Budki dla kotów wolnożyjących Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 14:49 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:Sponsorkę "kociego programu mieszkalnictwa" informuję, że pieniądze dotarły i w najbliższym czasie będziemy robić z nich użytek :ok:.
Co do daszków to zawsze mówimy biorącym budy, żeby kładli na nie jakieś deski czy płyty drewniane albo coś w tym stylu i wysuwali je nad wejściem. Tak, żeby powstał chociaż prowizoryczny daszek.

Pisiokot, ja nie do Ciebie, nie pouczam Mistrza. Wiem, że Ty wiesz.
Pisałam do Iwci, coby powiedziała karmicielce. Na działkach pewnie desek nie brakuje.

Sciskam Was serdecznie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 16, 2011 19:52 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Ale dziękuję, że przypomniałaś o tym - jutro przyjeżdżają Państwo po budkę, uczulę ich na to podwójnie. Lepiej trzy razy powtórzyć niż uznać, że ktoś się domyśli :wink:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lis 18, 2011 12:40 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Pisiokotku, a o budce dla mnie pamiętasz?
Dwupokojowej?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 18, 2011 16:14 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

annskr pisze:Pisiokotku, a o budce dla mnie pamiętasz?
Dwupokojowej?

yyy :roll: :oops:
rany, dobrze, że mi Aniu przypomniałaś, bo niestety mam białą plamę w głowie w temacie budki dla Ciebie :oops:
w moim wieku jak człowiek od razu nie zapisze to tak właśnie jest :roll:
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lis 20, 2011 20:13 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Mam nadzieję, że taśma się przydała i polecam się na przyszłość :)

Oby jak najwięcej kocich budek powstało przed nadejściem śniegu i mrozu.

kas1986

Od: Nie paź 30, 2011 13:04

Post » Pon lis 21, 2011 12:54 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

kas1986 pisze:Mam nadzieję, że taśma się przydała i polecam się na przyszłość :)

Pewnie, że się przydała, na razie zużyliśmy niecałe dwie :ok: .
Mamy kolejne zamówienia, trzeba będzie znowu zakasać rękawki :wink:
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lis 21, 2011 19:02 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

ObrazekObrazek

Ciociu, podusie są gotowe. Mogę dowieźć każdego dnia na parking przy szpitalu, nie wcześniej niż ok. 16-tej.
Zdjęcia robiłam wczoraj wieczorem, a nie umiem robić przy sztucznym oświetleniu :oops: . Ale to zupełnie nic nie szkodzi, prawda? :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pon lis 21, 2011 19:33 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Ło rany, ale śliczności :1luvu:
Lucynko, dam jeszcze znać, kiedy na pewno możemy się umówić. Pasowałoby Ci w środę o 17-tej ?
Obrazek

pisiokot

Post » Wto lis 22, 2011 22:10 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

ciotka59 pisze:Może być środa o 17-ej :D

To widzimy się jutro :ok:
Obrazek

pisiokot

Post » Wto lis 22, 2011 22:14 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Zdążyłaś ciociu, bo już miałam iść aaa, kotki dwa :lol: . Jutro. I pewnie się jakoś znajdziemy koło przystanku szpitalnego :D . Teraz już idę aaa...

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Wto lis 29, 2011 10:57 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Lucynce z opóźnieniem :oops: dziękuje za piękne poduchy :1luvu:
Przydadzą się do nowo wyprodukowanych budek :D

W ubiegły weekend TŻ jeździł jak z pieprzem po rozlicznych marketach budowlanych szukając folii kiszonkowej do owiniecia bud - nigdzie nie było :?. było tylko coś w dość żarówiastym kolorze jasno-turkusowym, co spowodowałoby to, że budka rzucała by sie w oczy na kilometr :roll: a tego efektu akurat chcemy uniknąć
w końcu kiedy już straciliśmy nadzieję jakieś resztki w kolorze czarnym wyszperał pan w naszej castoramie na Jana Pawła II, ufff. Na te budki co teraz są w trakcie realizacji powinno wystarczyć.
Wczoraj TŻ ciemną nocą skończył produkować trzy małe i jedną dużą budę, dzisiaj ofoliujemy i obstreczykujemy i odbiorcy mogą się zgłaszać :D
Wydaliśmy w sumie na styropian, piankę i te właśnie folię jakieś 120 złociszy, po południu wstawię paragony. Taśma jest w zapasie jeszcze dzięki kas1986 :ok: .

edit: folia kiszonkowa to takie mniej więcej coś :wink: : http://allegro.pl/folia-do-flancowania- ... 36378.html
Ostatnio edytowano Wto lis 29, 2011 12:03 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Wto lis 29, 2011 10:59 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

daj znać, jak kasie zaczną grozić pustki.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto lis 29, 2011 11:02 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Dzisiaj spróbuję zrobić mój pierwszy w życiu domek-podwójny, według Waszych wskazówek. Domek będzie awaryjny bo nie wiem gdzie się podziewają te dochodzące koty które dokarmiam, więc żeby miały jakąś alternatywę chcę ten domek postawić. Co mi wyjdzie - nie wiem, dopiero się okaże :roll:

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Wto lis 29, 2011 11:08 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Femka pisze:daj znać, jak kasie zaczną grozić pustki.

na razie jest jeszcze stówka, na bieżąco zamówienia zrealizowane, więc spoko :D :ok: . dziękujemy :D
dzisiaj zgłosiła się Gosia-rybcie z zapotrzebowaniem na duża budę dla znajomego opiekującego się piątką kotów na jakichś działkach. TŻ ocenił, że z końcówki tego styropianu, co kupił w weekend powinno wystarczyć na dużą budkę. Najwyżej coś tam pokombinujemy na ścianki działowe ze sklejonych piatek.

edit: jaguska, życzę powodzenia :ok: wrzuć fotkę jak zrobisz domek :D
Jeśli będziesz robić sama, to może łatwiej Ci będzie kleić elementy budki klejem do styropianu, a nie pianką. Osobie bez wprawy pianką się dosyć ciężko operuje. Ja w każdym razem mam z tym problemy - albo mi nie leci, ale się cała tym upaprzę, wrrr, już nawet się do tego nie dotykam. TŻ "techniczny" to on śmiga, ale dziewczynie bez doświadczenia będzie trudno.
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]