jest juz troche lepiej
Obrazek
ta malutka trafiła do nas przeziebiona przemarznięta i wychudzona teraz wyleczona i odkarmiona czeka na nowy domek
Obrazek
sa jeszcze trzy niebieskie szylkretki no i dorosłe tymczasy
np Marcysia
Obrazek
no i z adopcji wróciła Zula
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Nie lis 20, 2011 19:15 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

Monika, to ja wyślę pieniążki na docieplenie ok?
Jakie to sianko? Takie jak się w zoologicznym kupuje?
Czy wolisz paczkę z zawartością o której pisałaś?
Tak, żeby Tobie było wygodniej, a Złotemu jak najszybciej cieplej... :(
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie lis 20, 2011 20:22 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:Monika, to ja wyślę pieniążki na docieplenie ok?
Jakie to sianko? Takie jak się w zoologicznym kupuje?
Czy wolisz paczkę z zawartością o której pisałaś?
Tak, żeby Tobie było wygodniej, a Złotemu jak najszybciej cieplej... :(

sianko z zoologicznego jak najbardziej
kochana jak najbardziej moze byc paczka jak Tobie bedzie wygodniej
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Nie lis 20, 2011 21:42 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

dobrze, to jutro skompletuję, a najpóźniej we wtorek wyślę
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie lis 20, 2011 21:59 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:dobrze, to jutro skompletuję, a najpóźniej we wtorek wyślę

:1luvu: :1luvu:

napisz jak Tasia.?
Obrazek

cypisek

Post » Nie lis 20, 2011 22:16 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

ojej, Cypisku :1luvu: :1luvu: Tasia super super super!!! To jest wspaniały kot!!! :1luvu: :1luvu:
Właśnie sobie podsypia na kanapie obok swojego ukochanego pańcia :mrgreen:
Mieliśmy ostatnio mały problem zdrowotny bo skaleczyła się gdzieś w łapkę i codziennie jeździłyśmy na zastrzyki (bardzo dzielnie je znosiła).
Teraz jest już lepiej, z łapci wysączyło się sporo ropy, a Tasieńka czuje się dobrze (temperatura też ok). Pan doktor nie mógł się nadziwić jaki to spokojny kotek :) Tasia była gwiazdą kliniki :D Dostała w prezencie specjalne chrupki zapobiegające osadzaniu się kamienia nazębnego :D
Jedziemy w środę na oględziny łapki do pana doktora.
JEST CUDNA!!!!!
Przesyłamy dużo pozdrowień piętaszkowo-rysiowych :1luvu:
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie lis 20, 2011 22:33 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- IDZIE ZIMA

berushkaa pisze:ojej, Cypisku :1luvu: :1luvu: Tasia super super super!!! To jest wspaniały kot!!! :1luvu: :1luvu:
Właśnie sobie podsypia na kanapie obok swojego ukochanego pańcia :mrgreen:
Mieliśmy ostatnio mały problem zdrowotny bo skaleczyła się gdzieś w łapkę i codziennie jeździłyśmy na zastrzyki (bardzo dzielnie je znosiła).
Teraz jest już lepiej, z łapci wysączyło się sporo ropy, a Tasieńka czuje się dobrze (temperatura też ok). Pan doktor nie mógł się nadziwić jaki to spokojny kotek :) Tasia była gwiazdą kliniki :D Dostała w prezencie specjalne chrupki zapobiegające osadzaniu się kamienia nazębnego :D
Jedziemy w środę na oględziny łapki do pana doktora.
JEST CUDNA!!!!!
Przesyłamy dużo pozdrowień piętaszkowo-rysiowych :1luvu:

No , no z naszej Taśki prawdziwa gwiazda. :mrgreen:
Dzielna dziewczyna,. :ok:
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]