U nas dzis bylo pracowicie-koty nastawily sie na przetrwanie -chwile balkonowaly- ja rozwazam zdjecie siatki z okna do wiosny

,bo na parapet do maja pewnie ich nie wypuszcze,a ze kiepsko dosc zamontowana to by byla szansa poprawic w przyszlym roku
Ja mam mase sprzatania,tkwie w maturkach ,ktore zrobilam,olimpiady poprawilam-ale sprawdzaniem jestem zasypana po szyje.W przyszlym tygodniu oficjalne matury probne-wiec wtedy spadnie na mnie kolejna porcja do czytania-musze szybko pracowac i duzo. A ze ciemno za oknem ,to tylko spac mi sie chce-koty wyleguja sie ,ale maja tez napady głupawek-Rano Smakusia zamordowala kilka razy Gucia. Chciala tez podusic Rysia-ale Rys usiadl i jakis taki ciut wiekszy od Smakusi sie zrobil i dala mu spokoj- na Gucia zolza skakala z rozpedu

Gucio sie wnerwil i potem to on ja dusil i ganial---ona wrzeszczala ,ze morduja

,a ja jej mowilam spoko0jnie ,ze niepotrzebnie rozkrecila afere
Zrobilam fajne zdjecie tylu Rysia -wysle do kalair -a nuz da rade wkleic

sam sie prosil ,bo w koszyku wygladal fajnie
Wydajnosc moja osobista spadla gdzies do 50 % normalnej wydajnosci -wiec sie sama na siebie wnerwiam
Ale mam tez swoja mala satysfakcje ,bo stadko olimpijcyzkow przeszlo mi do 2 etapu

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.