DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 18, 2011 14:41 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

ewar pisze:Nie wierzę 8O Nareszcie !!!! Nie liczono się więc jednak z opinią tych pseudowetów, którzy nie widzieli niczego złego w tym ...obiekcie? Tam był jeszcze kangur, którego kupiono za pieniądze zebrane przez dzieci.

Kangur nie żyje [*]. Cytując wolontariuszkę (proszwarcową) "spadło mu na głowę gniazdo ptaków z kamieniami". Nie udało nam się ustalić, o so cho...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lis 18, 2011 15:03 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Zofia&Sasza pisze:
ewar pisze:Nie wierzę 8O Nareszcie !!!! Nie liczono się więc jednak z opinią tych pseudowetów, którzy nie widzieli niczego złego w tym ...obiekcie? Tam był jeszcze kangur, którego kupiono za pieniądze zebrane przez dzieci.

Kangur nie żyje [*]. Cytując wolontariuszkę (proszwarcową) "spadło mu na głowę gniazdo ptaków z kamieniami". Nie udało nam się ustalić, o so cho...

8O 8O 8O
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 18, 2011 15:32 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

No to co? Montujemy koci wolontariat? :D
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 18, 2011 15:35 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Że kangur w schronisku to już się tą wiadomością oswoiłam, ale że zabiło go ptasie gniazdo z kamieniami?!? Hmm...

Obydwie organizacje czeka teraz dużo, dużo pracy. Niesamowicie mnie cieszy ta zmiana :-)
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Pt lis 18, 2011 15:38 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

esperanza pisze:Że kangur w schronisku to już się tą wiadomością oswoiłam, ale że zabiło go ptasie gniazdo z kamieniami?!? Hmm...

Obydwie organizacje czeka teraz dużo, dużo pracy. Niesamowicie mnie cieszy ta zmiana :-)

Powiem więcej: "ptasie gniazda z kamieniami" w ogóle nie istnieją... Jaskółcze są za lekkie, żeby zabić kangura.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 18, 2011 15:43 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Może mieli też kondora, albo coś takiego? Ptaszysko duże, może i kamienie przytargał do gniazda?
Żarty na bok.Szkoda mi tego kangura, naprawdę.Co zwierzę winne, że zgotowano mu pobyt w takim miejscu ? Możliwe, że i głodzono, bo po reportażach jestem w stanie uwierzyć we wszystko.

ewar

Post » Pt lis 18, 2011 16:01 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

ewar pisze:Może mieli też kondora, albo coś takiego? Ptaszysko duże, może i kamienie przytargał do gniazda?
Żarty na bok.Szkoda mi tego kangura, naprawdę.Co zwierzę winne, że zgotowano mu pobyt w takim miejscu ? Możliwe, że i głodzono, bo po reportażach jestem w stanie uwierzyć we wszystko.

Wszystkim chyba go szkoda :( A kondory nie zanoszą kamieni do gniazd.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 18, 2011 16:23 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Zofia&Sasza pisze:
ewar pisze:Może mieli też kondora, albo coś takiego? Ptaszysko duże, może i kamienie przytargał do gniazda?

Wszystkim chyba go szkoda :( A kondory nie zanoszą kamieni do gniazd.

Ale może jakiś psychiczny się trafił? W takim miejscu o to nietrudno.

ewar

Post » Pt lis 18, 2011 16:56 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Ja powtórze to, co mówiłam już prawie rok temu: żeby montować koci wolontariat najepierw trzeba zebrać fundusze na leczenie kotów z tego miejsca.
Zebrać chętne DT.
Jeśli teraz ktoś się za to zabierze jest szansa, ze zaraz po przejęciu schroniska będzie można zabrać stamtąd koty.

EDIT: poza tym sytuacja w ew chętnych DT się zmieniła (mówię na własnym przykładzie) - teraz nie jestem w stanie przyjąć żadnego kota.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lis 18, 2011 17:24 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

magaaaa pisze:Ja powtórze to, co mówiłam już prawie rok temu: żeby montować koci wolontariat najepierw trzeba zebrać fundusze na leczenie kotów z tego miejsca.
Zebrać chętne DT.
Jeśli teraz ktoś się za to zabierze jest szansa, ze zaraz po przejęciu schroniska będzie można zabrać stamtąd koty.

