Lajla ...Kacper morf.+bioch.b.d. tylko te oczy.......

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 19, 2011 16:30 Re: Uraz Lajli przedawniony.Czy Zosia wróci z DS ???????

No niestety, takich czubów jest na pęczki.
Mam w klatce taką rodzinkę - mamusia wiecznie słodka idiotka, o wszystkim gada tak głośno, że pół bloku słyszy, synek bezstresowo chowany już 2 razy był notowany, nie chciał się uczyć, tylko z kolesiami wąchali klej i trawę palili na klatce.
Mają kotkę, która już kilka razy im uciekała z domu :roll: I dziś słyszę jak leci na górę i do kogoś tam szczebiocze: ach, ten mój kot to wariuje teraz na całego, bo ma rujkę i lata po całym mieszkaniu i jęczy. No żesz taka jej mać, a nie inna :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lis 19, 2011 19:08 Re: Uraz Lajli przedawniony.Czy Zosia wróci z DS ???????

"Pani Niezdecydowana " przysłała zdjęcia Zosi.A mnie samej udało się wgrać na Fotosik-pierwszy raz w życiu :mrgreen: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob lis 19, 2011 22:37 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Zosia prześliczna, ale co z tego :roll: niezapewnienie małej sterylki to niewywiązanie się z umowy adopcyjnej. Ponadto, co możesz jej napisać, rujki będą coraz dłuższe i bardziej uciążliwe. Skoro mała właśnie tak ruję przechodzi (jesli to ruja), zaleje mieszkanie włącznie z lokatorką. Do weta koniecznie ma jechać, bo jak to nie daj panie coś z pęcherzem, to zabije kota.
No ciśnie mi się wiele określeń, które przemilczę.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 19, 2011 23:43 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Afatima pisze:Zosia prześliczna, ale co z tego :roll: niezapewnienie małej sterylki to niewywiązanie się z umowy adopcyjnej. Ponadto, co możesz jej napisać, rujki będą coraz dłuższe i bardziej uciążliwe. Skoro mała właśnie tak ruję przechodzi (jesli to ruja), zaleje mieszkanie włącznie z lokatorką. Do weta koniecznie ma jechać, bo jak to nie daj panie coś z pęcherzem, to zabije kota.
No ciśnie mi się wiele określeń, które przemilczę.

Podobne wiadomości piszę do niej codziennie-to ostatnia po tym jak zdecydowała,że chyba zostanie ,bo ją kocha 8O . .Może nie ma pieniędzy. :?: Ja po prostu nie wiem jak do niej dotrzeć.
Witam
Wszystkie koty są kochane.Moja Lajla też ugniata,ale moją twarz.Szczerze mówiąc nie jestem szczęśliwa z tej akupunktury.Wiem ,że nie miałaś kotów dlatego może nie na wszystkim się znasz.Ja nie chcę być wścipska,ale chcę pomóc.Napisałaś,że na razie nie oddasz.Zobaczysz jak sie dalej potoczy..Przeraziło mnie to zdanie,dlatego,że niektórzy ludzie oddają nam koty z adopcji już dorosłe i one póżniej nie mają szansy na drugą.Albo co gorsze oddają do schronu gdzie cierpią,chorują,lub są usypiane.Dlatego my spisujemy umowy,by koty w razie czego mogły powrócić do DT.czyli np. do mnie.Dlatego bardzo Panią proszę ,abyście dobrze się zastanowili z całą rodziną ,czy podołacie temu wszystkiemu.Koty żyją długo i często bywają kłopotliwe i niestety chorują tak samo jak ludzie.Tylko leczenie jest droższe,bo nie maja niestety ubezpieczenia..Bardzo proszę pomyśleć dla dobra małej.Koty nigdy nie sikają po złości.Musi być jakaś przyczyna.Chory przewód moczowy( infekcje,przeziębienie ),lub ruja.Napisałaś,że nie jest wychodząca,więc nie może zachorować.Niestety może !!! Ona nie jest,ale Wy jesteście .Po za tym np.mokre łapki,mały przeciąg i już choroba.Miałam i mam dużo kotów,więc coś o tym wiem..Przeszła już dwie ruje,po pierwszej powinna być zbadana i wysterylizowana.Nie wiem dlaczego tego nie zrobiłaś (może nie wiedziałaś )Dla jej zdrowia,( jest w umowie ) bo często kotki niesterylizowane umierają na raka sutka.(Proszę wybierz się z nią do WETA i ciachnijcie.Rzeczywiście jest śliczna.Siostra Małej Lajla jeszcze nie przechodziła rujki ,ale po pierwszej będzie wysterylizowana.Więc błagam Ciebie idź do WETA i namyślcie się .Jeżeli będziecie chcieli oddać nie ma się czego wstydzić.Mój dom zawsze jest dla niej otwarty.
Pozdrawiam
Ewa

[b] Afatima ja wiem co ona powinna zrobić,może dasz mi radę jak dotrzeć do niej

PS .Poprawiłam wypowiedź-człowiek ma do tego prawo :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon lis 21, 2011 11:02 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Post » Nie lis 20, 2011 9:31 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Kurczę, ciężka sprawa z tą babą :(
Może napisz, że zapłacisz za sterylkę?
Kasę jakoś zorganizujemy.

Erin

Post » Nie lis 20, 2011 12:46 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Erin pisze:Kurczę, ciężka sprawa z tą babą :(
Może napisz, że zapłacisz za sterylkę?
Kasę jakoś zorganizujemy.

