OKI pisze:dorota13 pisze:Koszmaria pisze:dorota13 pisze:http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/hills_natures_best/natures_best_adult/31630
te chrupki są większe i zmuszają zwierza do gryzienia
masz porównanie np.z rc dla MCO?
chrupki rc dla MCO są za małe.
nie będę nawet kupowała próbki,jeśli jest to taka sama wielkość krokieta,nie mam serca patrzeć jak kot wymiotuje bo zjadł coś,co ja mu dałam.
Trudno porównać bo kształt jest inny. Takiego wydłużonego chrupka trudno jest połknąć bez gryzienia.
Powiedz mojej Szelmie, że coś jest trudno połknąć bez gryzieniaIm większe chrupy, tym szybszy paw, bo łyka wszystko jak leci, a mniejsze jednak łatwiej przyswoić
![]()
Jedyne, co naprawdę zdaje egzamin, to przeszkadzanie kotu w jedzeniuWtedy przynajmniej pojedynczo łyka...
Pomaga też nafaszerowanie kota pół godziny wcześniej glutem z siemienia, ale tylko doraźnie, bo po 2 tygodniach kot wpada w depresję
próbowałam przeszkadzać,ale kot się zamykał w sobie[to był czas,że mu dawałam beta glukan codziennie,albo insze tabletki i Szprot się mnie wtedy po prostu bał],odpuściłam więc.
serio myślę nad dawaniem TOTW albo Orijena dla psów.mogłabym wtdy np.surowe mięcho,które i tak dostają jeszcze suplementować jakoś[teraz tego nie robię,bo wychodzę z założenia że już mają co nieco w karmie,a z nadmiaru jakiejś witaminy ciężej wyjść niż z niedoborów...]