EDIT: poza tym sytuacja w ew chętnych DT się zmieniła (mówię na własnym przykładzie) - teraz nie jestem w stanie przyjąć żadnego kota.

A jak zebrać fundusze bez wolontariatu? ;) Po przejęciu schroniska można będzie działać tam na miejscu. Posprzątać, ponaprawiać co się da, zorganizować posłanka etc. Łatwiej tez będzie leczyć koty jeszcze w schronie. Teraz na pewno będzie taka wola i przyzwolenie na zaopiekowanie się kociastymi.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 18, 2011 19:15 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Zofia&Sasza pisze:Teraz na pewno będzie taka wola i przyzwolenie na zaopiekowanie się kociastymi.

Iii tam. Jeśli chodzi o Korabiewice niczego nie można być pewnym :evil:
Ale mam wielką nadzieję, ze tak własnie będzie.

magaaaa

Post » Pt lis 18, 2011 22:00 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

Nigdy nie byłam w żadnym schronisku, ale wiem, że niektóre to już nie umieralnie, są dobrze zarządzane i zwierzęta są leczone na miejscu, mają calkiem znośne warunki.Dlaczego nie mogłoby tak być w Korabiewicach? Myślę, że Zofia&Sasza ma rację, coś da się na pewno zrobić na miejscu, skoro stara ekipa zniknie.Kciuki za to trzymam mocno :ok: :ok: :ok: .Przyłączyłabym się, gdybym była bliżej.
Oglądałam zwiastun Uwagi o Korabiewicach, nie wiem, czy dam radę obejrzeć :cry:

ewar

Post » Pt lis 18, 2011 22:16 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

ewar pisze:Nigdy nie byłam w żadnym schronisku, ale wiem, że niektóre to już nie umieralnie, są dobrze zarządzane i zwierzęta są leczone na miejscu, mają calkiem znośne warunki.Dlaczego nie mogłoby tak być w Korabiewicach? Myślę, że Zofia&Sasza ma rację, coś da się na pewno zrobić na miejscu, skoro stara ekipa zniknie.Kciuki za to trzymam mocno :ok: :ok: :ok: .Przyłączyłabym się, gdybym była bliżej.

To schronisko to była mordownia.
Wyobrażasz sobie jakie nakłady nalezałoby ponieść, by przekształcić je w dobrze zarządzane miejsce, gdzie zwierzęta są leczone?
Skąd wziąc na to środki?

magaaaa

Post » Pt lis 18, 2011 22:24 Re: KORABIEWICE - ZAKAZ OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI DLA SZWARC!!!

magaaaa pisze:
ewar pisze:Nigdy nie byłam w żadnym schronisku, ale wiem, że niektóre to już nie umieralnie, są dobrze zarządzane i zwierzęta są leczone na miejscu, mają calkiem znośne warunki.Dlaczego nie mogłoby tak być w Korabiewicach? Myślę, że Zofia&Sasza ma rację, coś da się na pewno zrobić na miejscu, skoro stara ekipa zniknie.Kciuki za to trzymam mocno :ok: :ok: :ok: .Przyłączyłabym się, gdybym była bliżej.

To schronisko to była mordownia.
Wyobrażasz sobie jakie nakłady nalezałoby ponieść, by przekształcić je w dobrze zarządzane miejsce, gdzie zwierzęta są leczone?
Skąd wziąc na to środki?

Idiotką nie jestem, wiem, że wymagać to będzie ogromnej pracy i nakładów finansowych, ale zacząć coś robić można.O ile pamiętam, problemem w Korabiewicach było to, że nie dopuszczano sensownych ludzi z zewnątrz.Teraz będzie to możliwe.Posprzątać jakieś pomieszczenie, zrobić posłanka, wstawić parę klatek , wezwać weta i chociaż kilka zwierzaków zacząć leczyć chyba można, prawda? Zawsze to coś.

ewar

[poprzednia][następna]