Szarusia, która została Miką, Kajtuś i Madzia w ds i inne...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 15:49 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

8O
lula11 pisze:Dzień dobry wszystkim,

Dowiedziałam się od mojej weterynarz że koty wolnożyjące sterylizuje się w ten sposób, że usuwa się macicę ,a pozostawia jeden lub dwa jajniki, to ponoć dlatego że lepiej sobie radzą na wolności. Nie wiem może to i prawda.

Tak jak pisze animalon, kotka może mieć ruję ale nie musi.
Dzisiaj odrobaczyłam po raz drugi pozostałe trzy kotki uliczne, dla dwóch muszę znaleźć dom - dla Szarusi i Kajtusia.

Dobrego dnia :)
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 19, 2011 17:46 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

chciałam wstawić zdjęcia kociaków ale problem ze stroną wstaw.org, nie wiem dlaczego - łączy i nic
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Sob lis 19, 2011 19:24 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Obrazek Kajtuś wyszedł z domku trochę zaspany :)

Obrazek Szarusia - już kawalerowie zaczynają się nią interesować, trzeba działać
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Sob lis 19, 2011 19:33 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Obrazek - a to dochodzący do stołówki, sądząc po posturze to raczej kocur, pierwszy raz go dzisiaj widziałam

Obrazek kotka chyba nie sterylizowana, ale nie rodzi, indywidualistka, jada osobno

Poznaję coraz więcej kotów na Śąskiej, dzisiaj przy takiej ładenj pogodzie wyszło z ukrycia aż sześć kocambrów różnej wielkości.
Kajtuś nie dał się złapać do dopchlenia , drapie sie prawie cały czas, i wet powiedział że tzreba go spryskać, ale jak zobaczył klatkę to sam prysnął prawie na ulicę to zrezygnowaliśmy z łapanki, może nastepnym razem się uda.
Kod:

lula11

Post » Sob lis 19, 2011 22:25 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

:1luvu: witajcie koteczki .... ale macie szczęście , że lula11 was wypatrzyła :ok:

lula11 a który kotek daje się pogłaskać?
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Sob lis 19, 2011 22:48 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Ale piękne kiciaki :1luvu: A ten nowy to taki wypasiony :lol: Może tylko przychodzi do towarzystwa :?:

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Nie lis 20, 2011 11:30 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Witam wczesnym przedpołudniem :)

Ten czarny kocur faktycznie przychodzi chyba dla towarzystwa ale dogaduje się z pozostałymi.
Nawet bym powiedziała że czuje się tam dość swobodnie , nie boi się i opiekuje tymi maluchami.
Szarusia daje się pogłaskać, ostatnio mało do torby mi nie weszła, bo się jej zdaniem trochę guzdrałam z nałożeniem jedzonka :) Maluch też już się oswaja ale to jeszcze trochę potrwa, tym bardziej że ja je odwiedzam raz dziennie, a później inne panie je dokarmiają.
Ale - animalon - Szarusia i Kajtuś zamieszkały w budce. :ok: Doniosłam im jeszcze polara więcej i położyłam wykładzinę na dachu budki, bo zauważyłam że tam lubią siedzieć, a na folii to tak trochę zimno i wilgotno, nie :)

Pozdrawiam :)
Kod:

lula11

Post » Nie lis 20, 2011 16:49 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

lula11 fajne uczucie , prawda? gdy widzisz ,że kociak wprowadził się do mieszkanka.... czyli poprzednie było śmierdząco-brudne i wogóle....
i tak wychyla główkę i się rozciąga smacznie :1luvu:
No to teraz moga zaśpiewać : " My się zimy nie boimy". Ale mam nadzieję, że znajdą cieplutkie domki :ok:
Obrazek

animalon

Post » Nie lis 20, 2011 23:43 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Madziuniu - jutro twój wielki dzień do nowego życia ..... wszystkiego naj, naj, naj :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Pon lis 21, 2011 16:27 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Madziunia pojechała już do swojego domku, mam nadzieję że będzie się tam dobrze czuła i będzie szczęśliwa. :1luvu:
Jahoda obiecała napisać na forum jak ona się tam czuje, będę czekała, przez to co przeszłyśmy razem jest mi bardzo bliska.
Wszystkiego dobrego koteczko :1luvu:
Kod:

lula11

Post » Wto lis 22, 2011 8:09 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

lula11 pisze:Madziunia pojechała już do swojego domku, mam nadzieję że będzie się tam dobrze czuła i będzie szczęśliwa. :1luvu:
Jahoda obiecała napisać na forum jak ona się tam czuje, będę czekała, przez to co przeszłyśmy razem jest mi bardzo bliska.
Wszystkiego dobrego koteczko :1luvu:

Uwielbiam taki zakończenia :1luvu: albo początki nowego
Obrazek

animalon

Post » Wto lis 22, 2011 9:41 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Ja też, jestem naprawdę mile zaskoczona i wdzięczna wszystkim , którzy kibicowali Madzi i pomagali (animalon dzięki) - a najbardziej Jahodzie, która znalazła dla niej dom. :) Jestem ciekawa jak spędziła pierwszą noc w nowym domu, a właściwie pierwszym, bo ulicę nie można nazwać
domem.

Teraz trzeba pomyśleć o pozostałych. Dociepliłam im budkę, apetyt mają, że ho ho. Ale maluch dziki, nie da się nawet pogłaskać. Wyciągnę rękę od razu w tył zwrot robi.
Kod:

lula11

Post » Wto lis 22, 2011 13:57 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Uprzejmie donoszę, ze Madzia spokojnie dojechała do domu, zamknięta w bezpiecznym pomieszczeniu, nakarmiona i narazie wszystko wyglada dobrze :D :ok:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Wto lis 22, 2011 17:34 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Jahoda dziękuję Ci ślicznie za wiadomość.:) Odezwij się jeszcze jak będziesz miała o niej jakieś wieści. Mam nadzieję że się tam zadomowi.
Kod:

lula11

Post » Wto lis 22, 2011 20:47 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

kolejna kocinka będzie żyła bezpiecznie :1luvu:
lula11 :1luvu: a Kajtuś choć troszkę się ośmielił do Dużych?
Obrazek

animalon

[poprzednia][następna]