To jest człowiek do którego nie dociera nic.Asia,meksykanka i wiele innych dziewczyn wiedziało jak walczyłam przez pierwsze dwa miesiące bym cokolwiek dowiedziała się o Kici ( nie chciałam pisać tego na wątku )Dzwoniłam do niej -tylko raz ze mną rozmawiała,a później nie odbierała i zmieniła nr.telefonu.Martwię się ,że kot w ogóle nie był u WETA.Jak się pytam nic nie odpowiada.Ma dziecko,czy nie zdaje sobie sprawy ,że może się zarazić.Lajla miała glisty to na pewno i Zosia miała.Może jak o tym napiszę to coś dotrze-sama już nie wiem.Nie mogę jej naciskać,bo w ogóle przestanie mi odpisywać.A wydawała się poważną zrównoważoną osobą.Ech...........

welina

Post » Nie lis 20, 2011 13:26 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

W takim razie ja bym kicię odebrała na Twoim miejscu.

Erin

Post » Nie lis 20, 2011 13:35 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Erin pisze:W takim razie ja bym kicię odebrała na Twoim miejscu.

A w jaki sposób,pojadę z obstawą i odbiorę siłą.Czytałam dużo na temat Umów.Musiałabym założyć sprawę sądową cywilną.Inaczej nie mam prawa.To nie są Umowy tylko papierki.Sama chyba o tym wiesz.

welina

Post » Nie lis 20, 2011 14:00 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Owszem, masz prawo - ta pani nie wywiązała się z warunku umowy, jakim jest sterylka.
I masz dowody na to, że nie ma zamiaru się wywiązać. A pojechać możesz z kimś, na pewno na forum znajdą się dziewczyny chętne do pomocy.
A jak nie, to ja przyjadę :twisted: Gdzie ta gwiazda mieszka, w Warszawie?

Erin

Post » Nie lis 20, 2011 14:04 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Erin pisze:Owszem, masz prawo - ta pani nie wywiązała się z warunku umowy, jakim jest sterylka.
I masz dowody na to, że nie ma zamiaru się wywiązać
. A pojechać możesz z kimś, na pewno na forum znajdą się dziewczyny chętne do pomocy.
A jak nie, to ja przyjadę :twisted: Gdzie ta gwiazda mieszka, w Warszawie?
Ale jakie niby są dowody że ta kobieta nie chce poddać koteczki sterylce? :roll:
Czy coś takiego napisała otwartym tekstem?
Czy napisała że koteczka nie była nigdy u weterynarza? Że nie była odrobaczana?
Welina, napisała coś takiego czy to tylko domysły?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie lis 20, 2011 14:21 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Ja nie wierzę własnym oczom 8O

Erin

Post » Nie lis 20, 2011 14:38 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Chyba nie dokładnie czytacie ten wątek.Broszka to są moje domysły i przeczucie po tym co pisze..Ona jak ognia unika rozmów o weterynarzu.Kilka razy pytałam się,również zadałam pytanie dlaczego nie została wysterylizowana po pierwszej rujce-cisza.Skarżyła mi się,że kicia obsikuje mieszkanie śmierdzi strasznie i chyba ją odda.Zapytałam się,czy była u WETA z tą sprawą bo może być chora( lub ruja ) to mi odpisała,że nie może być chora ,bo nie wychodzi,a w domu jest ciepło. 8O
Zosia przeszła dwie ruje,więc napisałam,że trzeba ją wysterylizować.Znów z jej strony cisza na ten temat.
Tylko się skarży ,że sika i strasznie śmierdzi więc może ją odda.Jak każę jej przywieść bo ma do tego prawo to odpisuje,że kicia jest kochana i na razie nie odda tylko zobaczy jak się sprawa rozwinie. Co oznacza z jej strony rozwinie,jak kotka będzie ciężko chora Nie wiem,czy cokolwiek zrozumiałyście,nie mogę się skupić jestem wkurzona.....

welina

Post » Nie lis 20, 2011 14:43 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Ja doskonale rozumiem i też bym była wkurzona na babsztyla.
Szczególnie, że jej zachowanie wskazuje, iż nie ma zamiaru sterylizować koteczki.
I dlatego ja, gdybym była w takiej sytuacji, zrobiłabym wszystko, żeby kicię zabrać.

Erin

Post » Nie lis 20, 2011 14:53 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Erin pisze:Ja doskonale rozumiem i też bym była wkurzona na babsztyla.
Szczególnie, że jej zachowanie wskazuje, iż nie ma zamiaru sterylizować koteczki.
I dlatego ja, gdybym była w takiej sytuacji, zrobiłabym wszystko, żeby kicię zabrać.

Nigdy nie miała kota tylko psa.Widzę,że kicia jest zadbana.Nie chcę postępować pochopnie.Dobrze,że złapałam z nią kontakt.Na razie tłumaczę jak postępować z kotem.Może coś dotrze .Tylko bardzo martwię się jej sikaniem,bo przyczyną nie musi być ruja,a ona nie poszła do WETA.
Ostatnio edytowano Śro lis 23, 2011 19:17 przez welina, łącznie edytowano 2 razy

welina

Post » Nie lis 20, 2011 14:54 Re: Uraz Lajli przedawniony.Duża Zosi sama nie wie czego chce !!

Sorry Erin, ale nie można jej w tej chwili zarzucić złamania umowy.
Nie napisała że nie pójdzie do weta i że nie wysterylizuje kotki.
A może jej słowa że "zobaczymy jak się rozwinie" właśnie miały oznaczać że ma na myśli sterylkę i to że po niej kotka przestanie sikać.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]