Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 18, 2011 11:46 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Misia z Tęczy odeszła w nocy za TM.Siedziałam przy niej prawie do 2.00.Więcej już nie dałam rady... :|

Żegnaj maleńka....[*] :cry:

Jaka szkoda... :(
Dobrze przeczuwałaś, że się zbliża koniec... :(
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt lis 18, 2011 11:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Trusia niestety już codziennie przebiega ulicę na moją stronę. :| Kiedy akurat wychodzę do niej z jedzeniem a robię to juz prawie 2 godziny wcześniej, niz karmię inne koty, ona czeka juz na moim podwórku.Daję jej koło samochodu i niestety potem muszę czekać aż sama sobie da radę i przejdzie ulicę z powrotem, kiedy jest mniejszy ruch.Nie mam żadnej kontroli nad tym co ona i kiedy zrobi. :| Wczoraj Bartuś ją pogonił.Szczeście ze zatrzymała sie przy krawężniku.Ale szedł znajomy.Oczywiście wystraszyła sie go i wybiegła na jezdnie. :| Dobrze ze w tym momencie nic nie jechało.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 18, 2011 11:51 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

key_west pisze:
iza71koty pisze:Misia z Tęczy odeszła w nocy za TM.Siedziałam przy niej prawie do 2.00.Więcej już nie dałam rady... :|

Jaka szkoda... :(
Dobrze przeczuwałaś, że się zbliża koniec... :(

Tak u starszych kotów które wcześniej nie chorują i są w dobrej formie jest pewien schemat.Przestają jeść z dnia na dzień.Cały cykl nie trwa długo bo jakieś 3-4 dni.Kot nie wykazuje wtedy dużego cierpienia, ale jest coraz słabszy z dnia na dzień.Dzikie koty jak w przypadku Misi pozwalają sie wtedy głaskać, dotykać a nawet mruczą.

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 12:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Współczuję...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lis 18, 2011 12:50 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Dziękuję Kochana.

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 12:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Zanim potem umieszczę zdjęcia napisze jeszcze małe podsumowanie.

W tym roku dzięki Waszej Pomocy :1luvu: :1luvu: :1luvu: kotki dostaną 8 dużych cieplutkich podwójnych sypialni.Część z nich czyli 3 stoją już w miejscach docelowych czyli jedna u Ogonka i Zezolci.Druga u Diny i Rózi i trzecia u Biedroneczek.Z tamtych 4 budek pozostała 1 plus 4 które Mąż wczoraj wykonał.Dzisiaj prawdopodobnie budkę dostanie Szarusia.Wczoraj Ogonek i Zezolcia wyszły z sypialni dosć ciepłe i wypoczęte.Szarusia prawdopodobnie siedziała gdzieś obok.Była dość wychłodzona w dotyku.

W tym roku udało nam się wysterylizować 19 kotek oraz wykastrować 3 kocurki.4 kotki były sterylizowane aborcyjnie na cito i zabiegi były opłacone dzieki Waszej Pomocy. :1luvu: :1luvu: :1luvu: 3 kastracje były rówierz opłacone dzięki Waszym Wielkim Sercom. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Reszta kotek została wysterylizowana nieodpłatnie w Tozie.

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 13:04 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Zapraszam Kochani na Bazarek :D

viewtopic.php?f=20&t=135825&p=8216751#p8216751

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 13:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

[*] dla Misieńki. Bardzo mi przykro. :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt lis 18, 2011 15:16 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Dziękuję Edii

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 15:20 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Izo jak u Ciebie z dostawą Josery, bo ja zrobiłam przelew 3 listopada
i od tego czasu cisza, nie ma towaru. Chyba trzeba zrezygnować z ich oferty.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lis 18, 2011 21:04 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Iza, przytulam mocno :(
Śpij koteńko.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt lis 18, 2011 21:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Izus, czytam Cie caly czas, chociaz ostatnio przemeczona jestem i w ogole jakas taka do bani....

Przykro mi, ze kolejna kicia odeszla :( Bylas przy niej, odchodzila spokojnie, ze starosci, dzieki Tobie jej zycie bylo lepsze, miala pelny brzuszek, opieke.

Nie wiem skad Ty masz na to wszystko sily, codzienna troska o jedzenie dla tylu kotkow, zima za pasem, wiec i trosk o koty wiecej, uzeranie sie z ludzmi, do tego na pewno jeszcze inne problemy roznego kalibru.
Niesamowita jestes :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt lis 18, 2011 21:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Dobrze że zaglądasz Kochana, :1luvu: :D bo już się martwiłam ze taka cisza z Twojej strony. :roll: Czasem dla mnie dużo, kiedy Ktoś ot tak po prostu napisze tylko ze jest, czyta. :D Pięknie robi to zawsze Ola. :1luvu: Z takim uczuciem. :D

mam nadzieję że doczytałaś co Trusia mi codziennie odwala? :roll: :|

Pytasz skąd biorę siły? Nie wiem.Czasem bardzo Pomaga mi Forum, czasem mocno wesprze mnie Mąż, oczywiście kiedy jest w domu.Czasem walczę wbrew wszystkiemu, mimo ze sił nie ma....Bo wiem że koty tego nie rozumieją.One czekają codziennie.

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 21:28 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Afatima pisze:Iza, przytulam mocno :(
Śpij koteńko.

Dziękuję Olu.

Dziękuję Wam Wszystkim Kochani, którzy dzisiaj byli tutaj żeby pożegnać Starą Misie z Tęczy.Dziką, szarą pospolitej urody już nie młodą a jednak tak wyjątkową i kochaną.Jedno co mnie cieszy to to, ze nie pozwoliłam jej zginąć na Tęczy.Ze chociaż przez ten czas, kiedy była u mnie mogła zaznać ciepła, spokoju, wytchnienia.To była spokojna, zrównoważona kotka.Na Tęczy cechowała ją trochę nieporadność w zdobywaniu jedzenia.Koty ją często odpędzały.Była pod tym względem nawet trochę wtedy niedożywiona.W domu karmiłam ją osobno.Do końca miała apetyt i myślę ze w swój koci sposób była bardzo wdzięczna.

Koty z Tęczy to były koty bez żadnej alternatywy.Te które zostały zgineły.Te które udało sie zabrać musiały sie przystosować do zupełnie innych warunków.Gdyby była mozliwosć pozostawienia ich tam gdzie żyły i gdyby były tam bezpieczne ,pewnie byłyby równie szczęśliwe.Ale takiej możliwosci niestety ani wyboru nie było.

iza71koty

Post » Pt lis 18, 2011 21:31 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

meggi 2 pisze:Izo jak u Ciebie z dostawą Josery, bo ja zrobiłam przelew 3 listopada
i od tego czasu cisza, nie ma towaru. Chyba trzeba zrezygnować z ich oferty.

Czekamy.Dzwoniłam mówili że mają dostać towar w Hurtowni pod koniec tego tygodnia lub na początku przyszłego.Prosiłam o wysłanie chociaż Clasicca i też niestety nie mieli nic na stanie.

Tutaj z Wielką Pomocą przyszła mi Mira :1luvu: :D zamawiając dodatkowo na szybko 2 worki Puriny.Bo nie wiem co byśmy teraz zrobili. :roll: :|

iza71koty

[poprzednia][następna]