Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:P.Iza mówi,że dzisiaj kupa była już luźniejsza.Oby tak dalej. Naprawdę jestem pełna uznania dla p.Izy, tak się stara, naprawdę robi dla tego kota wszystko, nawet zapisuje ( żeby nie zapomnieć), o której jadł, o której poszedł do kuwetki, kiedy się bawił..itd.Niewiele jest kotów, o które ktoś aż tak dba. P.Iza wychodzi z domu na krótko, Bazyli ma więc cały czas towarzystwo, jest miziany, przytulany, dostaje lekarstwo (l`lizynę) regularnie o tych samych porach, dostaje wszystko to, co może mu pomóc.Bazyli lubi być szczotkowany, p.Iza ma taką super szczotkę, gumową, specjalną dla kotów, dostała ją od koleżanki i Bazyli jest regularnie szczotkowany.Wygląda bardzo ładnie, nic dziwnego, prawda? Ten kot już wie,że człowiek to dobro,nie zło i jest bardzo ufny, nie boi się nikogo, ale łasi się i przymila.Właściwie jego posłankiem mógłby być człowiek, wtuliłby się i spał całymi godzinami.To taki kot, ja nic nie przesadzam. P.Iza miała wiele kotów, ale przyznaje, że pierwszy raz spotyka się z tak posłusznym, mądrym i tak miziastym kotem.
Avian pisze:Przypadkiem trafiłam wczoraj do wątku Bazylka - przeczytałam cały i z każdym kolejnym postem oczy otwierałam ze zdumienia![]()
Toż to dokładnie o moim Macho![]()
![]()
Ucho klapnięte, wielki łeb, krótkie nóżki i ten cudny charakter!
Te wielkie koty chyba taką opcję mają wbudowaną
Oczy wlepione z uwielbieniem w człowieka
Mój Macho też od dzikiego-dzika przeszedł w kota kochającego wszelkie stworzenie
Też oswajany z myślą szukania domu, zresztą ma kilka dozgonnych fanek - jednak widząc, jaki jest szczęśliwy w moim ogrodzie zdecydowałam, ze zostanie ... chyba, ze ktoś się zakocha i ... zaoferuje dla niego pałace![]()
Cieszę się, że Bazyli będzie miał dom !
Dla porównania - Macho (wtedy jeszcze przed korektą powiek - wrastały mu w oczka)
http://www.gagatki.com/koty/mach54.jpg
Macho pozdrawia kolegę Bazyla
Avian pisze:Hehe, żeby było śmiesznie ja tez Iza
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 157 gości