Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 19, 2011 17:29 Re: Szczytno 5 - Olsztyn. ranna kotka! DT !, nie ma gdzie pójść

Basiu ja jestem w nieustającym zdziwku jak znajduję kolejną biedę co to jest przytulaśna i ludziowa.A nikt jej nie szuka.
Dobrze,że Lordzik ok.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob lis 19, 2011 17:47 Re: Szczytno 5 - Olsztyn. ranna kotka! DT !, nie ma gdzie pójść

ASK@ pisze:Basiu ja jestem w nieustającym zdziwku jak znajduję kolejną biedę co to jest przytulaśna i ludziowa.A nikt jej nie szuka.
Dobrze,że Lordzik ok.

Czyli w zdziwieniu pozostanie nam żyć pewnie jeszcze długo. :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob lis 19, 2011 18:10 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Lordzik jest super słodki kochany, miziasty, wszystko co pisała Basia potwierdzam :D To wyjątkowy kot i trzeba mu będzie znaleźć wyjątkowy domek.

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Sob lis 19, 2011 18:35 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Teraz sobie chłopiec leży i obserwuje pozostałe koty szczególnie maluchy. :P

horacy 7

Post » Sob lis 19, 2011 20:52 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Generalizując: człowiek to potwór (na szczęście nie każdy). Zwierzę cudowne, czy nie (a tych drugich nie ma), można wyrzucić, zgubić, nie szukać, nie zadbać... co tam, liczę się ja i moja przyjemność :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lis 19, 2011 22:59 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

MalgWroclaw pisze:Generalizując: człowiek to potwór (na szczęście nie każdy). Zwierzę cudowne, czy nie (a tych drugich nie ma), można wyrzucić, zgubić, nie szukać, nie zadbać... co tam, liczę się ja i moja przyjemność :( :( :(

Oj tak ludzie są najlepsi :twisted:

horacy 7

Post » Sob lis 19, 2011 23:05 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Ja właśnie chyba zepsułam humor dziewczynie z Olsztyna od tri bez oka.Napisała ,ze kotka ma być wydana do DS do Szczytna i leczona w Szczytnie.Nie wiem co za domek i ona nie wie bo załatwiał to DT kici.Czy będzie podpisana umowa nie wie,czy mieszkanie czy dom.Kotka nie ma jednego oka a na drugie najprawdopodobniej nie widzi więc uważam ,ze dom trzeba sprawdzić czy zabezpieczone okna i gdzie oni mają zamiar tę kicię leczyć?Oby to był dobry dom lecz mam ogromne wątpliwości tak bez wizyty.

horacy 7

Post » Sob lis 19, 2011 23:37 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Oj...
My dopiero w domu po ekspedycji kociasto-piastej do Sokółki...
Usiłuję nadrobić zaległości...

Ja też niestety boję się niesprawdzonych domów...

Pamiętacie Milagros Milę, która jest u nas...oficjalnie tonadal DT...ale nawet nie próbujemy jej ogłaszać...
Sukcesem jest to, że od dawna nie miała ataków epilepsji sensu stricte... ale z koteczka ciekawego świata jakiego pamiętam gdy jechała z nami ze Szczytna zamieniła się w itstotkę, która mało kontaktuje się ze światem...
Nie damy jej skrzywdzić, ma swój kącik i na pewno swój świat... gdzieś obok innych kotów i obok ludzi...

Nigdy nie dowiemy się co się stało...
Ja nadal sądzę, że "coś"jej zrobiono i obajwy neurologiczne są skutkiem urazu jaki doznała...

Ale jest dla mnie żywym przypomnieniem tego, co zły dom a właściwie ludzie mogą w krótkim czasie wyrządzić kotu...

Dlatego boję się nie sprawdzonych domów :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lis 20, 2011 1:36 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

cytuję z wątku dt smarti

Marzenia11 pisze:Mućka w ds! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ma kumpla Kubusia - cudnego, zgrabnego kocurra, białego z dwiema łatkami i kompletnie burym ogonem :D
Pierwsze spotkanie i od razu noski :piwa: potem Muciątko postanowiło pooglądac chatę, ale smarti postanowienie wygrało i chyciła kocię w swe ręce, zrobiła pokazówkę z odrobaczania i obcinania pazurow
Obrazek Obrazek
i Mućka gdy zwiała to zasiadła najpierw tu:
Obrazek
a potem przeniosła się pod łóżko i już nie mogłam zrobić żadnej fotki.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Pinia w ds! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

będzie kochana na mega-maksa! :piwa: :piwa: :piwa: pierwsze reakcje pani oraz jej syna na to wskazują. Kotunia od razu wędrowała po całym mieszkaniu z ogonem zadartym pionowo do góry. :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bądźcie szczęśliwe szkraby!!! :D

i jeszcze - Pinia jest 50 kotem wyadoptowanym przez smarti z jej dt w ciągu 16 miesięcy!!! :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 20, 2011 8:13 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Mućce chyba nieco się przytyło :mrgreen: a Pinia jaka zaciekawiona swoim nowym domkiem.
Ogromne kciuki za dziewczynki :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Nie lis 20, 2011 9:05 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Szczęścia dziewczynkom w nowych domkach życzę :1luvu: Dziękuję :P

horacy 7

Post » Nie lis 20, 2011 9:09 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

fajnie, że koty już w domach, cudownie!! :1luvu:
dziękować :ryk:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Nie lis 20, 2011 9:20 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Lord to oaza spokoju najadł się i sobie leży rozciągnięty na rogówce. :P Maluchy za to szatanki w całej okazałości ,pobudka o 3 lub 4 bo po prostu łóżko i ja służę jako miejsce do galopów i zabawy.Mają niespożytą energię ,są wszędzie bo poruszają się z prędkością światła. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Kto chce dwupak białych diabełków ,które nadrabiają stracony czas. :mrgreen:

horacy 7

Post » Nie lis 20, 2011 10:45 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

horacy 7 pisze:Ja właśnie chyba zepsułam humor dziewczynie z Olsztyna od tri bez oka.Napisała ,ze kotka ma być wydana do DS do Szczytna i leczona w Szczytnie.Nie wiem co za domek i ona nie wie bo załatwiał to DT kici.Czy będzie podpisana umowa nie wie,czy mieszkanie czy dom.Kotka nie ma jednego oka a na drugie najprawdopodobniej nie widzi więc uważam ,ze dom trzeba sprawdzić czy zabezpieczone okna i gdzie oni mają zamiar tę kicię leczyć?Oby to był dobry dom lecz mam ogromne wątpliwości tak bez wizyty.

Basiu Kochana, ta dziewczyna z Olsztyna może po prostu nie ma doświadczenie i trzeba Jej pomóc, wyjaśnić, może sama powinnaś porozmawiać z potencjalnym domem stałym. Jeśli - przepraszam zw wyrażenie - niewidoma kotka pójdzie do domu wychodzącego, to jej życie będzie bardzo krótkie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 20, 2011 11:27 Re: Szczytno 5 - koty na działkach, w schronisku, w DT

Kotkę znalazła ona lecz jest u innej osoby na DT z jakiejś Fundacji czy coś takiego i to oni chcą oddać kicię do tego domku to rodzice kakiejś koleżanki.Może ludzie nie są źli nie wiem i ona nie wie,ale skoro planują leczenie tej kici leczenie w Szczytnie to nie wiem co o nich myśleć?Nie chcę się już tu wypowiadać na temat leczenia u nas bo mam swoje bardzo......zdanie.

horacy 7

[poprzednia][następna]