Gienia z Koterii - jest DS, ale potrzebny TDT!!! pilne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 21:03 Gienia z Koterii - jest DS, ale potrzebny TDT!!! pilne

Bardzo pilnie poszukujemy domu lub tymczasu dla Gieni, kotce, o której już kiedyś pisałam na MIAU.
To jest zdjęcie z 2007 roku, które skopiowałam z innego wątku, który założyłam 20 listopada 2007 innym kotkom z tego osiedla. Ta kotka cały czas tam mieszkała w budce, dostawała prowerę, ale ostatnio wyglądała dużo gorzej niż na tym zdjęciu, trudno ją było poznać...

Obrazek

W tej chwili Gienia może mieć już nawet 7-8 lat. Wystarczająco długo była na wolności. Kolejna zima może być jej ostatnią, kotka powinna w końcu znaleźć swój dom.
Kalinuwka zabrała ją w końcu na sterylizację do Koterii, gdzie została wyleczona i wysterylizowana. Kicia, która na wolności wydawała się zdziczała, w klatce i wśród życzliwych ludzi pokazała swoje nowe, miziaste oblicze. Teraz szkoda ją wypuścić na dwór, skoro już zaufała człowiekowi i zobaczyła, jak może być fajnie w domu.
Niestety, nie mamy dla niej tymczasu. Zważywszy na wiek kotki i jej "zwykły" wygląd, może to być długi tymczas...

Gdyby ktoś mógł jej pomóc... Kicia może zostać w Koterii do soboty, i tak już za długo tam siedzi i blokuje miejsce innym kotom w potrzebie.

To są jej zdjęcia z Koterii (kliknij w miniaturkę):

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Przy okazji chciałam podziękować Koterii za ogromną pomoc... :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon lis 21, 2011 21:37 przez Mimisia, łącznie edytowano 1 raz

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Pt lis 18, 2011 11:34 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gerardbutler

Post » Pt lis 18, 2011 19:58 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Gienia jest podobno trochę chora i będzie mogła zostać w Koterii do poniedziałku. Wątpię, czy to coś zmieni, ale może ktoś się znajdzie i ją przygarnie?

Mimisia

Post » Pt lis 18, 2011 20:08 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Jak to zwykły wygląd? Piękna jest! :1luvu: I te wąsiki :kotek:
Tam dom Twój, gdzie kot Twój. Obrazek

Irya

Od: Pon paź 31, 2011 13:24

Post » Pt lis 18, 2011 20:15 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Biedna Kicia :cry: Mam nadzieję ,że znajdzie się jakaś dobra dusza i przygarnie kotunię.
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt lis 18, 2011 20:28 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Będę trzmać kciuki .Gdyby ktoś ją zabrał na jakieś 2 miesiące do siebie ,to ja tak pożniej mogę jej dać domek.W tej chwili mieszkamy z mężem razem z jego babcią , u niej w mieszkaniu.Mamy jednego kota,na drugiego babcia się nie zgodzi :( .Ale szukam kupca na dom,gdy go sprzedam,to kupujemy własne mieszkanko i wtedy kicia byłaby u nas .Kicia zamieszkałaby w Kętrzynie(Mazury) .Tylko niestety ta oferta będzie aktualna dopiero za jakiś czas ,mam nadzieję ,że ktoś przygarnie ją do siebie do tego czasu.
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Post » Pt lis 18, 2011 20:36 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Do góry!

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob lis 19, 2011 0:37 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Sob lis 19, 2011 20:12 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

iwaka pisze:Będę trzmać kciuki .Gdyby ktoś ją zabrał na jakieś 2 miesiące do siebie ,to ja tak pożniej mogę jej dać domek.W tej chwili mieszkamy z mężem razem z jego babcią , u niej w mieszkaniu.Mamy jednego kota,na drugiego babcia się nie zgodzi :( .Ale szukam kupca na dom,gdy go sprzedam,to kupujemy własne mieszkanko i wtedy kicia byłaby u nas .Kicia zamieszkałaby w Kętrzynie(Mazury) .Tylko niestety ta oferta będzie aktualna dopiero za jakiś czas ,mam nadzieję ,że ktoś przygarnie ją do siebie do tego czasu.

Zabrzmiało jak bajka...dzięki za propozycję Iwako! Kto wie, może to jest realne i się spełni? Widziałam Gienię od 3-4 lat, siedzącą gdzieś w krzakach pod blokiem (mieszkam jakieś 15 min. spacerkiem od jej osiedla) i zawsze o niej myślałam. Kotka nigdy nie dała mi się pogłaskać, była nieufna, lubiła tylko swoją karmicielkę. Jak jej czasem przyniosłam jakiś przysmak, to podchodziła, zjadała, ale w bezpiecznej odległości. Z uwagi na to, że była taka nieufna nie wierzyłam w to, że ona kiedyś będzie miała swój dom i nawet nie robiłam jej ogłoszeń. Dopiero teraz, kiedy w lecznicy pokazała, że się wcale aż tak nie boi pomyślałyśmy, że to blokowisko to nie jest jednak idealne miejsce dla niej. Znowu przyjdą mrozy, a ona nie jest już najmłodsza...Dobrze, że nie będzie dostawała już hormonów, to i tak cud, że nie skończyło się ropomaciczem.

Mimisia

Post » Sob lis 19, 2011 21:13 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Jutro wystawiam dom na sprzedasz,i im szybciej znajdę chęnego, tym szybciej będę mogła zabrać kicię.Tylko powiem szczerze pojęcia nie mam jak długo trwa czekanie na kupca 8O

iwaka

Post » Sob lis 19, 2011 23:15 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Podrzucę moją "imenniczkę" :!:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lis 20, 2011 10:58 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Ten kot spędza mi sen z powiek. Nie podejmuję się wypuszczenia jej na ten mróz. Dla niej to będzie szok. Przecież teraz siedzi w +20 stopniach, rozciąga się, przeciąga, leniwie ziewa. No i weź tu ją sru na -5 jakie jest w nocy wawal. Gienia ma jeszcze wyciek z noska, wetki nie chcą jej wypuścić na dwór. Co innego tymczas, dostałaby antybiotyk do domu.
Kot, który już tyle przeszedł, przeżył tyle zim w budce pod blokiem, zasługuje na dożywocie w domowych warunkach.
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Nie lis 20, 2011 14:08 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Przecież ona ma już DS obiecany, teraz tylko jakiś TDT. HELP!!!!!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lis 20, 2011 16:53 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Szukamy więc DT. Jak dobrze pójdzie, to kicia miała by wkrótce dom stały. Nie ma więc ryzyka, że dom tymczasowy zostanie z kotem na zawsze...może to przekona kogoś, by dać jej tymczasowe schronienie?

Mimisia

Post » Nie lis 20, 2011 16:57 Re: Gienia z Koterii-ma czas do soboty, potem koniec ciepełka :(

Mimisia pisze:Szukamy więc DT. Jak dobrze pójdzie, to kicia miała by wkrótce dom stały. Nie ma więc ryzyka, że dom tymczasowy zostanie z kotem na zawsze...może to przekona kogoś, by dać jej tymczasowe schronienie?

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]